• Tartalom

6/2016. (IV. 7.) LÜ utasítás

6/2016. (IV. 7.) LÜ utasítás

az ügyészségi alkalmazottak hivatalos célú nemzetközi tevékenységéről szóló 4/2013. (III. 29.) LÜ utasítás módosításáról1

2016.04.08.

Az ügyészségről szóló 2011. évi CLXIII. törvény 8. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő utasítást adom ki:

1. § Az ügyészségi alkalmazottak hivatalos célú nemzetközi tevékenységéről szóló 4/2013. (III. 29.) LÜ utasítás (a továbbiakban: Nut.) a következő VI/A. Fejezettel egészül ki:

„VI/A. A NEMZETKÖZI RENDEZVÉNYEKEN VALÓ RÉSZVÉTEL
21/A. § (1) Ha az ügyészségi alkalmazott olyan nemzetközi rendezvényen kíván részt venni, amely nem igényli kiküldetés elrendelését, de az ügyészi munkában hasznos ismeretek megszerzésével jár, részvétele érdekében a munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettség alóli mentesítését (a továbbiakban: mentesítés) a legfőbb ügyész engedélyezheti.
(2) A mentesítést a legfőbb ügyész attól függetlenül engedélyezheti, hogy a nemzetközi rendezvényt az (1) bekezdésben írt feltételekkel a Főosztály hirdette meg, vagy az más módon jutott az ügyészségi alkalmazott tudomására.
(3) Az ügyészségi alkalmazott (1) bekezdés szerinti nemzetközi rendezvényen való részvételének költségei – a legfőbb ügyész eltérő rendelkezésének hiányában – nem téríthetők meg.
(4) A mentesítés engedélyezése iránti kérelmet, illetve a Főosztály által meghirdetett nemzetközi rendezvényre jelentkezést szolgálati úton kell megküldeni a Főosztálynak. A munkáltatói jogkör gyakorlója a véleményét a kérelemhez csatolja.
(5) A külföldi nemzetközi rendezvényen történő részvétel érdekében a mentesítés engedélyezésének feltétele, hogy az ügyészségi alkalmazott vagy a külföldi nemzetközi rendezvény szervezője vállalja saját költségén
a) legalább középkategóriás baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
b) repülővel történő utazás esetén repülőjegy-biztosítás (sztornóbiztosítás), gépjárművel történő utazás esetén külföldre, illetve kifejezetten a külföldi utazás teljesítése céljából belföldre casco biztosítás
megkötését.
(6) A biztosítási kötvényeket vagy a biztosítás megkötését tanúsító igazolást az ügyészségi alkalmazott az utazás előtt legalább három munkanappal szkennelt formában megküldi a Főosztály e-mail címére.
(7) A nemzetközi rendezvényen szerzett szakmai tapasztalatokról az ügyészségi alkalmazott beszámolót küldhet a Főosztálynak, ha annak az ügyészségi intraneten való közzétételéhez hozzájárul.”

2. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

3. § Hatályát veszti a Nut. 1/A. §-a.

1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2016. április 9. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére