• Tartalom

1618/2016. (XI. 8.) Korm. határozat

1618/2016. (XI. 8.) Korm. határozat

a Paksi Atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól1

2016.11.10.

1. A Kormány a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 31. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, valamint a Magyarország Kormánya és az Oroszországi Föderáció Kormánya közötti nukleáris energia békés célú felhasználása terén folytatandó együttműködésről szóló Egyezmény kihirdetéséről szóló 2014. évi II. törvényben foglaltakra figyelemmel – 2016. november 1. napjától 2016. december 31. napjáig – dr. Aszódi Attilát a Paksi Atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztossá nevezi ki.

2. A kormánybiztos az 1. pont szerinti feladatkörében

a) biztosítja Magyarország és az Oroszországi Föderáció közötti megállapodás értelmében kötendő, a Paksi Atomerőmű fenntartandó blokkjainak tervezési, beszerzési és kivitelezési szerződés tárgyalása során a szakmai irányítást és koordinációt,

b) biztosítja Magyarország és az Oroszországi Föderáció közötti megállapodás értelmében kötendő, a Paksi Atomerőmű fenntartandó blokkjainak üzemeltetési és karbantartási támogatásról szóló szerződés tárgyalása során a szakmai irányítást és koordinációt,

c) biztosítja Magyarország és az Oroszországi Föderáció közötti megállapodás értelmében kötendő, a Paksi Atomerőmű fenntartandó blokkjainak nukleáris fűtőanyag-ellátás biztosítására, a használt üzemanyag kezelésére (beleértve az újrafeldolgozást is) és a nukleáris hulladék kezelésére vonatkozó szerződés tárgyalása során a szakmai irányítást és koordinációt,

d) kidolgozza Magyarország és az Oroszországi Föderáció közötti megállapodás értelmében atomenergia békés célú felhasználást célzó alap- és alkalmazott kutatás elősegítésének programját,

e) javaslatot tesz Magyarország és az Oroszországi Föderáció közötti megállapodás értelmében radioizotópok előállítására irányuló együttműködésre, illetve ipari, orvosi és mezőgazdasági célú felhasználásra.

3. A kormánybiztos feladatkörében eljárva ellátja a Paksi Atomerőmű új blokkjai teljesítményének fenntartásával összefüggő valamennyi feladat, így különösen a tervezéséhez és megépítéséhez szükséges pontos kiinduló adatok, elkészítendő tervdokumentáció, a megvalósítás tervezett időkerete, valamint a minőségbiztosítási programok szakmai irányítását, és az ezzel összefüggő hatástanulmányok elkészítésében való részvételt és szakmai irányítást.

4. A kormánybiztos e tevékenységének ellátásáért a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény alapján államtitkári javadalmazásra jogosult.

5. A kormánybiztos munkáját legfeljebb negyven fős titkárság segíti, amelynek elhelyezéséről a Miniszterelnökség gondoskodik. A Miniszterelnökség mindenkori engedélyezett létszáma ezzel a negyven fővel meghaladható.

6. A kormánybiztos közvetlenül irányítja a Miniszterelnökségen

a) a Kommunikációs és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya,

b) a Jogi Főosztály,

c) a Műszaki Főosztály,

d) a Hatósági és Emberi Erőforrások Főosztálya, valamint

e) az Atomenergetikai Elemző Főosztály

vezetője tevékenységét.

7. A Kormány felhívja az irányítása alatt álló szerveket, intézményeket, hogy a kormánybiztos feladatának ellátásához szükséges adatokat, információkat, elemzéseket bocsássák a kormánybiztos rendelkezésére.

8. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

9.2

1

A határozatot az 1008/2017. (I. 11.) Korm. határozat 9. pontja hatályát vesztette 2017. január 12. napjával.

2

A 9. pont a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére