• Tartalom

478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelet

478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelet

a 2014–2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet, valamint a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 320/2015 (X. 30.) Korm. rendelet módosításáról1

2017.01.01.

A Kormány

az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 109. § (1) bekezdés 15a. pontjában kapott felhatalmazás alapján,

a 2. alcím tekintetében a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 198. § (1) bekezdés 14. pontjában kapott felhatalmazás alapján,

az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A 2014–2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet módosítása

1. § A 2014–2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet [a továbbiakban: 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet] 97. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) EMVA forrásból nyújtott támogatás esetén a Kbt. 5. § (3) bekezdése szerinti támogatást igénylőnek vagy kedvezményezettnek – az (1) bekezdéstől eltérően – értékhatártól függetlenül a 98–100. §-t kell alkalmaznia.”

2. § A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 103. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

103. § (1) Az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter a közbeszerzési dokumentumok 101. § vagy 102. § szerinti beérkezésétől számított öt munkanapon belül elvégzi a közbeszerzési dokumentumok közbeszerzési-jogi, valamint az eljárás megindítására vonatkozó ellenőrzését, és az erről készített jelentését, vagy az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítványát a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett részére megküldi. Az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter a határidőt – az indokok megjelölésével egyidejűleg – legfeljebb öt munkanappal meghosszabbíthatja. Az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter az eljárás megindítására vonatkozóan jelentést nem, kizárólag tanúsítványt ad ki abban az esetben, ha a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett a közbeszerzési dokumentumok európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter általi ellenőrzésének kezdeményezésével egyidejűleg megindította a közbeszerzési eljárást.
(2) Az (1) bekezdés szerinti ellenőrzés keretében az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter a (8) bekezdés szerinti teljeskörű ellenőrzést megelőzően elsőként kizárólag a közbeszerzési eljárást megindító és adott esetben a közbeszerzési eljárást meghirdető felhívásnak
a) a kizáró okokra,
b) az alkalmassági követelményekre,
c) az értékelési szempontokra,
d) a szerződés teljesítésével kapcsolatos feltételekre és
e) a szerződést biztosító mellékkötelezettségekre
vonatkozó előírásai Kbt.-nek és végrehajtási rendeleteinek való megfelelőségét, valamint gyorsított eljárás esetében az eljárás jogalapjának megalapozottságát ellenőrzi.
(3) Hirdetmény nélküli eljárások esetében az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter az eljárást megindító dokumentumokra vonatkozó vizsgálata kizárólag az eljárás jogalapjának megalapozottságára terjed ki.
(4) A támogatást igénylő vagy a kedvezményezett az eljárás megindítására vonatkozó jelentés alapján módosított közbeszerzési dokumentumokat – a jelentésben foglaltakkal egyet nem értése esetén a részletes írásbeli indokolásával együtt – a jelentés közlésétől számított öt munkanapon belül az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter részére megküldi. Ha a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett a módosított közbeszerzési dokumentumokat vagy részletes írásbeli indokolását nem küldi meg az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter részére az eljárás megindítására vonatkozó jelentés megküldésétől számított húsz munkanapon belül, akkor az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter az ellenőrzését tanúsítvány kibocsátása nélkül – a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett értesítése mellett – lezárja.
(5) Az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter a (4) bekezdés szerinti módosított közbeszerzési dokumentumok beérkezését követő öt munkanapon belül az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítványt állít ki, és erről tájékoztatja a támogatást igénylőt vagy a kedvezményezettet, valamint az irányító hatóságot.
(6) Az (1) bekezdés szerinti közbeszerzési-jogi ellenőrzés kezdeményezésével egyidejűleg a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett a közbeszerzési eljárást megindíthatja, kivéve, ha gyorsított vagy hirdetmény nélküli eljárás ellenőrzését kezdeményezte.
(7) Ha a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett a monitoring és információs rendszeren keresztül a közbeszerzési dokumentumok az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter általi ellenőrzésének kezdeményezésével egyidejűleg megindította a közbeszerzési eljárást, akkor az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvány alapján a közbeszerzési dokumentumok módosításáról szóló tájékoztatást – az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítványban foglaltakkal egyet nem értése esetén a részletes írásbeli indokolásával együtt – az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvány közlésétől számított öt munkanapon belül az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter részére megküldi. Ha a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett a közbeszerzési dokumentumok módosításáról szóló tájékoztatást vagy a részletes írásbeli indokolását nem küldi meg az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter részére az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvány megküldésétől számított húsz munkanapon belül, úgy az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter az ellenőrzését – a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett értesítése mellett – lezárja.
(8) Az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvány kiállítását követő öt munkanapon belül az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter elvégzi az eljárást megindító vagy meghirdető felhívás és az eljárás megindításához szükséges közbeszerzési dokumentumok – a (2) bekezdésben foglaltakon túli – közbeszerzési-jogi szempontú vizsgálatát. A vizsgálat alapján újabb – a közbeszerzési dokumentumok jóváhagyására vonatkozó – tanúsítványt állít ki az adott közbeszerzés vonatkozásában, és erről tájékoztatja a támogatást igénylőt vagy a kedvezményezettet, valamint az irányító hatóságot. A (7) bekezdés szerinti esetben az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter a közbeszerzési dokumentumok módosításáról szóló tájékoztatás beérkezését követő öt munkanapon belül állítja ki a közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó tanúsítványt, és erről tájékoztatja a támogatást igénylőt vagy a kedvezményezettet, valamint az irányító hatóságot.
(9) A támogatást igénylő vagy a kedvezményezett feltétellel támogató tartalmú tanúsítvány kiállítása esetén a közbeszerzési dokumentumok módosítására, nem támogató tartalmú tanúsítvány kiállítása esetén a közbeszerzési eljárást megindító felhívás visszavonására köteles – feltéve, hogy a 107. §-nak megfelelően a támogatásra igényt tart.
(10) A támogatást igénylő vagy a kedvezményezett a közbeszerzési dokumentumokat az eljárás megindítására vonatkozó és a közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó tanúsítvány figyelembevételével véglegesíti vagy módosítja. Az (1) bekezdés szerint készült, az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvány egyenértékű az (5) bekezdés szerint készült, az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvánnyal.
(11) Ha az eljárás megindítására vonatkozó vagy a közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó tanúsítvány nem támogató tartalmú, és
a) a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett a dokumentumokat az irányító hatóság ellenőrzési hatáskörébe tartozó szempontból módosítja, vagy
b) a hatósági engedélyhez kötött építési beruházás esetén a hatósági engedély tartalma módosításra kerül,
akkor a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett a közbeszerzési eljárás ellenőrzését ismételten a 101. § (1) bekezdése vagy 102. § (1) bekezdése szerint kezdeményezi.
(12) Ha az eljárás megindítására vonatkozó vagy a közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó tanúsítvány nem támogató tartalmú, és
a) támogatást igénylő vagy a kedvezményezett a dokumentumokat az irányító hatóság ellenőrzési hatáskörébe tartozó szempontból nem módosítja, vagy
b) a hatósági engedélyhez kötött építési beruházás esetén a hatósági engedély tartalma nem kerül módosításra,
akkor a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett a közbeszerzési eljárás ellenőrzését ismételten az (1) bekezdés szerint kezdeményezi, és az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter a közbeszerzési dokumentumok beérkezését követő öt munkanapon belül az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítványt állít ki, amiről tájékoztatja a támogatást igénylőt vagy a kedvezményezettet, valamint az irányító hatóságot.”

3. § A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 103/A. §-a a következő c) ponttal egészül ki:

(Az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter nem támogató tartalmú tanúsítványt állít ki akkor, ha)

c) a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett 103. § (7) bekezdésében foglalt kötelezettségének nem tett eleget.”

4. § A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 104. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A támogatást igénylő vagy a kedvezményezett – figyelemmel a 95. § (4) bekezdésében foglaltakra is – a közbeszerzési eljárást abban az esetben indíthatja meg vagy folytathatja, ha az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter a közbeszerzési dokumentumokat ellenőrizte, és erről támogató tartalmú, vagy feltétellel támogató tartalmú eljárás megindítására vonatkozó és a közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó tanúsítványt állított ki. A támogatást igénylő vagy a kedvezményezett az eljárást megindító végleges dokumentumokat az irányító hatóság, valamint az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter részére megküldi. Az irányító hatóság vagy az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter egyet nem értése esetén dönt a szabálytalansági eljárás kezdeményezéséről, továbbá dönt a megítélése szerint szabálytalanság megállapítására okot adó, nem reparálható közbeszerzési jogsértés esetén a Kbt. szerinti jogorvoslati eljárás kezdeményezéséről a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt.”
„(4) Ha a támogatást igénylő, vagy a kedvezményezett nem tesz eleget a (3) bekezdés szerinti kötelezettségének, az irányító hatóság vagy az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter szabálytalansági eljárás kezdeményezéséről dönthet.”

6. § A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 106. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép, és a § a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A (2) bekezdésben foglaltaktól eltérően a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett meghozhatja az eljárást lezáró döntését, illetve több szakaszból álló eljárás esetén a részvételi szakaszát lezáró döntését az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszternek az eljárás lefolytatása ellenőrzésével egyidejűleg is. Ebben az esetben – a szerződéskötési moratórium letelte esetén – a szerződés is megköthető, az azonban az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter által kiállított, támogató vagy feltétellel támogató tartalmú közbeszerzési záró tanúsítvány hiányában nem léphet hatályba.
(3) A támogatást igénylő, vagy a kedvezményezett az ajánlatok vagy a részvételi jelentkezések elbírálásáról készített írásbeli összegezést – annak megküldésével egyidejűleg –, valamint – eltérő vélemény esetén – a közbeszerzési záró tanúsítványban foglaltakkal kapcsolatos álláspontját az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter részére megküldi. A (2a) bekezdés alkalmazása esetén a módosított összegezést – eltérő vélemény esetén – a közbeszerzési záró tanúsítványban foglaltakkal kapcsolatos álláspontját a támogatást igénylő vagy a kedvezményezett az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter részére haladéktalanul megküldi. Az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter egyetértése esetén a közbeszerzési záró tanúsítványt módosítja. Az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter egyet nem értése esetén dönt a szabálytalansági eljárás kezdeményezéséről, és a megítélése szerint szabálytalanság megállapítására okot adó, nem reparálható közbeszerzési jogsértés esetén jogorvoslati eljárás kezdeményezéséről a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt.”

7. § A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 66. alcíme a következő 201/M. §-sal egészül ki:

201/M. § A 2014–2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet és a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 320/2015 (X. 30.) Korm. rendelet módosításáról szóló 478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelet [a továbbiakban: 478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelet] által megállapított rendelkezéseket a 478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelet hatálybalépését követően kezdeményezett ellenőrzésekre kell alkalmazni.”

1. 97. § (1) bekezdésében a „kell alkalmazni.” szövegrész helyébe az „ , a Kbt. 19. § (4) bekezdésének alkalmazásával lefolytatott eljárás során a 98–100. §-t kell alkalmazni.” szöveg,

2. 102. § (1) bekezdésében az „a közbeszerzési eljárás megindítását megelőzően a közbeszerzési dokumentumokat közbeszerzési-jogi minőségellenőrzés” szövegrész helyébe a „legkésőbb a közbeszerzési eljárás megindításával egyidejűleg a közbeszerzési dokumentumokat közbeszerzési-jogi ellenőrzés” szöveg,

3. 105. § (3) bekezdésében a „megfelelő időben” szövegrészek helyébe a „haladéktalanul” szöveg,

4. 106. § (1) bekezdésében a „megelőzően” szövegrész helyébe a „megelőzően – vagy a (2a) bekezdés esetén azt követően –” szöveg, a „tizenöt” szövegrész helyébe a „tíz” szöveg, a „szabályossági” szövegrész helyébe a „záró” szöveg,

5. 106. § (2) bekezdésében a „szabályossági” szövegrészek helyébe a „záró” szöveg,

6. 106. § (5) bekezdésében a „szabályossági” szövegrészek helyébe a „záró” szöveg,

7. 106. § (6) bekezdésében a „szabályossági” szövegrészek helyébe a „záró” szöveg,

8. 107. § (1) bekezdésében a „minőségellenőrzési” szövegrész helyébe „az eljárás megindítására vonatkozó és a közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó” szöveg, a „szabályossági” szövegrész helyébe a „záró” szöveg,

9. 109. § (3) bekezdésében az „a minőségellenőrzési, illetve szabályossági” szövegrész helyébe az „az eljárás megindítására vonatkozó, a közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó, és az eljárásra vonatkozó záró” szöveg,

10. 1. melléklet 378. pontjában az „a minőségellenőrzést” szövegrész helyébe az „az eljárás megindítására vonatkozó ellenőrzést” szöveg,

11. 1. melléklet 379. pontjában az „a minőségellenőrzési” szövegrész helyébe az „az eljárás megindítására vonatkozó” szöveg,

12. 1. melléklet 382. pontjában az „a minőségellenőrzés” szövegrész helyébe az „az eljárás megindítására vonatkozó ellenőrzés” szöveg,

13. 1. melléklet 385.2. pontjában a „megfelelő időben” szövegrészek helyébe a „haladéktalanul” szöveg,

14. 1. melléklet 386.1. pontjában a „tizenöt” szövegrész helyébe a „tíz” szöveg, a „szabályossági” szövegrész helyébe a „záró” szöveg, a „megelőzően” szövegrész helyébe a „megelőzően vagy a 106. § (2a) bekezdés esetén azt követően” szöveg

lép.

10. § Hatályát veszti a 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 1. melléklet 381. pontjában az „a közbeszerzési eljárás megindításával egyidejűleg” szövegrész.

2. A közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet módosítása

11. § A közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet [a továbbiakban: 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet] 5. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) Ha az érintett szervezet a közbeszerzésének megkezdését megelőzően nem kéri a miniszternek a 6. § szerinti hozzájárulását, a közbeszerzési eljárását megkezdheti, ebben az esetben a miniszter 6. § szerinti hozzájárulását a közbeszerzési eljárás megindításával egyidejűleg kezdeményezi. Ha a miniszter a 8. § (2) bekezdés b) pontja szerinti, az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítványt bocsát ki, az abban foglaltakat az érintett szervezet az eljárást megindító vagy meghirdető felhívásban és a közbeszerzési dokumentumokban köteles átvezetni. Ha a miniszter a 8. § (2) bekezdés c) pontja szerinti, az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítványt bocsát ki, az érintett szervezet az eljárást köteles visszavonni.”

12. § (1) A 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 6. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az árubeszerzést, vagy szolgáltatás megrendelést, továbbá építési beruházást megvalósítani kívánó szervezet az általa szükségesnek tartott közbeszerzési eljárás lefolytatása érdekében a 2. melléklet szerinti előterjesztést és az abban meghatározott mellékleteket köteles a miniszternek benyújtani.”

(2) A 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 6. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az érintett szervezet a közbeszerzési törvény 105. § (1) bekezdés a) és b) pontja, valamint (2) bekezdés a) és b) pontja szerint kötött keretmegállapodásokból a miniszter előzetes hozzájárulása nélkül közvetlen megrendelést kezdeményezhet, továbbá versenyújranyitás és konzultáció esetében a miniszter előzetes hozzájárulása nélkül lefolytathatja az eljárást, azonban az érintett szervezet a 6. melléklet szerinti adatszolgáltatást köteles negyedévente – március 31-ig, június 30-ig, szeptember 30-ig, december 31-ig – teljesíteni. Az ellenőrző szervezet az adatszolgáltatással kapcsolatban további adatokat kérhet.”

13. § (1) A 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 7. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép, és a § a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:

„(2) Az ellenőrző szervezet az előterjesztést közbeszerzési-jogi szempontból megvizsgálja. Az ellenőrző szervezet a vizsgálat során az előterjesztéssel kapcsolatban további adatok kérése céljából, vagy hiányosságok pótlása érdekében hiánypótlási felhívást, továbbá az előterjesztéssel és mellékleteivel kapcsolatos tartalmi hibák észlelése esetén az eljárás megindítására vonatkozó jelentést készíthet.
(2a) Az ellenőrző szervezet a közbeszerzési dokumentumok közbeszerzési-jogi megfelelőségének ellenőrzése során:
1. vizsgálja a választott közbeszerzési eljárás jogalapjának megfelelőségét és alátámasztottságát,
2. az eljárást megindító felhívás és az eljárás megindításához szükséges közbeszerzési dokumentumok részvételre jelentkezők, ajánlattevők részére történő közvetlen, egyidejű megküldése esetén azok közbeszerzési-jogi megfelelőségének ellenőrzését teljes körben végzi el, és a 8. § szerinti, az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvány megküldésével dönt az adott közbeszerzésről,
3. ellenőrzi az eljárást megindító vagy meghirdető felhívást és az eljárás megindításához szükséges közbeszerzési dokumentumokat akként, hogy a vizsgálat első körében az kizárólag arra terjed ki, hogy a felhívásnak
a) a kizáró okokra,
b) az alkalmassági követelményekre,
c) az értékelési szempontra,
d) a szerződés teljesítésével kapcsolatos feltételekre és
e) a szerződést biztosító mellékkötelezettségekre
vonatkozó előírásai a Kbt.-nek és annak végrehajtási rendeleteinek megfelelnek-e.”

14. § (1) A 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A miniszter öt munkanapon belül az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvány megküldésével dönt az adott közbeszerzésről. Ha az ellenőrző szervezet a 7. § (2) bekezdése szerint hiánypótlási felhívást vagy jelentést küld az érintett szervezetnek, a döntés meghozatalára nyitva álló határidő – a hiánypótlási felhívások és jelentések számától függetlenül – három munkanappal meghosszabbodik. E rendelet 6. § (2) bekezdése, valamint 6. § (4) bekezdése szerinti közbeszerzések esetében a döntésre nyitva álló határidő az érintett szervezet által a hiánypótlási felhívásra megküldött adatok beérkezésétől számított három munkanappal meghosszabbodik, azzal, hogy az így meghosszabbított határidő nem lehet rövidebb öt munkanapnál.”

(2) A 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 8. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A miniszter által kiadott (2) bekezdés a) vagy b) pontja szerinti tanúsítvány hiányában – a 6. § (5) bekezdésben és a 13/A. §-ban meghatározott esetektől eltekintve – a közbeszerzési eljárás nem kezdhető meg, vagy az 5. § (1a) bekezdésében foglaltak szerint nem folytatható.”

15. § A 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 9. § a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Rendkívüli sürgősség okán indított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén a 7–8. § és a 10–13. § rendelkezései az alábbi eltérésekkel alkalmazandók)

a) a miniszter három munkanapon belül az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvány megküldésével dönt az adott közbeszerzésről,”

16. § A 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet a következő 9/A. §-sal egészül ki:

9/A. § (1) A 8. § szerinti az eljárás megindítására vonatkozó tanúsítvány kiállítását követő tíz munkanapon belül az ellenőrző szervezet elvégzi az eljárást megindító vagy meghirdető felhívás és az eljárás megindításához szükséges közbeszerzési dokumentumok – a 7. § (2) bekezdés 3. pontjában foglaltakon túli – közbeszerzési-jogi szempontú vizsgálatát, amely alapján újabb, a 8. és 9. § szerinti, a közbeszerzési dokumentumok jóváhagyására vonatkozó tanúsítványt állít ki az adott közbeszerzés vonatkozásában.
(2) Az érintett szervezet a 8. § (2) bekezdés b) pontja szerinti tanúsítvány kiállítása esetén a közbeszerzési dokumentumokat módosítani, míg a 8. § (2) bekezdés c) pontja szerinti tanúsítvány kiállítása esetén a közbeszerzési eljárást visszavonni köteles.”

17. § A 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 10. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) Az érintett szervezet az ellenőrző szervezetet a közbeszerzési eljárás lefolytatása során valamennyi eljárási cselekményről haladéktalanul írásban tájékoztatja, és az eljárás során keletkezett dokumentumokat, különösen részvételi jelentkezéseket, ajánlatokat, a felvett jegyzőkönyveket, az egyes eljárási cselekményekhez kapcsolódó dokumentumokat, jogorvoslat esetén az azzal összefüggésben keletkezett dokumentumokat, valamint az ajánlatkérői döntéseket, döntési javaslatokat tartalmazó dokumentumokat megküldi. Ha ennek a kötelezettségének az érintett szervezet nem tesz eleget, az ellenőrző szervezet jogorvoslati eljárást kezdeményezhet.”

18. § (1) A 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 12. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az érintett szervezet – a közbeszerzési eljárást lezáró döntéséről, illetve több szakaszból álló eljárás esetén az eljárás részvételi szakaszát lezáró döntéséről haladéktalanul, de legkésőbb a döntés meghozatalát követő munkanapon – a döntés és az összegezés-tervezet megküldésével kezdeményezi az általa lefolytatott közbeszerzési eljárásban a részvételi szakasz vagy az eljárás eredményére vonatkozó záró tanúsítvány kiállítását.”
„(5) A hiánypótlás (4) bekezdés szerinti teljesítését követően az összegezés a részvételre jelentkezők, illetve ajánlattevők részére megküldhető, azzal, hogy kétszakaszos eljárás esetén az ajánlattételi szakaszt megindító felhívás csak a 13. § (1) bekezdés a) vagy b) pontja szerinti záró tanúsítvány kiállítása esetén küldhető meg, egyszakaszos eljárás esetén a szerződéskötési moratórium leteltét követően a szerződés megköthető, hatályba azonban kizárólag az ellenőrző szervezet által a 13. § (1) bekezdés a) vagy b) pontja szerinti záró tanúsítvány kiállítása esetén lép. A 13. § (1) bekezdés b) pontja szerinti záró tanúsítvány kiállítása esetén az összegezés javítása, módosítása szükséges.”

19. § A 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 13. §-a helyébe a következő rendelkezés lép és a rendelet a következő 13/A. §-sal egészül ki:

13. § (1) A miniszter a 12. §-ban meghatározott iratok és adatok hiánytalan megküldését követően, tíz munkanapon belül állást foglal az adott közbeszerzésről:
a) támogató tartalmú záró tanúsítványt ad ki, ha az érintett szervezet részvételi szakaszt lezáró, illetve az eljárást lezáró döntése közbeszerzési jogi szempontból, a 12. § szerinti ellenőrzés tekintetében megfelelő,
b) feltétellel támogató záró tanúsítványt ad ki, amelyben meghatározza azokat a feltételeket, illetve megjelöli azokat a szükséges módosításokat, amelyek teljesítése esetén az összegezés jogszerű,
c) nem támogató tartalmú záró tanúsítványt ad ki.
(2) A miniszter által kiadott (1) bekezdés a) vagy b) pontja szerinti záró tanúsítvány hiányában a szerződés nem lép hatályba.
(3) A (2) bekezdéstől eltérően, ha az ellenőrző szervezet nem küldött hiánypótlási felhívást az érintett szervezetnek és a miniszter az (1) bekezdés szerinti döntését nem közli az ott meghatározott határidőben az érintett szervezettel, az összegezés záró tanúsítvány hiányában is kiküldhető, az ajánlattételi szakaszt megindító felhívás a záró tanúsítvány hiányában is kiküldhető, és a szerződés záró tanúsítvány hiányában is hatályba lép.
13/A. § (1) Az uniós értékhatárokat el nem érő értékű, hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárások, valamint az építési beruházás, építési koncesszió esetén a háromszázmillió forintot el nem érő értékű közbeszerzési eljárások, valamint keretmegállapodás esetén a Kbt. 105. § szerinti verseny újranyitásával vagy írásbeli konzultációval megvalósuló szerződéskötés során az érintett szervezet a miniszternek a 6. § szerinti jóváhagyását utólag is kérheti a 9. melléklet szerinti előterjesztés és mellékletei megküldésével, az összegezés részvételre jelentkezők, ajánlattevők részére történő megküldését követő két munkanapon belül, a közbeszerzési eljárás során keletkezett összes dokumentum – jogorvoslati eljárás esetén a Közbeszerzési Döntőbizottság döntését tartalmazó dokumentumnak is az – ellenőrző szerv részére történő megküldésével. Ha az érintett szervezet nem él az utóellenőrzés kezdeményezésének lehetőségével, a miniszternek a 6. § szerinti jóváhagyását az 5. §-nak megfelelően kell kérnie. E § szerinti utóellenőrzés kezdeményezése esetén is az érintett szervezet a közbeszerzési eljárás lefolytatásáról annak megkezdésével egyidejűleg az ellenőrző szervet tájékoztatni köteles az eljárás tárgyának, becsült értékének és fajtájának megjelölésével.
(2) Az érintett szervezet eljárás eredményéről, eredménytelenségéről, az ajánlattevő kizárásáról, a szerződés teljesítésére való alkalmatlanságának megállapításáról, ajánlatának egyéb okból történt érvénytelenné nyilvánításáról és ezek részletes indokáról hozott döntéséről a döntés meghozatalát követő munkanapon, de legkésőbb az ajánlatok elbírálásáról szóló írásbeli összegezés megküldésének napján értesíti az ellenőrző szervezetet.
(3) Ha a Kbt. szerinti jogorvoslati eljárás megindítására az (1) bekezdés szerinti határidőt követően, de még a (4) bekezdés szerinti értesítés megküldése előtt kerül sor, az ellenőrző szervezet az ellenőrzést a jogorvoslati eljárás lezárásáról szóló döntés Kbt. szerinti kézbesítése, illetve közzététele napjáig felfüggeszti. Az ellenőrzés felfüggesztése vonatkozásában a korábbi időpont az irányadó. A kézhezvétel időpontjáról az érintett szervezet nyilatkozik az ellenőrző szervezet részére.
(4) Az ellenőrző szervezet elvégzi a (2) bekezdés szerinti dokumentumok közbeszerzési-jogi utóellenőrzését. Az ellenőrző szervezet a dokumentumok beérkezését követő tíz munkanapon belül az ellenőrzés eredményéről az érintett szervezetet értesíti. Az ellenőrző szervezet az ellenőrzés eredményétől függően, súlyos közbeszerzési jogsértés esetén jogorvoslati eljárást kezdeményez.”

20. § A 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 26. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) E rendeletnek a 2014–2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet és a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 320/2015 (X. 30.) Korm. rendelet módosításáról szóló 478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelet [a továbbiakban: 478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelet] által módosított rendelkezéseit a 478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelet hatálybalépését követően kezdeményezett ellenőrzésekre és adatszolgáltatásokra kell alkalmazni.”

lép.

1. 2. § (1) bekezdésében a „módosításai indokoltságának” szövegrész helyébe a „módosításai közbeszerzési jogi” szöveg, az „indokoltságának és szabályosságának” szövegrész helyébe a „közbeszerzési jogi megfelelőségének” szöveg,

2. 5. § (1) bekezdésében a „kéri” szövegrész helyébe a „kérheti” szöveg,

3. 7. § (3) bekezdésében az „öt” szövegrész helyébe a „három” szöveg, az „a minőségellenőrzési” szövegrész helyébe az „adott esetben a” szöveg,

4. 8. § (2) bekezdés a) pontjában a „minőségellenőrzési” szövegrész helyébe az „az eljárás megindítására vonatkozó” szöveg, a „hozzájárul;” szövegrész helyébe az „– az 5. § (1a) bekezdése szerinti esetben folytatásához – hozzájárul,” szöveg,

5. 8. § (2) bekezdés b) pontjában a „feltételesen” szövegrész helyébe a „feltétellel” szöveg, a „minőségellenőrzési” szövegrész helyébe az „az eljárás megindítására vonatkozó” szöveg, a „hozzájárul;” szövegrész helyébe az „– az 5. § (1a) bekezdése szerinti esetben folytatásához – hozzájárul,” szöveg,

6. 8. § (2) bekezdés c) pontjában a „minőségellenőrzési” szövegrész helyébe az „az eljárás megindítására vonatkozó” szöveg,

7. 8. § (4) bekezdés nyitó szövegrészében a „beszerzés minőségellenőrzési” szövegrész helyébe a „beszerzés az eljárás megindítására vonatkozó” szöveg, a „megkezdhető” szövegrész helyébe a „megkezdhető, illetve folytatható” szöveg,

8. 8. § (4) bekezdés b) pontjában a „tíz” szövegrész helyébe az „öt” szöveg, a „huszonhárom” szövegrész helyébe a „nyolc” szöveg,

9. 8. § (7) bekezdésében a „minőségellenőrzési” szövegrész helyébe az „az eljárás megindítására vonatkozó” szöveg,

10. 12. § (3) bekezdésében a „során további” szövegrész helyébe a „során – a benyújtást követő három munkanapon belül – további” szöveg,

11. 12. § (4) bekezdésében az „öt” szövegrész helyébe a „három” szöveg,

12. 13. § (1) bekezdés b) pontjában a „feltételesen” szövegrész helyébe a „feltétellel” szöveg

lép.

23. § Hatályát veszti a 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet

b) 8. § (4) bekezdés a) pontjában a „minőségellenőrzési” szövegrész,

c) 8. § (4) bekezdés b) pontjában a „minőségellenőrzési” szövegrész,

3. Záró rendelkezések

24. § Ez a rendelet 2017. január 1-jén lép hatályba.

1. melléklet a 478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelethez

A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 1. melléklet 380. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„380. Az európai uniós források felhasználásért felelős miniszter az eljárás megindítására vonatkozó, illetve a közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó tanúsítványa tartalmazza legalább
a) az
aa) „A közbeszerzési eljárás megindítását/folytatását a vizsgált dokumentumok alapján – figyelemmel a ....../...... számú, az eljárás megindítására vonatkozó jelentésben foglaltakra – támogatjuk.”
ab) „A közbeszerzési eljárás megindítását/folytatását a vizsgált dokumentumok alapján – figyelemmel a ....../...... számú, az eljárás megindítására vonatkozó jelentésben és a ....../...... számú, az eljárás megindítására vonatkozó/ a közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó tanúsítványban foglaltakra – támogatjuk.”,
ac) „A közbeszerzési eljárás megindítását/folytatását a vizsgált dokumentumok alapján – figyelemmel a ....../...... számú az eljárás megindítására vonatkozó jelentésben foglaltakra – nem támogatjuk.”
ad) „A közbeszerzési eljárás megindítását/folytatását a vizsgált dokumentumok alapján – figyelemmel a ....../...... számú az eljárás megindítására vonatkozó jelentésben és a ....../...... számú tanúsítványban foglaltakra – nem támogatjuk.”
ae) „A közbeszerzési eljárás megindítását a vizsgált dokumentumok alapján – figyelemmel a ....../...... számú az eljárás megindítására vonatkozó jelentésben foglaltakra a következő feltételekkel támogatjuk.”, vagy
af) „A közbeszerzési eljárás megindítását a vizsgált dokumentumok alapján – figyelemmel a ....../...... számú az eljárás megindítására vonatkozó jelentésben és a ....../...... számú, az eljárás megindítására vonatkozó/ a közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó tanúsítványban foglaltakra – a következő feltételekkel támogatjuk.”
szöveget,
b) azt, hogy a tanúsítvány e rendelet alapján a közbeszerzési eljárás eredménye szerint megkötendő szerződés európai uniós támogatásból történő finanszírozhatóságának biztosítása érdekében készült,
c) azt, hogy – ha a közbeszerzési eljárást még nem indították meg – a tanúsítvány a közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények feladásának, ellenőrzésének és közzétételének szabályairól, a hirdetmények mintáiról és egyes tartalmi elemeiről, valamint az éves statisztikai összegezésről szóló 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelet 9. § (1) bekezdése szerinti tanúsítványnak felel meg, de nem zárja ki a hirdetményellenőrzés kérésének lehetőségét, és
d) az európai uniós források felhasználásért felelős miniszter nyilatkozatát arról, hogy a tanúsítvány kiállítása az ajánlatkérő Kbt.-ben meghatározott felelősségét az eljárás szabályosságáért nem érinti.”

2. melléklet a 478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelethez

Előterjesztés
az árubeszerzések, vagy szolgáltatás megrendelések, továbbá az építési beruházások ellenőrzéséhez és engedélyezéséhez
AJÁNLATKÉRŐ ADATAI

1.1. Hivatalos név:

 

1.2. Székhely:

 

1.3. Postai cím:

 

1.4. Internetcím:

 

1.5. A közbeszerzés tárgya szerinti szakértelemmel rendelkező kapcsolattartó személy neve:

 

1.6. A közbeszerzés tárgya szerinti szakértelemmel rendelkező kapcsolattartó személy címe, elérhetősége (telefonszám és e-mail cím):

 

1.7. Ajánlatkérő nevében az eljárást lefolytató szervezet [Kbt. 29. §] megnevezése:

 

1.8. Irányítási/felügyeleti/tulajdonosi jogokat gyakoroló tárca megnevezése:

 

 

2.1. A közbeszerzés tárgya:

Építési beruházás/Árubeszerzés/Szolgáltatás/Építési koncesszió/Szolgáltatási koncesszió

(megfelelő aláhúzandó)

2.2. A közbeszerzési eljárás/szerződés tárgyának pontos leírása (ha rész-ajánlattétel engedélyezett, akkor a részek pontos megnevezése):

 

2.3. A közbeszerzés szükségességét megalapozó tényezők részletes ismertetése:

 

 

3.1. A beszerzés/szerződés nettó becsült értéke (forintban meghatározva, részenként külön-külön és összesen, beleértve az opciót és a pozitív irányú mennyiségi eltérést):

 

3.2. Opció meghatározása:

 

3.3. Mennyiségi eltérés meghatározása:

 

 

 

4.1. A lefolytatni tervezett közbeszerzési eljárás fajtája (megfelelő aláhúzandó):

 

 

 

 

4.1.1. Uniós eljárásrend

 

nyílt

versenypárbeszéd

előzetes tájékoztatóval meghirdetett meghívásos

meghívásos

innovációs partnerség

előzetes tájékoztatóval meghirdetett tárgyalásos

tárgyalásos

hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás

Kbt. 105. § (1) bek. b) pontja szerinti versenyújranyitás vagy c) pontja szerinti írásbeli konzultáció

 

 

Kbt. 105. § (2) bek. b) pontja szerinti versenyújranyitás vagy c) pontja szerinti írásbeli konzultáció

 

4.1.2.Nemzeti eljárásrend

 

nyílt

[Kbt. 113. § (1) bek]

nyílt

versenypárbeszéd

előzetes tájékoztatóval meghirdetett meghívásos

meghívásos

[Kbt. 113. § (1) bek]

meghívásos

innovációs partnerség

előzetes tájékoztatóval meghirdetett tárgyalásos

tárgyalásos

[Kbt. 113. § (1) bek]

tárgyalásos

hirdetmény nélküli tárgyalásos

elektronikus licit

saját beszerzési szabályok

[Kbt. 117. §]

Kbt. 105. § (1) bek. b) pontja szerinti versenyújranyitás vagy c) pontja szerinti írásbeli konzultáció

Kbt. 105. § (2) bek. b) pontja szerinti versenyújranyitás vagy c) pontja szerinti írásbeli konzultáció

 

 

4.1.3. Az eljárás keretmegállapodás megkötésére irányul?

igen/nem

Amennyiben igen, a Kbt. mely pontja alapján?

[Kbt. 105. § (1) bekezdés a), b) vagy c), vagy Kbt. 105. § (2) bekezdés a), b) vagy c) pont]

 

4.1.4. Az eljárásban egyéb sajátos beszerzési módszert alkalmaznak [Kbt. XVI. Fejezet]?

nem

dinamikus beszerzési rendszert

elektronikus árlejtést

elektronikus katalógust

 

4.2 Hirdetmény közzététele nélküli eljárás esetén a meghívottak*:

Ajánlattételre felhívott neve:

 

Székelye/Címe:

 

Adószáma:

 

 

4.3. Tárgyalásos eljárás esetén, az eljárás alkalmazását megalapozó tényezők:

 

4.4. Gyorsított eljárás esetén, az eljárás alkalmazását megalapozó tényezők:

 

 

5. A rendelkezésre álló forrás összege, összetétele:

5.1. Nettó (forintban meghatározva):

 

5.2. ÁFA (%):

 

5.3. Bruttó (forintban meghatározva):

 

5.4. A rendelkezésre álló forrás összetétele (előirányzat, támogatási szerződés stb.):

 

 

 

6. A közbeszerzési eljárás tervezett kezdő időpontja (minden esetben: év/hónap/nap):

 

 

7.1. A szerződés futamideje (megfelelő aláhúzandó):

határozott

határozatlan

7.2. Határozott idejű szerződésnél annak időtartama:

 

 

 

 

8.1 Nyilatkozat:

 

 

A közbeszerzés a Kbt. 9. § (1) bekezdés b) pontja szerinti kivételi körbe tartozik.

(A megfelelő válasz aláhúzandó.)

 

 

 

IGEN

NEM

8.2. Amennyiben igen, ennek indoka:

 

 

 

 

9. A becsült érték és a fedezet meghatározására vonatkozó információk

9.1. Készült-e előzetes piackutatás/piacfelmérés?

igen/nem

9.2. A becsült érték kiszámításának módszere (részletes indokolással):

 

 

10. A potenciális ajánlattevői kör/Ajánlattételre felhívott szervezetek vizsgálata

10.1. Várható-e kis- és középvállalkozások részvétele az eljárásban?

igen/nem

10.2. Csekély számú ajánlattevő van a piacon

igen/nem (ha igen, ennek indoka)

10.3. Várható-e külföldi ajánlattevő részvétele az eljárásban?

igen/nem

10.4. Várható-e olyan ajánlattevő részvétele az eljárásban, aki általános szerződési feltételeket alkalmaz?

igen/nem

10.5. Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetében az ajánlatkérő megvizsgálta-e, hogy az ajánlattételre felhívni kívánt gazdasági szereplők nem állnak-e az előírni kívánt kizáró okok hatálya alatt?

igen/nem

10.6. Ajánlatkérő ellenőrizte-e, hogy van-e az ajánlattételre felhívott cégek tulajdonosai között összefonódás? (adott esetben)

igen/nem

 

11. Külső szakértők

11.1. Az ajánlatkérő a szakmai tartalom (műszaki leírás, bírálat) előkészítésére, elbírálására vesz-e igénybe külső szakértőt?

igen/nem

11.2. Amennyiben igen, a 11.1. szerinti szakértő neve és adószáma:

 

11.3. Az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás lebonyolításához vesz-e igénybe felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadót, vagy az eljáráshoz kapcsolódóan jogi tanácsadást?

igen/nem

11.4. Amennyiben igen, a 11.3. szerinti tanácsadó neve és adószáma:

 

 

12. Szociális és környezetvédelmi szempontok

12.1. Az ajánlatkérő alkalmaz-e szociális szempontokat a közbeszerzési eljárásban?

igen/nem

12.2. Az ajánlatkérő alkalmaz-e környezetvédelmi szempontokat a közbeszerzési eljárásban?

igen/nem

 

 

13. Egyéb információk (előzetes tájékoztató, időszakos előzetes tájékoztató, előminősítési rendszer stb.)

 

 

 

14. Ajánlatkérő nyilatkozata a mindenkori beszerzési tilalom vonatkozásában

14.1. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés a mindenkori beszerzési tilalom hatálya alá tartozik-e? (megfelelő aláhúzandó)

igen/nem

14.2. Amennyiben igen, akkor az érintett szervezet rendelkezik-e a beszerzési tilalom alóli mentesítéssel, vagy kezdeményezte-e az illetékes szervezetnél a mentesítés kiadását? (megfelelő aláhúzandó)

ajánlatkérő rendelkezik az engedéllyel / kezdeményezte az engedélyeztetést az illetékes szervezetnél

 

 

15. Ajánlatkérő nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a közbeszerzési eljárás megindításához szükséges-e törvény vagy kormányrendelet alapján más szerv jóváhagyása

15.1. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés a 247/2014. (X. 1.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik-e?

igen/nem

15.2. Az előterjesztés szerinti közbeszerzéshez szükséges-e a 4. § (3) bekezdése szerinti jóváhagyás?

igen/nem

15.3. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés a 27/2015. (II. 25.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik-e?

igen/nem

15.4. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés a 44/2011. (III. 23.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik-e?

igen/nem

15.5. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés egyéb törvény vagy kormányrendelet által meghatározott engedélyhez kötött?

igen/nem

(törvény vagy kormányrendelet megjelölése)

15.6. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés alapján kötött szerződés előterjesztő utólagosan el kívánja-e számolni európai uniós forrás terhére?

igen/nem

16. A Korm. rendelet 5. § (1a) bekezdése alapján a közbeszerzési eljárás az ellenőrzés kezdeményezésével egyidejűleg megindul?

igen/nem

Mellékletek:
a) eljárást megindító vagy meghirdető felhívás és az eljárás megindításához szükséges közbeszerzési dokumentumok,
b) időszakos előzetes tájékoztatót tartalmazó hirdetménnyel meghirdetett meghívásos vagy tárgyalásos eljárás esetén az a) pontban foglaltak mellett az időszakos előzetes tájékoztatót tartalmazó hirdetmény is,
c) előminősítési hirdetménnyel meghirdetett meghívásos vagy tárgyalásos eljárás, versenypárbeszéd, valamint innovációs partnerség esetén az előminősítési hirdetmény is, ilyen esetben a részvételi és ajánlattételi felhívásokat és a közbeszerzési dokumentumokat csak a konkrét közbeszerzési eljárás megkezdése előtt kell megküldeni,
d) hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén a Közbeszerzési Hatóság elnökének küldendő tájékoztatást,
e) a közbeszerzési eljárás előkészítése során keletkező iratok közül a bíráló bizottság megalakítására és összetételére vonatkozó iratok, összeférhetetlenségi nyilatkozatok, továbbá amennyiben a közbeszerzési eljárás megindításához törvény vagy kormányrendelet alapján más szerv jóváhagyása szükséges, a jóváhagyásról szóló nyilatkozat,
f) a becsült érték kiszámítását bemutató, előterjesztéshez benyújtott dokumentum, továbbá amennyiben a rendelkezésre álló fedezet összege legalább 30%-kal elmarad a becsült értéktől, a fedezet összegével kapcsolatos részletes indoklás,
g) a 6. § (6) bekezdés szerinti irat,
h) amennyiben a beszerzés a Kbt. 9. § (1) bekezdés b) pontja szerinti kivételi körbe tartozik, az indokolást alátámasztó dokumentum.
*A 4.2 pont kitöltése esetén valamennyi ajánlattételre felhívott gazdasági szereplő esetében meg kell jelölni a feltüntetett adatokat, a megfelelő számú sorok beszúrásával.
Keltezés
Aláírás
(név, beosztás)
P. H.

3. melléklet a 478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelethez

Adatszolgáltatás
a nettó 15 millió forint becsült értéket el nem érő árubeszerzés és szolgáltatás megrendelés tárgyú, valamint a nettó 25 millió forint becsült értéket el nem érő építési beruházás tárgyú, keretmegállapodások alapján lefolytatott konzultációval vagy versenyújranyitással kapcsolatban
AJÁNLATKÉRŐ ADATAI

1.1. Hivatalos név:

 

1.2. Székhely:

 

1.3. Postai cím:

 

1.4. Internetcím:

 

1.5. A közbeszerzés tárgya szerinti szakértelemmel rendelkező kapcsolattartó személy neve:

 

1.6. A közbeszerzés tárgya szerinti szakértelemmel rendelkező kapcsolattartó személy címe, elérhetősége (telefonszám, e-mail):

 

1.7. Irányítási/felügyeleti/tulajdonosi jogokat gyakoroló tárca megnevezése:

 

 

2. Az adatszolgáltatással érintett év:

……. év

2.1 Az adatszolgáltatással érintett időtartam (megfelelő aláhúzandó):

 

1.

negyedév

2.

negyedév

3.

negyedév

4.

negyedév

3. A beszerzés(ek) részletezése51:

A keret-
megállapodás azonosítója:

A keret-
megállapodás hatálya:

konzultáció vagy verseny-
újranyitás

A beszerzés tárgya:

A beszerzés nettó becsült értéke (forintban)52:

A rendelkezésre álló fedezet (nettó, forintban)53:

Beérkezett ajánlatok száma (db):

Nyertes ajánlat-
tevő:

Nyertes ajánlati ár (nettó, forintban):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


51 megfelelő számú sor beszúrásával

52 amennyiben részajánlat-tétel engedélyezett, az egyes részeket külön soron szükséges feltüntetni

53 amennyiben részajánlat-tétel engedélyezett, az egyes részeket külön soron szükséges feltüntetni

Keltezés
Aláírás
(név, beosztás)
P. H.

4. melléklet a 478/2016. (XII. 27.) Korm. rendelethez

Előterjesztés
az uniós értékhatárokat el nem érő értékű, hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárások, valamint az építési beruházás, építési koncesszió esetén a háromszázmillió forintot el nem érő értékű közbeszerzési eljárások, valamint keretmegállapodás esetén a Kbt. 105. § szerinti verseny újranyitásával vagy írásbeli konzultációval megvalósuló szerződéskötés 13/A. § szerinti utóellenőrzéséhez
AJÁNLATKÉRŐ ADATAI

1.1. Hivatalos név:

 

1.2. Székhely:

 

1.3. Postai cím:

 

1.4. Internetcím:

 

1.5. A közbeszerzés tárgya szerinti szakértelemmel rendelkező kapcsolattartó személy neve:

 

1.6. A közbeszerzés tárgya szerinti szakértelemmel rendelkező kapcsolattartó személy címe, elérhetősége (telefonszám és e-mail cím):

 

1.7. Ajánlatkérő nevében az eljárást lefolytató szervezet
[Kbt. 29. §] megnevezése:

 

1.8. Irányítási/felügyeleti/tulajdonosi jogokat gyakoroló tárca megnevezése:

 

 

 

2.1. A közbeszerzés tárgya:

Építési beruházás/Árubeszerzés/Szolgáltatás/Építési koncesszió/Szolgáltatási koncesszió
(megfelelő aláhúzandó)

2.2. A közbeszerzési eljárás/szerződés tárgyának pontos leírása (ha rész-ajánlattétel engedélyezett, akkor a részek pontos megnevezése):

 

 

 

3.1. A beszerzés/szerződés nettó becsült értéke (forintban meghatározva, részenként külön-külön és összesen, beleértve az opciót és a pozitív irányú mennyiségi eltérést):

 

3.2. Opció meghatározása:

 

3.3. Mennyiségi eltérés meghatározása:

 

 

 

4.1. A lefolytatni tervezett közbeszerzési eljárás fajtája (megfelelő aláhúzandó):

 

4.1.1. Nemzeti eljárásrend

 

nyílt
[Kbt. 113. § (1) bek]

meghívásos
[Kbt. 113. § (1) bek]

tárgyalásos
[Kbt. 113. § (1) bek]

meghívásos

tárgyalásos

hirdetmény nélküli tárgyalásos

 

4.1.2. Az eljárás keretmegállapodás megkötésére irányul?

igen/nem

Amennyiben igen, a Kbt. mely pontja alapján?
[Kbt. 105. § (1) bekezdés a), b) vagy c), vagy Kbt. 105. § (2) bekezdés a), b) vagy c) pont]

 

4.2 Hirdetmény közzététele nélküli eljárás esetén a meghívottak*:

Ajánlattételre felhívott neve:

 

Székelye/Címe:

 

Adószáma:

 

 

4.3. Tárgyalásos eljárás esetén, az eljárás alkalmazását megalapozó tényezők:

 

4.4. Gyorsított eljárás esetén, az eljárás alkalmazását megalapozó tényezők:

 

 

5. A rendelkezésre álló forrás összege, összetétele:

 

5.1. Nettó (forintban meghatározva):

 

5.2. ÁFA (%):

 

5.3. Bruttó (forintban meghatározva):

 

5.4. A rendelkezésre álló forrás összetétele (előirányzat, támogatási szerződés stb.):

 

 

6. A közbeszerzési eljárás kezdő időpontja
(minden esetben: év/hónap/nap):

 

 

7.1. A szerződés futamideje (megfelelő aláhúzandó):

határozott

határozatlan

7.2. Határozott idejű szerződésnél annak időtartama:

 

 

8. A becsült érték és a fedezet meghatározására vonatkozó információk

8.1. Készült-e előzetes piackutatás/piacfelmérés?

igen/nem

8.2. A becsült érték kiszámításának módszere (részletes indokolással):

 

 

9. Egyéb információk (előzetes tájékoztató, időszakos előzetes tájékoztató, előminősítési rendszer stb.)

 

 

10. Ajánlatkérő nyilatkozata a mindenkori beszerzési tilalom vonatkozásában

10.1. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés a mindenkori beszerzési tilalom hatálya alá tartozik-e? (megfelelő aláhúzandó)

igen/nem

10.2. Amennyiben igen, akkor az érintett szervezet rendelkezik-e a beszerzési tilalom alóli mentesítéssel, vagy kezdeményezte-e az illetékes szervezetnél a mentesítés kiadását? (megfelelő aláhúzandó)

ajánlatkérő rendelkezik az engedéllyel / kezdeményezte az engedélyeztetést az illetékes szervezetnél

 

 

11. Ajánlatkérő nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a közbeszerzési eljárás megindításához szükséges-e törvény vagy kormányrendelet alapján más szerv jóváhagyása

11.1. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés a 247/2014. (X. 1.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik-e?

igen/nem

11.2. Az előterjesztés szerinti közbeszerzéshez szükséges-e a 4. § (3) bekezdése szerinti jóváhagyás?

igen/nem

11.3. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés a 27/2015. (II. 25.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik-e?

igen/nem

11.4. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés a 44/2011. (III. 23.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik-e?

igen/nem

11.5. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés egyéb törvény vagy kormányrendelet által meghatározott engedélyhez kötött?

igen/nem
(törvény vagy kormányrendelet megjelölése)

11.6. Az előterjesztés szerinti közbeszerzés alapján kötött szerződés előterjesztő utólagosan el kívánja-e számolni európai uniós forrás terhére?

igen/nem

Mellékletek:
1. eljárást megindító vagy meghirdető felhívás és a közbeszerzési dokumentumok,
2. amennyiben a közbeszerzési eljárás megindításához törvény vagy kormányrendelet alapján más szerv jóváhagyása szükséges, a jóváhagyásról szóló nyilatkozat,
3. a becsült érték kiszámítását bemutató dokumentum,
4. a 6. § (6) bekezdés szerinti irat,
5. Kbt. 27. § (1)-(2) bekezdés szerinti közbeszerzési szabályzat, felelősségi rend
6. bírálóbizottság tagjainak kinevezése (megbízó levelek), a Kbt. 27. § (3) bekezdés szerinti szakértelem megállapíthatósága
7. bírálóbizottság tagjainak, döntéshozó személy(ek)nek, illetve az eljárásba bevont személyek/szervezetek összeférhetetlenségi nyilatkozata
8. megküldött ajánlattételi, részvételi felhívás megküldési igazolással együtt; kiegészítő iratok/dokumentáció kérések átvételi/megküldési igazolással együtt
9. helyszíni bejárásról készült jegyzőkönyv és jelenléti ív, Kbt. 56. § (6) bekezdés szerinti konzultációról jegyzőkönyv és jelenléti ív a jegyzőkönyv megküldési igazolásával együtt
10. előzetes vitarendezési kérelem, arra adott válasz megküldési igazolással; nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy volt-e előzetes vitarendezés
11. jogorvoslati eljárás dokumentumai; nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy volt-e jogorvoslati eljárás
12. részvételi/ajánlattételi határidő meghosszabbításának, a felhívás visszavonásának dokumentumai (feladott/hiánypótolt hirdetmény, szerkesztőbizottsági hiánypótlási felhívás, megjelent hirdetmény/közvetlen tájékoztatás megküldési igazolással együtt),
13. felhívás/dokumentáció módosításának dokumentumai; nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy sor került-e a felhívás/ dokumentáció módosítására
14. kiegészítő tájékoztatás iránti kérelem, a beérkezést igazoló dokumentumok, kiegészítő tájékoztatás megküldési igazolással együtt; nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy volt-e kiegészítő tájékoztatás iránti kérelem
15. részvételi jelentkezések/ajánlatok átvételi igazolással együtt
16. bontási jegyzőkönyv jelenléti ívvel és megküldési igazolással együtt, Kbt. 65. § (6) bekezdése szerinti jegyzőkönyv
17. számítási hiba javítása megküldési igazolással együtt; nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy volt-e számítási hiba javítása
18. hiánypótlási felhívás, felvilágosítás kérés megküldési igazolással együtt, Kbt. 69. § (13) bekezdés szerinti megkeresés dokumentumai; nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy volt-e hiánypótlási felhívás/felvilágosítás kérés
19. hiánypótlások, felvilágosítások átvételi igazolással együtt
20. Kbt. 72. § (1) bekezdés és Kbt. 72. § (7) bekezdés szerinti indokolás kérés megküldési igazolással együtt, Kbt. 72. § (3) bekezdés és Kbt. 72. § (7) bekezdés szerinti tájékoztatás kérés megküldési igazolással együtt nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy aránytalanul alacsony ár, illetve lehetetlen vagy túlzottan magas vagy alacsony vállalásra vonatkozó indokolás-kérésre sor került-e
21. indokolások, tájékoztatások átvételi igazolással együtt
22. tárgyalásokat megelőző bírálat dokumentumai (bírálóbizottsági jegyzőkönyv jelenléti ívvel együtt, egyéni bírálati lapok indokolással ellátva, érvénytelen ajánlat esetén aláírt döntés, érvénytelenségről szóló tájékoztatás megküldési igazolással együtt)
23. tárgyalások dokumentumai (tárgyalás tartásáról szóló tájékoztatás megküldési igazolással együtt, tárgyalási jegyzőkönyv jelenléti ívvel és átadásának/megküldésének igazolása, végleges ajánlattételre való felhívás megküldési igazolással együtt stb.)
24. végleges ajánlatok átvételi igazolással együtt, végleges ajánlatok bontásáról készült jegyzőkönyv jelenléti ívvel és megküldési igazolással együtt
25. Kbt. 69. § (2) bekezdés szerinti ellenőrzés dokumentumai
26. részvételi jelentkezések/(végleges)ajánlatok elbírálásának dokumentumai (bírálóbizottsági jegyzőkönyv jelenléti ívvel együtt, egyéni bírálati lapok indokolással ellátva, adott esetben szakértői értékelések)
27. Kbt. 70. § (2) bekezdés szerint az ajánlati kötöttség kiterjesztésére vonatkozó felkérés megküldési igazolással együtt, illetve a nyilatkozatok és ajánlati biztosíték meghosszabbításának dokumentumai
28. Kbt. 165. § (12) bekezdés szerinti dokumentumok
29. aláírt döntés, összegezés megküldési igazolással együtt (két szakaszos eljárás esetén a részvételi szakasz eredményéről), javított/módosított összegezés megküldési igazolással együtt, nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy sor került-e az összegezés módosítására
30. iratbetekintés dokumentumai; nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy sor került-e iratbetekintésre
31. döntés/összegezés.
* A 4.2 pont kitöltése esetén valamennyi ajánlattételre felhívott gazdasági szereplő esetében meg kell jelölni a feltüntetett adatokat, a megfelelő számú sorok beszúrásával.
Keltezés
Aláírás
(név, beosztás)
P. H.
1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2017. január 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére