• Tartalom

29/2016. (XI. 24.) KKM utasítás

29/2016. (XI. 24.) KKM utasítás

a Külgazdasági és Külügyminisztérium külképviseletei által foglalkoztatott munkavállalóknak adható elismerésekről és jutalmakról, továbbá válsághelyzet esetén történő segélyezésről

2022.01.01.

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. Az utasítás hatálya, értelmező rendelkezések

1. § (1) Az utasítás hatálya a külgazdasági és külügyminiszter irányítása és felügyelete alá tartozó külképviseletek (a továbbiakban: külképviselet) által foglalkoztatott munkavállalókra (a továbbiakban: munkavállaló) terjed ki.

(2) Az utasítás alkalmazásában

a) válsághelyzet: a külképviseletekről és a tartós külszolgálatról szóló 2016. évi LXXIII. törvény (a továbbiakban: Külszoltv.) 2. § 18. pontjában meghatározott válsághelyzet;

b) munkavállaló: a Külszoltv. 2. § 15. pontjában meghatározott természetes személy.

II. Fejezet

Az elismerés

2. Az elismerés nyújtásának esetei és az elismerés fajtái

2. § Elismerésben részesülhet a munkavállaló a nyugdíjba vonulása alkalmával, amennyiben a külképviselettel fennálló munkaviszonyának időtartama eléri vagy meghaladja a 10 évet.

3. § Elismerésben részesíthető a munkavállaló:

a) ha munkáját tartósan magas színvonalon végzi, és a külképviselettel fennálló munkaviszonyának időtartama eléri az 5 évet;

b) a munkaviszonya megszűnésekor, amennyiben a munkaviszony a munkavállalón kívül álló okból szűnt meg, és a munkaviszony időtartama eléri vagy meghaladja a 10 évet;

c) válsághelyzetben tanúsított helytálló magatartásáért;

d) ha a külképviselet számára kiemelten fontos feladat ellátásában vett részt, és munkáját magas színvonalon látta el.

4. § A munkavállaló részére elismerésként:

a) külképviselet-vezetői köszönőlevél;

b) emléklap;

c) pénzjutalom

adható.

5. § A munkavállalónak a 2. §-ban meghatározott esetben emléklap és legfeljebb háromhavi bruttó munkabérnek megfelelő pénzjutalom adható.

6. § A 3. § a) pontban előírt feltételek fennállása esetén a munkavállalónak:

a) az 5 évet elérő, külképviselettel fennálló munkaviszony esetén külképviselet-vezetői köszönőlevél vagy külképviselet-vezetői köszönőlevél és legfeljebb egyhavi bruttó munkabér összegének megfelelő pénzjutalom;

b) a 10 évet elérő, külképviselettel fennálló munkaviszony esetén emléklap vagy emléklap és legfeljebb kéthavi bruttó munkabére összegének megfelelő pénzjutalom

adható.

7. § A 3. § b) pontban előírt feltételek fennállása esetén a munkavállalónak emléklap vagy emléklap és legfeljebb kéthavi bruttó munkabére összegének megfelelő pénzjutalom adható.

8. § A 3. § c) pontban foglalt feltétel fennállása esetén a munkavállalónak külképviselet-vezetői köszönőlevél és legfeljebb egyhavi bruttó munkabére összegének megfelelő pénzjutalom adható.

9. § A 3. § d) pontban foglalt feltétel fennállása esetén a munkavállalónak külképviselet-vezetői köszönőlevél vagy külképviselet-vezetői köszönőlevél és legfeljebb egyhavi bruttó munkabére összegének megfelelő, de 1000 euró összeget el nem érő pénzjutalom adható.

3. A pénzjutalom forrása és feltételei

10. § (1) A pénzjutalmat a külképviselet költségvetésének terhére, egyéb megtakarításokból kell biztosítani.

(2) A fedezetnek költségoptimalizációs megtakarításból kell származnia (nem eredhet feladatelmaradásból).

11. § A munkavállaló pénzjutalomban legfeljebb háromévente részesülhet, ide nem értve a 2. §, valamint a 3. § b)–d) pontjában foglalt eseteket.

12. § Az évente pénzjutalomban részesíthetők száma – ide nem értve a 2. §, valamint a 3. § b)–d) pontjában foglalt eseteket – nem haladhatja meg

a) a legfeljebb 10 fő létszámú munkavállalót foglalkoztató külképviselet esetében az évi egy;

b) a 10 fő létszámot meghaladó munkavállalót foglalkoztató külképviselet esetében az évi kettő

főt.

4. Az elismerésről történő döntés és nyilvántartása

13. § Az elismerésről – pénzjutalom esetében a külképviselet éves költségvetésének terhére – a külképviselet vezetője dönt.

14. §1 Az elismerésről – annak átadását követő 5 munkanapon belül – a személyügyi feladatok ellátásáért felelős szervezeti egységét hivatalos úton tájékoztatni szükséges.

15. § Az elismerésekről évente nyilvántartást szükséges vezetni, amelyet a munkavállalók személyügyi nyilvántartása részeként kell kezelni.

5. A köszönőlevél és emléklap kiállítására, valamint a pénzjutalom kifizetésére vonatkozó rendelkezések

16. § (1) A külképviselet-vezetői köszönőlevél, valamint az emléklap kiállításáról és átadásáról a külképviselet gondoskodik.

(2) Emléklap elismerés esetén az 1. melléklet szerinti emléklapot kell a munkavállaló részére átadni.

(3) Az 1. melléklet szerinti emléklap a magyar mellett idegen nyelven – a külképviselet által elkészített fordításban – is kiállítható.

17. § A pénzjutalom kifizetése kizárólag a fogadó állam járulék- és adófizetési előírásainak betartása mellett, a munkaszerződés szerinti munkabérnek megfelelő pénznemben történhet.

III. Fejezet

A munkavállalók segélyezése, a segély folyósításának feltételei, kérelmezésének eljárási szabályai

18. § A legalább fél éve a külképviseleten foglalkoztatott munkavállaló életét és vagyonbiztonságát közvetlenül veszélyeztető válsághelyzet esetén háromhavi bruttó munkabérének összegét meg nem haladó összegű segélyben (a továbbiakban: válságsegély) részesíthető.

19. § A 18. § szerinti válsághelyzet esetén a külképviselet vezetője haladéktalanul köteles tájékoztatni a válságsegélyre jogosult munkavállalókat a válságsegély kérelmezésének lehetőségéről.

20. § (1) A munkavállaló a válságsegély iránti írásbeli kérelmet a külképviselet vezetőjéhez köteles benyújtani.

(2) Az (1) bekezdés szerinti kérelemnek tartalmaznia kell:

a) a munkavállaló személyes adatait;

b) a fennálló munkaviszonyának kezdő időpontját;

c) a válsághelyzet bekövetkezésének rövid ismertetését.

21. § (1)2 A külképviselet vezetője a kérelmet javaslatával együtt haladéktalanul felterjeszti a személyügyi feladatok ellátásáért felelős szervezeti egység részére, amely soron kívül továbbítja azt az illetékes területi főosztály, valamint a biztonsági feladatok ellátásáért felelős szervezeti egység részére.

(2)3 Az (1) bekezdésben meghatározott szervezeti egységek a kérelmet 3 munkanapon belül kötelesek véleményezni és azt javaslatukkal együtt a személyügyi feladatok ellátásáért felelős szervezeti egység részére megküldeni.

(3)4 A (2) bekezdés szerinti vélemények beérkezését követően a személyügyi feladatok ellátásáért felelős szervezeti egység haladéktalanul feljegyzést készít a gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár és a közigazgatási államtitkár részére a válságsegély kifizetésére vonatkozó javaslatról.

(4) A válságsegély kifizetéséről a gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár javaslatára a közigazgatási államtitkár dönt.

22. §5 A válságsegély kifizetéséről szóló döntés alapján a személyügyi feladatok ellátásáért felelős szervezeti egység a válságsegélyt pótelőirányzat formájában biztosítja a külképviselet részére.

23. § A válságsegély kifizetésére kizárólag a fogadó állam járulék- és adófizetési előírásainak betartása mellett, valamint az utasítás 2. melléklete szerinti nyomtatvány kitöltésével kerülhet sor.

24. § (1) A külképviselet saját hatáskörben, a közigazgatási államtitkár engedélyének hiányában segélykifizetést nem teljesíthet.

(2) Válságsegély nyújtására a külképviselet előirányzatot nem tervezhet.

25. §6 A válságsegélyek kifizetésének bizonylatolását a személyügyi feladatok ellátásáért felelős szervezeti egység munkafolyamatba épített ellenőrzés keretében rendszeresen ellenőrzi.

IV. Fejezet

Záró rendelkezések

26. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő hónap első napján lép hatályba.

(2)7

1. melléklet a 29/2016. (XI. 24.) KKM utasításhoz



KÜLGAZDASÁGI ÉS KÜLÜGYMINISZTÉRIUM



E m l é k l a p



……………………………………………………………………………………
részére




Magyarország …………………………………………………… nagykövetségén/főkonzulátusán végzett sokéves, kimagasló, áldozatos munkájáért hálás köszönetemet fejezem ki.


Kelt ……………………, ……… év …………………… hónap …… nap



…………………………………………………
nagykövet/főkonzul

2. melléklet a 29/2016. (XI. 24.) KKM utasításhoz

MUNKÁLTATÓI NYILATKOZAT EGYSZERI, RENDKÍVÜLI VÁLSÁGSEGÉLY NYÚJTÁSÁRÓL

Magyarország ……………………………………………… (képviselet megnevezése, címe)
mint Munkáltató
képviseletében: …………………………………………………… (külképviselet vezetője)
………………………………………… (munkavállaló neve, munkaköre) munkavállalót
………………………… (fényképes személyazonosító okmány száma)
………………………… (lakcím)
………………………… (munkaviszonyának kezdete)

az alulírott napon és helyen egyszeri, rendkívüli szociális juttatásban részesíti, melynek összege:
………………… (összeg/pénznem: munkaszerződésben meghatározott munkabér pénzneme).

A juttatást a fent nevezett munkavállaló segélyként kapja, tekintettel arra, hogy a
…………………… (időpont), …………………… -n (hely) bekövetkezett válsághelyzet a munkavállalót közvetlenül érintette.

A segély célja a válsághelyzet okozta károk következményeinek enyhítése.

A munkavállaló és a munkáltató között …-án létrejött munkaszerződés … pontja értelmében a helyi jogszabályok a munkáltatónak a foglalkoztatással kapcsolatosan az alábbi adó-, illetve járulékfizetési kötelezettségeket írják elő: ………………………………………………………………………………………………………………………………………

Az Európai Unió területén be kell szerezni az adóilletőségi nyilatkozatot (EG01).

Jelen nyilatkozat készült 3 példányban, melyből 1 példány a helyi munkavállalóé, 2 példány a munkáltatóé.




Kelt ……………………, ……… év ……………… hónap …… nap

Munkavállaló neve,
aláírása

a Munkáltató képviseletében,
külképviselet vezetőjének neve, aláírása

1

A 14. § a 17/2021. (XII. 10.) KKM utasítás 31. § a) pontja szerint módosított szöveg.

2

A 21. § (1) bekezdése a 17/2021. (XII. 10.) KKM utasítás 31. § b) és c) pontja szerint módosított szöveg.

3

A 21. § (2) bekezdése a 17/2021. (XII. 10.) KKM utasítás 31. § c) pontja szerint módosított szöveg.

4

A 21. § (3) bekezdése a 17/2021. (XII. 10.) KKM utasítás 31. § c) pontja szerint módosított szöveg.

5

A 22. § a 17/2021. (XII. 10.) KKM utasítás 31. § c) pontja szerint módosított szöveg.

6

A 25. § a 17/2021. (XII. 10.) KKM utasítás 31. § c) pontja szerint módosított szöveg.

7

A 26. § (2) bekezdése a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére