• Tartalom

6/2016. (IV. 15.) HM rendelet

6/2016. (IV. 15.) HM rendelet

a kondicionáló-kiképzési, valamint a katonai kiképzési és oktatási célú rendezvényekről, továbbá a regeneráló pihenés és a rekreáció rendjéről szóló 13/2013. (VIII. 21.) HM rendelet módosításáról1

2016.04.18.

A honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény 238. § (2) bekezdés 27. pontjában, a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 81. § (2) bekezdés f) pontjában és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 85. § (5) bekezdés q) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet 77. §-ában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § (1) A kondicionáló-kiképzési, valamint a katonai kiképzési és oktatási célú rendezvényekről, továbbá a regeneráló pihenés és a rekreáció rendjéről szóló 13/2013. (VIII. 21.) HM rendelet (a továbbiakban: R.) 1. § (1) bekezdés 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(E rendelet alkalmazásában)

„1. családtag: az igényjogosult közös háztartásban élő házastársa, valamint vér szerinti, nevelt és örökbefogadott gyermeke 18. életévének betöltéséig, vagy ha közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben igazoltan nappali oktatás keretében tanulmányokat folytat, tanulmányainak befejezéséig, de legfeljebb 25. életéve betöltéséig, vagy életkorától függetlenül, ha az egészségi állapota miatt munkaképtelen, feltéve, hogy tartásáról az igényjogosult gondoskodik, vagy akiknek tartásához az igényjogosult igazoltan hozzájárul,”

(2) Az R. 1. § (1) bekezdés 4. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(E rendelet alkalmazásában)

„4. honvédelmi szervezet: a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény (a továbbiakban: Hjt.) 2. § 13. pontja szerinti honvédségi szervezet, a honvédelemért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) fenntartói irányítása alá tartozó köznevelési intézmény, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, illetve jogelődje,”

2. § (1) Az R. 8. § (3) és (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) Az (1) bekezdésben meghatározottakon túl, regeneráló pihenésre jogosult az állomány tagja, valamint a honvédelmi szervezetnél foglalkoztatott kormánytisztviselő, közalkalmazott és munkavállaló akkor is, ha tartósan fennálló fokozott szolgálati, illetve munkaköri megterhelésből eredő kimerüléses állapota, vagy az emberi szervezet jelentős és tartós zavarát jelző tünetek észlelésekor – a súlyos állapot kifejlődésének megelőzése érdekében – azt a parancsnok vagy a vezető javasolja, és az állomány tagja legalább egy év szolgálati viszonnyal, a kormánytisztviselő, közalkalmazott és munkavállaló a honvédelmi szervezetnél legalább egy év jogviszonnyal rendelkezik. A regeneráló pihenés szükségességét az állomány tagjánál a csapatorvos, a honvédelmi szervezetnél foglalkoztatott kormánytisztviselő, közalkalmazott és munkavállaló esetében a csapatorvos vagy a foglalkozás-egészségügyi alapellátást végző orvos igazolja. A csapatorvos vagy a foglalkozás-egészségügyi alapellátást végző orvos igazolása alapján az állomány tagja, valamint a honvédelmi szervezetnél foglalkoztatott kormánytisztviselő, közalkalmazott és munkavállaló – egészségi állapotának javítása érdekében – köteles részt venni a regeneráló pihenésen. A regeneráló pihenés időtartamára az állomány tagja, valamint a honvédelmi szervezetnél foglalkoztatott kormánytisztviselő, közalkalmazott és munkavállaló mentesül a szolgálatteljesítési és munkavégzési kötelezettség alól.
(4) Az (1) bekezdés szerinti regeneráló pihenés az 1. melléklet 2. és 3. pontja szerinti térítési díj ellenében, a szabad férőhelyek számától függően, elsődlegesen főszezonban vehető igénybe. A (3) bekezdés szerinti regeneráló pihenés térítési díj nélkül elő- és utószezonban, vagy főszezonban szabad férőhely terhére is igénybe vehető. A (3) bekezdés szerinti regeneráló pihenés főszezonban a rekreáció igénybevétele iránti kérelem leadását követő egy hónapon belül, az MH szolgáltatásokat koordináló szervezete által kijelölt, az MH regenerálódást és kiképzést segítő szervezeténél vehető igénybe.”

(2) Az R. 8. §-a a következő (7) bekezdéssel egészül ki:

„(7) Az MH Bánkon működő regenerálódást és kiképzést segítő szervezete az (1) és a (3) bekezdés szerinti regeneráló pihenés céljából étkezési ellátás nélkül vehető igénybe.”

3. § Az R. 10. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A fel nem használt férőhelyek leosztását – az MH központi személyügyi szerve felügyelete mellett – az MH szolgáltatásokat koordináló szervezete végzi.”

4. § Az R. 5. alcíme a következő 11/A. §-sal egészül ki:

11/A. § (1) A 8. § (1) bekezdése szerinti állomány részére különleges regeneráló pihenés biztosítható, amelynek igénybevétele nem kötelező. A különleges regeneráló pihenésre a 8–11. §-ban meghatározott szabályokat a (2)–(8) bekezdésben meghatározott eltérésekkel kell alkalmazni.
(2) A különleges regeneráló pihenés biztosításának lehetőségét
a) a 8. § (1) bekezdés a) és b) pontja szerinti állomány tekintetében a Honvéd Vezérkar főnöke,
b) a 8. § (1) bekezdés c) pontja szerinti állomány tekintetében a HM közigazgatási államtitkár
állapítja meg.
(3) A (2) bekezdés szerint döntést követően a 8. § (1) bekezdése szerinti állomány az MH kiemelt hazai és nemzetközi feladataiban való részvételt követően családtagjaival együtt vehet részt a különleges regeneráló pihenésen, ha
a) a feladatban való folyamatos részvételének időtartama elérte vagy meghaladta a 14 napot, vagy kiemelkedő helytállást tanúsított a feladat végrehajtása alatt, és
b) az MH regenerálódást és kiképzést segítő vagy az MH rekreációt végző szervezetében rendelkezésre áll szabad férőhely.
(4) A különleges regeneráló pihenésre jogosultak körét a (2) bekezdés szerinti keretek között, a férőhelyek függvényében az állományilletékes parancsnok, a munkáltatói jogkört gyakorló vagy az általa kijelölt vezető állapítja meg, az állománnyal való előzetes egyeztetést követően.
(5) A különleges regeneráló pihenést a jogosult az MH regenerálódást és kiképzést segítő vagy az MH rekreációt végző szervezetében veheti igénybe, a jogosultságot megalapozó feladatban való részvételt követő 6 hónapon belül.
(6) A különleges regeneráló pihenés térítési díj megfizetése nélkül vehető igénybe.
(7) A különleges regeneráló pihenés időtartama 5 nap, 4 vendégéjszaka, amely beleszámít a kedvezményes térítési díjjal igénybe vehető, a 20. § (1) bekezdése szerinti időkorlátba.
(8) A különleges regeneráló pihenést az állomány éves alap- és pótszabadsága terhére veheti igénybe.”

5. § Az R. 12. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A rekreációs szolgáltatás az MH rekreációt végző szervezetében, elő-, utó- és főszezonban vehető igénybe, időtartama 6 vendégéjszaka, vagy az igényjogosult kérelme alapján és a rendelkezésre álló szabad férőhelyek függvényében évente legfeljebb 13 vendégéjszaka. Az MH rekreációt végző szervezete által üzemeltetett Honvéd Kempingben a rekreációs szolgáltatás elő-, utó- és főszezonban a szervezet által közzétett tájékoztató szerint vehető igénybe.”

6. § (1) Az R. 13. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A 3. § (2) és (3) bekezdését a rekreációs szolgáltatás térítési díjára is alkalmazni kell azzal, hogy az 1. melléklet 1. pontja szerinti térítési díj főszezoni félpanziós szolgáltatás esetén vendégéjszakánként vacsorát és reggelit tartalmaz. Az MH rekreációt végző szervezete az általa üzemeltetett Honvéd Kempingben étkezést nem biztosít.”

(2) Az R. 13. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A 10. §-t a rekreációs szolgáltatásra igénybe vehető férőhely-keretekre, és a fel nem használt férőhelyekkel való rendelkezésre is alkalmazni kell. Az MH rekreációt végző szervezete által üzemeltetett Honvéd Kemping esetében nem kerülnek kialakításra férőhely keretek, az igényjogosultak közvetlenül az MH rekreációt végző szervezeténél jelentkezhetnek a Honvéd Kempingbe.”

7. § (1) Az R. 14. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

a) g)–k) pontja szerinti igényjogosult elő- és főszezoni rekreáció igénybevétele iránti kérelmét a tárgyévet megelőző év november 1-jéig, az utószezonra vonatkozó kérelmét tárgyév március 20-ig, a lakhely szerint illetékes katonai igazgatási szervhez,
b) f) pontja szerinti igényjogosult a főszezoni rekreáció igénybevétele iránti kérelmét a tárgyév március 20-ig, az MH központi személyügyi szervéhez
a miniszteri utasítás szerinti nyomtatványon nyújthatja be.”

(2) Az R. 14. §-a a következő (5) és (6) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A 12. § (1) bekezdés a)–k) pontja szerinti igényjogosult az MH rekreációt végző szervezete által üzemeltetett Honvéd Kemping igénybevétele iránti kérelmét közvetlenül az MH rekreációt végző szervezete részére küldi meg, legalább az igénybevételt megelőzően egy héttel.
(6) A 12. § (1) bekezdés a)-e) pontja szerinti igényjogosult elő- és utószezoni rekreáció igénybevétele iránti kérelmét az igénybevétel napját megelőző 21. napig az MH rekreációt végző szervezetének küldi meg a miniszteri utasítás szerinti nyomtatványon.”

8. § (1) Az R. 16. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A hétközi és a hétvégi pihenés az igényjogosult kérelme alapján és a rendelkezésre álló szabad férőhelyek függvényében évente legfeljebb 13 vendégéjszaka mértékéig vehető igénybe.”

(2) Az R. 16. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) Az MH Bánkon működő regenerálódást és kiképzést segítő szervezetében a hétközi és a hétvégi pihenés térítési díjának meghatározására az 1. melléklet 3a. pontját kell alkalmazni. A térítési díjat legkésőbb a 16. § (3) bekezdése szerint kell megfizetni.”

9. § Az R. 18. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az (1) bekezdés szerinti jogosultság szállás igénybevétele nélkül az MH rekreációt végző szervezete és az MH regenerálódást és kiképzést segítő szervezete területére történő belépésre, és az általuk nyújtott szolgáltatások térítés ellenében történő igénybe vételére terjed ki. A Honvéd Kempingben napi pihenésre és intézménylátogatásra nincs lehetőség.”

10. § Az R. 19. § (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Külföldi egyéni üdülés igénybe vételére jogosult)

a) a 12. § (1) bekezdés a), b), d) és f) pontja szerinti igényjogosult és családtagjai,”

(a külföldi féllel kötött megállapodásban meghatározott időtartamban.)

11. § (1) Az R. 20. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A 4–7. §, a 19. § (2) bekezdése szerinti szolgáltatások és a Honvéd Kemping igénybevétele nem számítanak bele a kedvezményes térítési díjjal igénybe vehető 13 vendégéjszaka időtartamba.”

(2) Az R. 20. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az MH Mátraházán és Bujákon működő regenerálódást és kiképzést segítő szervezete szolgáltatásait az (1) bekezdés szerinti időtartamot meghaladó mértéken túl igénybe vevő igényjogosult, valamint az igényjogosulti körbe nem tartozó személy az 1. melléklet 2. pontja szerinti térítési díj 150%-a ellenében veheti igénybe. Az MH Badacsonylábdihegyen, Csopakon, Mályiban és Bánkon működő regenerálódást és kiképzést segítő szervezete szolgáltatásait az (1) bekezdés szerinti időtartamot meghaladó mértéken túl igénybe vevő igényjogosult, valamint az igényjogosulti körbe nem tartozó személy az 1. melléklet 3. és 3a. pontja szerinti térítési díj 140%-a ellenében veheti igénybe.”
„(7) Az MH rekreációt végző szervezete szolgáltatásait az (1) bekezdés szerinti időtartamot meghaladó mértéken túl igénybe vevő igényjogosult, valamint az igényjogosulti körbe nem tartozó személy térítési díját az 1. melléklet 1a. pontja tartalmazza.
(8) A Honvéd Kemping igénybevételére vonatkozó igényjogosulti térítési díjakat az 1. melléklet 1b. pontja tartalmazza. A nem igényjogosulti térítési díjakat 1. melléklet 1c. pontja tartalmazza.
(9) Az MH Bánkon működő MH regenerálódást és kiképzést segítő szervezetében az igényjogosult az apartman házakat egyedül nem veheti igénybe.
(10) A nemzetközi és az egyéb, nem igényjogosultak részére szervezett rendezvények esetében a magasabb színvonalú élelmezési ellátás biztosítására az MH rekreációt végző szervezetének parancsnoka az élelmezési nyersanyagérték emelésével eltérhet a rendeletben meghatározott nem igényjogosulti térítési díjaktól.”

12. § Az R. 22. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Ha az igényjogosult a missziós regeneráló pihenés, a kondicionáló-kiképzési rendezvény, a regeneráló pihenés, a rekreáció, valamint a hétközi és hétvégi pihenés lemondását a szolgáltatás igénybevétele tervezett első napját megelőző 15. napig írásban nem juttatja el a szolgáltatást nyújtó szervezetnek, vagy a pihenés első napján nem jelenik meg, és a 21. § (2) pontjában jelzett 20%-os összeget nem fizeti meg, a szolgáltatást nyújtó szervezetek tájékoztatják az MH központi személyügyi szervét. Az MH központi személyügyi szerve az előzőekről való tudomásszerzéstől számított 20. napig javaslatot tesz az állományilletékes parancsnok részére annak érdekében, hogy az igényjogosultat a regeneráló pihenésből és a rekreációs szolgáltatásból egy évre kizárják.”

13. § (1) Az R. 23. § (3) bekezdése a következő e) és f) ponttal egészül ki:

(A rekreációért felelős)

e) az 1. § (1) bekezdés 1. pontja szerinti gyermek és az élettárs igényjogosultságát a rekreáció igénybevétele iránti kérelemben – a személyügyi szervtől kapott adatok alapján, a nevek mellett – aláírásával igazolja,
f) az intézmény napi látogatásához – az igényjogosult kérésére – a családtagok vonatkozásában igazolást ad ki.”

(2) Az R. 23. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A Honvéd Kempingben igénybe vehető rekreációs szolgáltatások koordinálását és az adminisztrációs feladatok végrehajtását az MH rekreációt végző szervezete önállóan végzi.”

14. § Az R. 24. §-a helyébe a következő rendelkezés lép és az R. 12. alcíme a következő 24/A. §-sal egészül ki:

24. § (1) Az igényjogosult által visszamondott főszezoni férőhelyek feltöltését az MH szolgáltatásokat koordináló szervezetéhez szabályszerűen megküldött pótigények alapján és a megüresedett férőhelyek függvényében az MH szolgáltatásokat koordináló szervezete végzi.
(2) Az elő- és utószezonban visszamondott férőhelyek feltöltését az MH rekreációt végző szervezetéhez és az MH szolgáltatásokat koordináló szervezetéhez megküldött pótigények alapján és a megüresedett férőhelyek függvényében az MH rekreációt végző szervezete és az MH szolgáltatásokat koordináló szervezete végzi a 14. § (2) és (6) bekezdése szerint.
24/A. § A 2., 5., 6. és 7. alcím szerinti pihenési formák igénybevételéhez kiállított beutalót az MH regenerálódást és kiképzést segítő szervezete, az MH rekreációt végző szervezete és az MH szolgáltatásokat koordináló szervezete a szolgáltatási időpont előtt legkésőbb három héttel küldi meg az igényjogosult részére.”

15. § Az R. 1. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

16. § Az R.

a) 1. § (1) bekezdés 5. pontjában a „kormánytisztviselő” szövegrész helyébe a „kormánytisztviselő, kormányzati ügykezelő (a továbbiakban együtt: kormánytisztviselő)”;

b) 6. § (1) bekezdés f) pontjában a „honvédelemért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter)” szövegrész helyébe a „miniszter”;

d) 14. § (1) bekezdésében az „április 10-ig” szövegrész helyébe a „március 20-ig”;

g) 19. § (1) bekezdés a) pontjában a „12. § (1) bekezdés a), b) és d) pontja szerinti igényjogosult,” szövegrész helyébe a „12. § (1) bekezdés a), b), d) és f) pontja szerinti igényjogosult”;

h) 22. § (2) bekezdésében a „2–7. § szerinti” szövegrész helyébe a „2–8. §, 12. § és 16. § szerinti”;

i) 1. melléklet 4. pontjában foglalt táblázat A:2 és A:3 mezőjében a „Balatonkenese gyermektábor” szövegrész helyébe a „Gyermektábor”

szöveg lép.

17. § Hatályát veszti az R.

a) 9. § (2) bekezdésében az „(1) bekezdése” szövegrész,

e) 1. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat B:2, B:3, B:6, B:7 mezőjében és 3. pontjában foglalt táblázat B:2 mezőjében a „családtagja” szövegrész.

18. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 3. napon lép hatályba.

1. melléklet a 6/2016. (IV. 15.) HM rendelethez2

1.     Az R. 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat helyébe a következő táblázat lép:

 

A

B

C

D

E

F

1.

Az intézmény megnevezése

Szoba kategória

Elő- és utószezoni félpanzió nettó térítési díja (Ft/fő/vendégéjszaka)

Elő- és utószezoni teljes panzió nettó térítési díja (Ft/fő/ vendégéjszaka)

Főszezoni félpanzió nettó térítési díja
(Ft/fő/ vendégéjszaka)

Főszezoni teljes panzió nettó térítési díja (Ft/fő/ vendégéjszaka)

2.

MH rekreációt végző szervezete (Balatonakarattya)

V., VI. villa

3950

4570

5750

6370

3.

I. villa

2950

3570

4150

4770

4.

Hotel Platán apartman

2550

3170

3550

4170

5.

Faház

2550

3170

3670

4290

6.

Hotel Napfény lakosztály

2250

2870

3150

3770

7.

Hotel Napfény fürdőszobás szoba

1850

2470

2500

3120

8.

Hotel Sirály, Aranyhíd, IV. villa fürdőszobás szoba

1750

2370

2250

2870

9.

Hotel Sirály fürdőszobás szoba, WC nélkül

1650

2270

2070

2690

10.

Hotel Sirály folyóvizes szoba, WC nélkül

1450

2170

1750

2370

2.     Az R. 1. melléklete a következő 1a. ponttal egészül ki:
„1a. Igényjogosulti térítési díjak 13 vendégéjszaka időtartamon túl és nem igényjogosulti térítési díjak az MH rekreációt végző szervezetében

 

A

B

C

D

E

1.

Intézmény megnevezése

Szoba kategória

Nem igényjogosulti ár +%

Elő- és utószezon

Főszezon

2.

MH rekreációt végző szervezete
(Balatonakarattya)

 

Félpanziós térítési díj
(Ft/fő/éj)

Teljes panziós térítésdíj (Ft/fő/ éj)

Félpanziós térítési díj
(Ft/fő/éj)

Teljes panziós térítési díj
(Ft/fő/éj)

3.

V., VI. villa

100

7900

9140

11500

12740

4.

I. villa

130

6785

8211

9545

10971

5.

Hotel Platán apartman

120

5610

6974

7810

9174

6.

Faház

120

5610

6974

8074

9438

7.

Hotel Napfény lakosztály

130

5175

6601

7245

8671

8.

Hotel Napfény fürdőszobás szoba

130

4255

5681

5750

7176

9.

Hotel Sirály, Aranyhíd, IV. villa fürdőszobás szoba

110

3675

4977

4725

6027

10.

Hotel Sirály fürdőszobás szoba, WC nélkül

110

3465

4767

4347

5649

11.

Hotel Sirály folyóvizes szoba, WC nélkül

110

3045

4557

3675

4977

î
3.     Az R. 1. melléklete a következő 1b. ponttal egészül ki:
„1b. Igényjogosulti térítési díjak az MH rekreációt végző szervezet Honvéd Kempingjében

 

A

B

C

D

E

F

1.

Az intézmény megnevezése

Díjtételek


Önköltség
(bruttó)

Díjkategóriák

Elő- és utószezoni térítési díj
(önköltség
+ 100%)

Főszezoni térítési díj
(önköltség
+ 200%)

2.

MH rekreációt végző szervezete
– Honvéd Kemping

Területegységek díjai (Ft/területegység/éj)

592,15

I. kategória –
Lakókocsi hely áramvételi lehetőséggel
(80 m2)

1185

1775

3.

479,67

II. kategória –
Nagy sátorhely áramvételi lehetőséggel
(64 m2)

960

1440

4.

467,19

III. kategória –
Kis sátorhely áramvételi lehetőséggel
(48 m2)

935

1400

5.

Személyek után fizetendő díjak
(Ft/fő/éj)

 

Felnőtt kategória

480

720

6.

 

Gyermek kategória –
3–12 éves kor között

290

430

4.     Az R. 1. melléklete a következő 1c. ponttal egészül ki:
„1c. Nem igényjogosulti térítési díjak az MH rekreációt végző szervezet Honvéd Kempingjében

 

A

B

C

D

E

F

1.

Az intézmény megnevezése

Díjtételek

Önköltség
(bruttó)

Díjkategóriák

Elő- és utószezoni térítési díj
(az önköltség
+ 150%)

Főszezoni térítési díj
(az önköltség
+ 200%)

2.

MH rekreációt végző szervezete
– Honvéd Kemping

Területegységek díjai
(Ft/területegység/éj)

592,15

I. kategória –
Lakókocsi hely áramvételi lehetőséggel
(80 m2)

1481

2369

3.

479,67

II. kategória –
Nagy sátorhely áramvételi lehetőséggel
(64 m2)

1199

1919

4.

467,19

III. kategória –
Kis sátorhely áramvételi lehetőséggel
(48 m2)

1168

1869

 

 

 

 

Elő-és utószezoni, igényjogosult ár + 25%

Főszezoni igényjogosult ár + 25%

5.

Személyek után fizetendő díjak
(Ft/fő/éj)

 

Felnőtt kategória

600

900

6.

 

Gyermek kategória –
3–12 éves kor között
(a felnőtt térítés 60%-a)

360

540

5.     Az R. 1. melléklete a következő 3a. ponttal egészül ki:
„3a. Belföldi egyéni, családos igényjogosulti térítési díjak az MH regenerálódást és kiképzést segítő szervezetének apartman házakat működtető intézményénél

 

A

B

C

D

1.

Intézmény megnevezése

Szoba kategória

Elő- és utószezoni térítési díja ellátás nélkül (Ft/fő/vendégéjszaka)

Főszezoni nettó térítési díja ellátás nélkül (Ft/fő/vendégéjszaka)

2.

MH regenerálódást és kiképzést segítő szervezete (Bánk)

Apartman ház (regeneráló pihenés)

1000

1100

3.

Apartman ház (hétközi és hétvégi pihenés)

1200

1400

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2016. április 19. napjával.

2

A Magyar Közlöny 2016. évi 55. számában megjelent helyesbítésnek megfelelő szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére