• Tartalom

27/2016. (X. 21.) KKM utasítás

27/2016. (X. 21.) KKM utasítás

a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetnél a Nemzetközi fejlesztési együttműködés és humanitárius segélyezés előirányzattal kapcsolatos eljárási rendről1

2018.08.08.

Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 13. § (3) bekezdésében, valamint a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés c) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, figyelemmel a fejezeti kezelésű előirányzatokkal kapcsolatos eljárási rendről és hatáskörökről szóló 20/2015. (XI. 24.) KKM utasítás 1. melléklet 10. § c) pontjára, a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetnél a Nemzetközi fejlesztési együttműködés és humanitárius segélyezés előirányzattal kapcsolatos feladatok ellátása érdekében a következő utasítást adom ki:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. § Jelen utasítás hatálya

a) a központi költségvetésről szóló törvénynek a Külgazdasági és Külügyminisztérium (a továbbiakban: minisztérium) fejezetében a Nemzetközi fejlesztési együttműködés és humanitárius segélyezés fejezeti kezelésű előirányzatra – a Nemzetközi Alapokhoz való hozzájárulások jogcímcsoport kivételével,

b) a költségvetési évet megelőző évek központi költségvetéséről szóló törvényben az a) pont szerinti költségvetési fejezetet irányító szerv vezetője által vezetett minisztérium és annak jogelődjei költségvetési fejezetében megállapított, a) pont szerinti előirányzat költségvetési maradványára

[az a)–b) pont a továbbiakban együtt: előirányzat] terjed ki.

II. Fejezet

NEFE munkacsoport

1. A NEFE munkacsoport vezetője, tagjai

2. § Az előirányzat felhasználásával kapcsolatos döntés-előkészítési és javaslattételi feladatok ellátását – a Humanitárius segélyezés jogcímcsoport kivételével – munkacsoport (a továbbiakban: NEFE munkacsoport) végzi.

3. §2 A NEFE munkacsoport elnöke a Nemzetközi Fejlesztési Főosztály (a továbbiakban: NEFEFO) vezetője.

4. § A NEFE munkacsoport állandó tagjai

a) a Miniszteri Kabinet képviselője,

b)3 a Parlamenti Államtitkár Titkárságának képviselője,

c)4 az Export Növeléséért Felelős Helyettes Államtitkári Titkárság képviselője,

d) a Költségvetési Főosztály vezetője,

e) a Jogi Főosztály vezetője,

f) a napirendi ponttal, illetve a napirenden szereplő előirányzattal érintett területi, valamint szakmai önálló szervezeti egységek vezetője.

5. § A NEFE munkacsoport elnökét és állandó tagjait az általuk delegált, az adott önálló szervezeti egység munkatársa helyettesítheti.

6. § A NEFE munkacsoport ülésein tanácskozási joggal – az elnök egyetértésével – esetileg meghívottak is részt vehetnek.

2. A NEFE munkacsoport feladatai

7. § A NEFE munkacsoport feladatai különösen a következők:

a) dönt a pályázat kiírásáról,

b) szakmailag értékeli a benyújtott pályázatokat, illetve támogatási kérelmeket,

c) javaslatot tesz a fejezeti kezelésű előirányzatokkal kapcsolatos eljárási rendről és hatáskörökről szóló 20/2015. (XI. 24.) KKM utasítás [a továbbiakban: 20/2015. (XI. 24.) KKM utasítás] szerinti kötelezettségvállaló (a továbbiakban: kötelezettségvállaló) részére az egyes pályázatok, illetve támogatási kérelmek támogatására, csökkentett támogatási összeggel történő támogatására vagy azok elutasítására,

d) javaslatot tesz a befogadott pályázatok rangsorára,

e) javaslatot tesz a támogatási szerződés lényeges elemeit érintő módosításra.

8. § A pályázatok, illetve támogatási kérelmek NEFE munkacsoport általi elbírálását követően, a NEFE munkacsoport javaslata alapján a kötelezettségvállaló hozza meg a döntést.

3. A NEFE munkacsoport titkára

9. § (1) A NEFE munkacsoport titkári feladatait a NEFEFO szavazati joggal nem rendelkező, kijelölt munkatársa látja el.

(2) A titkár

a) intézkedik a NEFE munkacsoporti ülések előkészítése és összehívása iránt,

b) a munkacsoporti ülésekről jegyzőkönyvet készít, és azt hitelesítésre az elnöknek bemutatja, majd a hitelesített jegyzőkönyvet megküldi a NEFE munkacsoport tagjainak,

c) gondoskodik a NEFE munkacsoporti ülés összehívása nélküli szavazás előkészítéséről,

d) ellátja az elnök által a NEFE munkacsoport működésével összefüggő, esetileg rábízott további feladatokat.

4. A NEFE munkacsoport működési rendje

10. § (1) A NEFE munkacsoport szükség szerint ülésezik.

(2) A munkacsoporti ülést a NEFE munkacsoport elnöke által jóváhagyott napirend alapján és időpontban kell összehívni.

11. § (1) A meghívót legalább három munkanappal az ülés előtt kell kézbesíteni a NEFE munkacsoporti tagoknak és a meghívottaknak. A NEFE munkacsoport tagjai a meghívóhoz csatoltan megkapják a munkacsoport napirendjén szereplő előterjesztéseket.

(2) A meghívónak tartalmazni kell az esetleges határozatképtelenség miatt megismételt ülés időpontját.

(3) Ha a megismételt ülés is határozatképtelen, akkor a kötelezettségvállaló a NEFE munkacsoport javaslatának bevárása nélkül dönthet az előterjesztésről.

12. § (1) Az az állandó NEFE munkacsoporti tag, aki a munkacsoporti ülésen akadályoztatása miatt nem tud részt venni, és az 5. § szerint nem delegál helyettest, kivételesen indokolt esetben a NEFE munkacsoport napirendjén szereplő kérdésekről előzetesen, írásban közli a szavazatát.

(2) Az írásbeli szavazatot zárt borítékban az elnöknek kell átadni legkésőbb az ülést megelőző munkanapon. Az elnök az írásban megküldött szavazatot a NEFE munkacsoport ülésén – az egyes napirendi pontokhoz fűződő szavazást követően – ismerteti.

13. § (1) A NEFE munkacsoport határozatképességét napirendi pontonként kell vizsgálni.

(2) A NEFE munkacsoport határozatképes, ha a szavazásra jogosult tagoknak több mint ötven százaléka az ülésen jelen van, illetve szavazatát a 12. §-ban foglaltak szerint előzetesen átadta.

(3) Határozatképtelenség esetén egy alkalommal megismételt ülést kell tartani.

14. § (1) A NEFE munkacsoport állandó tagjait egyenlő szavazati jog illeti meg.

(2) A döntésekre vonatkozó javaslatokat a NEFE munkacsoport nyílt szavazással és a távollévők írásbeli szavazatai alapján, egyszerű szótöbbséggel hozza meg.

(3) Szavazategyenlőség esetén az elnök szavazata dönt.

15. § A NEFE munkacsoport üléseiről jegyzőkönyv készül, amely tartalmazza az ülés helyét és időpontját, a jelenlévők felsorolását, a napirendi pontonként leadott szavazatok és ellenszavazatok számát, a javaslatokat, továbbá az esetleges különvéleményeket. A jegyzőkönyvet az elnök hitelesíti.

16. § (1) A NEFE munkacsoport elnöke a NEFE munkacsoport 7. § szerinti feladatainak ellátását ülés tartása nélkül is lehetővé teheti, és azt a napirendi pontok jóváhagyásával és a napirenden szereplő előterjesztések tagok részére – elektronikus úton – történő megküldésével, a titkár útján kezdeményezheti.

(2) A NEFE munkacsoport állandó tagjai számára a napirendi pontok és az előterjesztések kézhezvételétől számított legalább három munkanapos határidőt kell biztosítani arra, hogy szavazatukat – elektronikus úton – megküldjék az elnök részére.

(3) Az ülés tartása nélküli szavazás során ezen utasítás határozatképességre és szavazásra vonatkozó rendelkezéseit azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy a szavazási eljárás akkor eredményes, ha legalább annyi szavazatot megküldenek a NEFE munkacsoport elnöke részére, amennyi szavazati joggal rendelkező munkacsoporti tag jelenléte a határozatképességhez szükséges lenne ülés tartása esetén.

(4) Ha bármely NEFE munkacsoporti tag a munkacsoporti ülés megtartását kéri, és azt a napirendi pontok és az előterjesztések kézhezvételétől számított egy munkanapon belül jelzi, a NEFE munkacsoport elnökének az ülést össze kell hívnia.

(5) A szavazásra megszabott határidő utolsó napját követő munkanapon – ha valamennyi tag szavazata ezt megelőzően érkezik meg, akkor az utolsó szavazat beérkezésének napját követő munkanapon – a NEFE munkacsoport elnöke megállapítja a szavazás eredményét, és azt írásban közli a NEFE munkacsoport tagjaival.

III. Fejezet

Felterjesztés

17. § A NEFE munkacsoport elnöke a 2. §-ban foglaltaktól eltérően is gondoskodhat a javaslatnak a NEFEFO vezetője tevékenységét irányító helyettes államtitkár és államtitkár részére – jóváhagyás céljából – történő felterjesztéséről.

IV. Fejezet

Költségvetési támogatások

1. Pályázati eljárás

18. § A NEFE munkacsoport a pályázatok elbírálását a pályázati kiírásban foglaltak szerinti időtartamra figyelemmel végzi el.

19. § Pályázatok elbírálása esetén a munkacsoporti ülés meghívójához mellékelni kell a munkacsoporti tag részére a pályázatok kivonatát. A munkacsoporti tag – kérésére – a NEFE munkacsoport titkáránál a teljes pályázati dokumentációba betekinthet, és arról másolatot készíthet.

2. Költségvetési támogatás iránt kérelem

20. § (1) A költségvetési támogatás iránti kérelem elbírálásakor vizsgálni kell

a) a költségvetési támogatást igénylő (a továbbiakban: igénylő) adatait tartalmazó 1. melléklet szerinti adatlap,

b) az igénylő létesítő okirata vagy az igénylő jogszabályban meghatározott nyilvántartásba vételét igazoló okirat és az igénylő nyilvántartás szerinti adatait tartalmazó kivonat,

c) az igénylő képviselőjének pénzügyi intézmény által igazolt, ügyvéd által ellenjegyzett vagy közjegyző által hitelesített aláírásminta vagy az aláírásminta közjegyző által hitelesített másolata,

d) a költségvetési támogatás iránti kérelemben megjelölt tevékenységről, projektről, programról vagy feladatról (a továbbiakban: tevékenység) készített tartalmi összefoglaló,

f) az igénylő pénzforgalmi számláját, annak nemzetközi azonosítóit, valamint a számlavezető pénzforgalmi szolgáltató nevét és székhelyét tartalmazó, az igénylő pénzforgalmi szolgáltatója által kiállított igazolás,

g) ha azt jogszabály előírja, a támogatott tevékenységhez szükséges jogerős hatósági engedély egyszerű másolata,

h) a 2. melléklet szerinti költségterv

meglétét.

(2) Amennyiben az igénylő belföldi szervezet, az (1) bekezdésben foglaltakon túl a kérelem elbírálásakor vizsgálni kell

a) a 3. melléklet szerinti nyilatkozat,

meglétét.

(3) Amennyiben az igénylő külföldi személy vagy szervezet, az (1) bekezdésben foglaltakon túl a kérelem elbírálásakor vizsgálni kell

a) a 4. melléklet szerinti nyilatkozat,

b) a külföldi személy vagy szervezet erre irányuló kezdeményezése esetén, magyarországi pénzforgalmi számlával rendelkező szervezet által adott befogadó nyilatkozat

meglétét.

3. Költségvetési támogatási döntés

21. § (1) A költségvetési támogatási döntésre vonatkozó javaslat elkészítése során a NEFE munkacsoport figyelembe veszi, hogy a támogatni tervezett tevékenység milyen mértékben

a) illeszkedik a külgazdasági, külpolitikai stratégiához,

b) alkalmas az előirányzat céljának megvalósítására,

c) felel meg a pályázati kiírásban megfogalmazott konkrét követelményeknek,

d) erősíti a külpolitikai kormányzat és a hazai, valamint a nemzetközi civil szféra közötti kapcsolatot,

e) alkalmas Magyarország külföldi megítélésének, a kedvező Magyarország-kép kialakításának elősegítésére,

f) biztosít saját forrást.

(2) A NEFE munkacsoport költségvetési támogatási döntésre vonatkozó javaslata tartalmazza különösen

a) a támogatandó tevékenység célját és rövid összefoglalását,

b) az igénylő megnevezését,

c) a tervezett kötelezettségvállalás forrásának pontos megjelölését (a fejezeti kezelésű előirányzat nevét és az Áht. azonosítóját),

d) az igényelt támogatási összeget és a folyósítás devizanemét,

e) a támogatási összeg forrásmegosztását a működési és a felhalmozási kiadások szerint.

4. Költségvetési támogatási szerződés módosítása

22. § A támogatott tevékenység megvalósítási időszaka legkésőbb a szerződés lejártának utolsó napján beérkezett, a támogatott indokolással ellátott kérelme vagy a támogató kezdeményezése alapján módosítható.

V. Fejezet

Az adomány, segély és felajánlás szabályai

23. § (1) Az előirányzat terhére pénzbeli és tárgyi adomány, segély, felajánlás arra irányuló kérelem, a Kormány határozata vagy kiemelt humanitárius válsághelyzet esetén a kötelezettségvállaló eseti döntése alapján nyújtható.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában kérelem különösen a humanitárius segítségnyújtásra szoruló közösség segítségkérése, a külképviseletekről és a tartós külszolgálatról szóló 2016. évi LXXIII. törvény 2. § 14. pontja szerinti külképviselet kezdeményezése, nemzetközi szervezetek humanitárius felhívása, valamint nemzetközi humanitárius segítségnyújtásban közreműködő szervezet kérelme.

24. § A kötelezettségvállaló az adomány, a segély és a felajánlás nyújtásáról az eset összes körülményének mérlegelésével és a hatékonysági szempontok figyelembevételével

a) humanitárius és fejlesztési mandátummal rendelkező nemzetközi szervezet pénzforgalmi számlaszámára utalással,

b) a humanitárius válsághelyzettel érintett ország kormányzati vagy helyhatósági szerve – nemzetközi pénzbeli adomány, segély és felajánlás fogadására létrehozott – pénzforgalmi számlaszámára utalással vagy

c) egyoldalú jognyilatkozattal, illetve két- vagy többoldalú szerződéssel

dönt.

25. § Az egyoldalú jognyilatkozat, valamint a két- vagy többoldalú szerződés tartalmazza

a) a kedvezményezett nevét és címét, a képviselőjének nevét, a pénzforgalmi számlaszámát és nemzetközi azonosítóit, valamint a számlavezető pénzforgalmi szolgáltatójának nevét és székhelyét,

b) hivatkozást az alapjául szolgáló kérelemre, a Kormány határozatára vagy a kötelezettségvállaló eseti döntésére,

c) az adomány, segély és felajánlás felhasználási céljának leírását,

d) az adomány, segély és felajánlás értékét vagy összegét, valamint a pénzbeli teljesítés devizanemét,

e) az adomány, segély és felajánlás forrását jelentő fejezeti kezelésű előirányzat pontos megnevezését, címrendi besorolását és államháztartási azonosítóját,

f) a kötelezettségvállaló által szükségesnek tartott egyéb adatokat, körülményeket.

VI. Fejezet

Záró rendelkezések

26. § Ez az utasítás a közzétételét követő 8. napon lép hatályba.

27. § Jelen utasításban nem szabályozott kérdésekben az előirányzat felhasználása során a 20/2015. (XI. 24.) KKM utasítást kell alkalmazni.

28. §5

1. melléklet a 27/2016. (X. 21.) KKM utasításhoz

ADATLAP KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁSI KÉRELEMHEZ


6E04967_0

A költségvetési támogatási kérelemben megjelölt projekt címe:

I.

A KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁSI KÉRELEM BENYÚJTÓJÁNAK ADATAI*

1. A költségvetési támogatási kérelem benyújtójának megnevezése/cégneve:

2. A költségvetési támogatási kérelem benyújtójának címe/székhelye:

II.

A KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ (A TOVÁBBIAKBAN: IGÉNYLŐ) ADATAI

1. Az igénylő megnevezése/cégneve:

2. Az igénylő címe/székhelye:

3. Az igénylő képviselőjének adatai:

A) Neve:     

B) Beosztása:     

4. Az igénylő értesítési címe [elektronikus, postai, telefon- és faxszám – kérjük, hogy a ténylegesen elérhetőségét biztosító adato(ka)t adja meg]:

5. Az igénylő működési formája:

    

A) Az igénylő nyilvántartásba vételét elrendelő szerv megnevezése:

    

B) A nyilvántartásba vételét igazoló okirat száma, kelte:

    

C) A nyilvántartási száma:

    

D) Az igénylő jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egység:

Igen Nem
□ □

6. Az igénylő adóazonosító száma:

7. Az igénylő pénzforgalmi számlaszámára vonatkozó adatok:

A) A pénzforgalmi számlaszám, devizaneme és nemzetközi azonosítója (IBAN):

    

    

B) A számlavezető pénzforgalmi szolgáltató neve, székhelye és nemzetközi azonosítója (SWIFT):

    

    

8. Amennyiben az igénylő civil szervezet vagy közalapítvány, kérjük, hogy adja meg a következő adatokat:

A) A szervezet típusa és formája**:

B) A szervezet bírósági nyilvántartás szerinti, hatályos létesítő okiratának kelte:

C) Amennyiben a szervezet közhasznú jogállással bír, a közhasznú jogállás megszerzésének időpontja:

D) A szervezet – létesítő okirat szerinti – célja:

E) Alapítvány esetében a vagyonfelhasználás módja:

9. Részesült-e korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium vagy jogelődje által nyújtott költségvetési támogatásban?

Igen Nem
□ □

Ha igen, kérjük, hogy adja meg a következő adatokat:

 

KKM/jogelőd
szervezeti egység
(előirányzat megnevezése)

Év

Projekt megnevezése

Pályázott összeg (Ft)

Elnyert költségvetési
támogatási összeg
(Ft)

 

 

nettó

bruttó

nettó

bruttó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III.

A PROJEKTRE VONATKOZÓ ADATOK

1. Reláció (a projekt helyszíne):

2. A projekt célterülete, a projekt típusa:

3. A projekt megkezdésének és befejezésének tervezett időpontja (év/hó/nap – év/hó/nap):

4. A projekt rövid ismertetése magyar és angol nyelven (legfeljebb 2500-2500 karakter):

5. Az igényelt költségvetési támogatás összege (Ft):

A) Saját forrás összege (Ft):

B) Egyéb támogatás (a forrás megnevezése és összeg) (Ft):

C) A projekt teljes összege (= igényelt összeg + saját forrás + egyéb támogatás) (Ft):

6. Előleget igényel-e?

Igen Nem
□ □

Amennyiben igényel előleget, kérjük, hogy adja meg annak indoklását és a költségvetési támogatáshoz viszonyított mértékét (%), valamint összegét (Ft):

7. Kíván-e több részletben elszámolni, a részteljesítés lehetőségével élni?

Igen Nem
□ □

Amennyiben igen, milyen ütemezésben kíván élni a részteljesítés lehetőségével? [Kérjük, hogy jelölje meg a részbeszámoló(k) tervezett benyújtásának időpontját (időpontjait) és a lehívni kívánt részösszege(ke)t.]

8. A megpályázott projekt vonatkozásában nyújtott-e be más pályázatot?

Igen Nem
□ □

Ha igen, kérjük, hogy adja meg a következő adatokat:

 

Pályázatot kiíró szervezet

Év

Projekt megnevezése

Pályázott összeg (Ft)

 

 

nettó

bruttó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6E04967_1

9. A megpályázott projekt vonatkozásában részesült-e egyéb támogatásban?

Igen Nem
□ □

Ha igen, kérjük, hogy adja meg a következő adatokat:

 

A támogatást nyújtó
szervezet

Év

Projekt megnevezése

Pályázott összeg (Ft)

Elnyert támogatási összeg
(Ft)

 

 

nettó

bruttó

nettó

bruttó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Projektvezető és kapcsolattartó adatai:

Projektvezető neve és beosztása:

Telefonszám:

Faxszám:

E-mail cím:

Kapcsolattartó neve és beosztása:

Telefonszám:

Faxszám:

E-mail cím:

11. Partnerszervezet a relációban:

A partnerszervezet neve:

A partnerszervezet címe/székhelye:

A felelős vezető neve és beosztása:

Telefonszám:

Faxszám:

E-mail cím:

12. Aláírások:

A költségvetési támogatási kérelmet benyújtó/
igénylő képviselője:

Hely és dátum:

Projektvezető:

Hely és dátum:





Kitöltési segédlet:
* Az adatlap I. 1. és 2. pontjai szerinti adatokat akkor kérjük megadni, ha a költségvetési támogatási kérelem benyújtójának személye (például nagykövetség) nem egyezik meg költségvetési támogatást igénylő személyével.
** Az adatlap II/8. pont A) alpontjához:
–    egyesület esetében a civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról szóló 2011. évi CLXXXI. törvény 95. § a) pont vonatkozó alpontjára hivatkozással is kérjük megadni a szervezet formáját;
–    az alapítvány típusa mellett kérjük, hogy rögzítse azt is, hogy az alapítványhoz lehet-e csatlakozni (nyílt vagy zárt alapítvány).

2. melléklet a 27/2016. (X. 21.) KKM utasításhoz

3. melléklet a 27/2016. (X. 21.) KKM utasításhoz

BELFÖLDI SZERVEZET NYILATKOZATA
költségvetési támogatási kérelemhez

Alulírott (név):

 

mint a (szervezet neve):

 

székhelye:

 

nyilvántartásba vételt elrendelő bíróság:

 

nyilvántartásba vételi végzés száma:

 

adószám:

TB törzsszám:

számlavezető pénzforgalmi szolgáltató neve:

 

pénzforgalmi számlaszám:

 

elektronikus elérhetőség:

 

telefax:

 


képviselője büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy

1. az általam képviselt szervezetnek esedékessé vált és meg nem fizetett adótartozása, valamint járulék-, illeték- vagy vámtartozása nincs. Tudomásul veszem, hogy részemre költségvetési támogatás nem folyósítható, amíg lejárt esedékességű, meg nem fizetett köztartozásom van, illetve a megítélt és folyósításra kerülő esedékes költségvetési támogatásból a köztartozás összege visszatartásra kerül.

2. Tudomásul veszem, hogy a köztartozás vizsgálata céljából – a támogatási jogviszony fennállásáig – a támogató vagy a támogató adatszolgáltatása alapján a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jogosultak az általam képviselt szervezet nevének (megnevezésének), lakhelyének (székhelyének), adószámának, adóazonosító jelének kezelésére.

3. Jelen nyilatkozat útján hozzájárulok ahhoz, hogy a Kincstári Monitoring Rendszerben nyilvántartott adataimhoz a költségvetési támogatás utalványozója, folyósítója, a XIX. Uniós fejlesztések fejezetből biztosított költségvetési támogatás esetén a közreműködő szervezet, ennek hiányában az irányító hatóság, az Állami Számvevőszék, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, az állami adóhatóság, a csekély összegű támogatások nyilvántartásában érintett szervek hozzáférjenek.

4. Kijelentem, hogy az általam képviselt szervezetnek nincs az Európai Unió tradicionális saját forrás címen tartozása.

5. Kijelentem, hogy a kérelemhez csatolt, mellékletben foglalt adatok, információk, dokumentumok teljes körűek, valódiak és hitelesek, a költségvetési támogatási döntés tartalmát érdemben befolyásoló valótlan, hamis vagy megtévesztő adatot nem szolgáltattam, ilyen nyilatkozatot nem teszek/nem tettem.

6. Kijelentem, hogy költségvetési támogatás nyújtásának jogszabályban meghatározott vagy szerződésből eredő akadálya nincs.

7. Kijelentem, hogy az általam képviselt szervezet a kapott költségvetési támogatás felhasználása során a vonatkozó jogszabályok szerint jár el, és fokozott figyelemmel érvényesíti a számviteli, adóügyi és társadalombiztosítási előírásokat.

8. Tudomásul veszem, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium (a továbbiakban: minisztérium) nyilvántartja a kedvezményezettel kötött támogatási szerződés lényeges tartalmi elemeit, valamint a támogatási szerződés teljesítésével és a költségvetési támogatás felhasználásával kapcsolatos adatokat.

9. Hozzájárulok az általam képviselt szervezet támogatási igényében foglalt adatainak, valamint a támogatásra vonatkozó adatok, így a költségvetési támogatás kedvezményezettjének megnevezése, a költségvetési támogatás tárgya, a költségvetési támogatás összege nyilvánosságra hozatalához.

10. Kijelentem, hogy a kapott költségvetési támogatás tekintetében a beszámolási és elszámolási kötelezettségemet teljesítem.

11.

a) Nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet a támogatott tevékenység tekintetében az általános forgalmi adó levonására

□ jogosult,

□ nem jogosult.

b) Nyilatkozom továbbá, hogy az általam képviselt szervezet a támogatott tevékenység tekintetében az általános forgalmi adó

□ adóterhét áthárítja,

□ nem hárítja át.

c) Nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet a támogatott tevékenység tekintetében az általános forgalmi adó bevallás elkészítésekor

□ levonást, visszaigénylést érvényesít,

□ levonást, visszaigénylést nem érvényesít.

d) Nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján alanyi adómentes adóalanynak

□ minősül,

□ nem minősül.

12. Nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek – az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 82. §-ában foglaltakat is figyelembe véve – megfelel.

13. Kijelentem, hogy az általam képviselt szervezet nem áll jogerős végzéssel elrendelt végelszámolás, felszámolás alatt, szervezetünk ellen jogerős végzéssel elrendelt csődeljárás vagy egyéb, a megszüntetésre irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás nincs folyamatban, és tudomásul veszem, hogy az ebben esetlegesen bekövetkezett változásokról a támogatott tevékenység lezárásáig bezárólag bejelentési kötelezettség terhel.

14. Nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvényben foglalt

□ közzétételi kötelezettségének eleget tett,

□ kötelezettség szempontjából nem releváns szervezet.

15. Kijelentem, hogy

□ a költségtervben feltüntetett saját forrás rendelkezésre áll,

□ a támogatott tevékenység teljes egészében támogatásból valósul meg.

(Nem tekinthető saját forrásnak az államháztartás központi alrendszeréből kapott más költségvetési támogatás, kivéve az EU Önerő Alapból és a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény alapján ajánlatkérőnek minősülő szervezetnek a részben európai uniós forrásból finanszírozott projektek megvalósításához európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatási szabályokkal összhangban nyújtott önerő támogatás.)

16. Kijelentem, hogy az általam képviselt szervezetnek nem áll fenn harmadik személy irányában olyan kötelezettsége, amely a költségvetési támogatás céljának megvalósulását meghiúsíthatja.

17. Nyilatkozom, hogy

□    a támogatott tevékenység hatósági engedélyhez kötött és a megvalósításához szükséges hatósági engedélyekkel rendelkezem,

□    a támogatott tevékenység hatósági engedélyhez kötött és a megvalósításához szükséges hatósági engedélyeket legkésőbb a támogatási szerződés megkötéséig a minisztérium rendelkezésére bocsátom,

□    a támogatott tevékenység megvalósítása hatósági engedélyhez nem kötött.


Kelt:

Aláírás/cégszerű aláírás

4. melléklet a 27/2016. (X. 21.) KKM utasításhoz

KÜLFÖLDI SZERVEZET NYILATKOZATA
költségvetési támogatási kérelemhez

Alulírott (név):

 

mint a (szervezet neve):

 

székhelye:

 

nyilvántartásba vételt elrendelő szerv:

 

nyilvántartásba vételét igazoló okirat száma:

 

adószám:

 

pénzforgalmi szolgáltató neve:

 

pénzforgalmi számlaszám:

 

elektronikus elérhetőség:

 

telefax:

 


képviselője, büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy

1. a kérelemhez csatolt mellékletben foglalt adatok, információk, dokumentumok teljes körűek, valódiak és hitelesek,

2. az általam képviselt szervezet nem áll felszámolási, csőd-, végelszámolási, illetve adósságrendezési eljárás alatt, és az ebben esetlegesen bekövetkezett változásokról a támogatott tevékenység lezárásáig bezárólag bejelentési kötelezettség terhel,

3. az általam képviselt szervezet a kapott költségvetési támogatás felhasználása során a vonatkozó jogszabályok szerint jár el, és fokozott figyelemmel érvényesíti a számviteli, adóügyi és társadalombiztosítási előírásokat,

4. az általam képviselt szervezetnek Magyarország felé lejárt és ki nem egyenlített adó-, járulék-, vám- és illetéktartozása nincs,

5. az általam képviselt szervezetnek ………………………………………………………………………… (a székhely, illetve telephely szerinti ország) felé lejárt és ki nem egyenlített adó-, járulék-, vám- és illetéktartozása nincs.

6. Hozzájárulok, hogy a támogató e nyilatkozat valóságtartalmának igazolását kérje az állami adó- és vámhatóságtól és az önkormányzati adóhatóságtól.

7. Kijelentem, hogy az általam képviselt szervezetnek nincs az Európai Unió tradicionális saját forrásai címen tartozása, illetve az illetékes adóhatóság fizetési könnyítést engedélyezett.

8. Tudomásul veszem, hogy a támogató nyilvántartja a kedvezményezettel kötött támogatási szerződés lényeges tartalmi elemeit, valamint a támogatási szerződés teljesítésével és a költségvetési támogatás felhasználásával kapcsolatos adatokat.

9. Kijelentem, hogy költségvetési támogatás nyújtásának jogszabályban meghatározott vagy szerződésből eredő akadálya nincs.

10. Hozzájárulok az általam képviselt szervezet támogatási igényében foglalt adatainak, valamint a támogatásra vonatkozó adatok, így a költségvetési támogatás kedvezményezettjének megnevezése, a költségvetési támogatás tárgya, a költségvetési támogatás összege nyilvánosságra hozatalához.

11. Kijelentem, hogy a kapott költségvetési támogatás tekintetében beszámolási és elszámolási kötelezettségemet teljesítem.

12. Kijelentem, hogy a megvalósítani tervezett tevékenység, feladat vonatkozásában szervezetünk más pályázaton is részt vett, illetve Magyarország vagy más állam költségvetéséből támogatást igénybe vett az alábbiak szerint:

Támogató szervezet megnevezése

Támogatás tárgya

Pályázott összeg

Elnyert összeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. Kijelentem, hogy az általam képviselt szervezetnek Magyarország központi költségvetéséből folyósított támogatásból eredő lejárt és ki nem egyenlített tartozása nincs.

14. Tudomásul veszem, hogy az általam képviselt szervezet részére költségvetési támogatás nem folyósítható, amíg lejárt esedékességű, meg nem fizetett, az adózás rendjéről szóló törvény szerinti köztartozásom van, illetve a megítélt és folyósításra kerülő esedékes támogatásból a köztartozás összege visszatartásra kerül.

15. Hozzájárulok, hogy a költségvetési támogatás utalványozója, folyósítója, az Állami Számvevőszék, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a csekély összegű támogatások nyilvántartásában részt vevő szervek és a jogszabályban meghatározott egyéb jogosultak a Kincstári Monitoring Rendszerben nyilvántartott adatokhoz – azok konstrukciós forrásainak költségvetésben elhelyezkedésétől függetlenül – hozzáférjenek.

16. Nyilatkozom továbbá, hogy az általam képviselt szervezet a támogatott tevékenység tekintetében magyarországi általános forgalmi adó levonására

□ jogosult,

□ nem jogosult.

17. Nyilatkozom arról, hogy az általam képviselt szervezet a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 1. pontjában foglaltak alapján átlátható szervezetnek minősül.


Kelt:

Aláírás/cégszerű aláírás

1

Az utasítást a 16/2021. (XII. 10.) KKM utasítás 13. §-a hatályon kívül helyezte 2021. december 18. napjával.

2

A 3. § a 22/2018. (VIII. 7.) KKM utasítás 3. § a) pontja szerint módosított szöveg.

3

A 4. § b) pontja a 22/2018. (VIII. 7.) KKM utasítás 3. § b) pontjával megállapított szöveg.

4

A 4. § c) pontja a 22/2018. (VIII. 7.) KKM utasítás 3. § c) pontjával megállapított szöveg.

5

A 28. § a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére