• Tartalom

7/2016. (V. 25.) IM rendelet

7/2016. (V. 25.) IM rendelet

az igazságügyi miniszter által adományozható elismerésekről szóló 4/2015. (III. 3.) IM rendelet módosításáról1

2016.05.26.

Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet 79. §-ában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § Az igazságügyi miniszter által adományozható elismerésekről szóló 4/2015. (III. 3.) IM rendelet (a továbbiakban: rendelet) 1. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Miniszteri elismerésként díj, miniszteri elismerő oklevél és miniszteri dicséret adományozható.”

2. § A rendelet 3. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Miniszteri elismerő oklevél és díj adományozását az Igazságügyi Minisztérium (a továbbiakban: minisztérium) állami vezetője és a miniszter irányítása és felügyelete alá tartozó szerv vezetője kezdeményezheti a miniszternél az adományozási alkalmat legalább 30 nappal megelőzően, a jelölt életútjának, illetve tevékenységének rövid ismertetését tartalmazó indokolt kezdeményezéssel.”

3. § A rendelet 4. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Nem lehet miniszteri elismerő oklevélben és díjban részesíteni azt a személyt, aki ellen fegyelmi eljárás vagy büntető eljárás van folyamatban, illetve aki jogerős fegyelmi büntetés vagy büntető ítélet hatálya alatt áll.
(2) A miniszteri elismerő oklevélre és a díjra jelölt az adományozásról szóló kezdeményezés miniszteri döntésre való felterjesztését megelőzően tett, személyes adatai kezeléséhez hozzájáruló nyilatkozata hiányában elismerésben nem részesíthető.”

4. § A rendelet 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

5. § (1) A miniszteri elismerő oklevélre és a díjra vonatkozó kezdeményezéseket a miniszter által felkért személyekből álló három fős bizottság rangsorolja.
(2) A miniszter a miniszteri elismerő oklevél és a díj adományozásáról a bizottság javaslatának figyelembevételével dönt.”

5. § A rendelet 6. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

6. § (1) A miniszteri elismerő oklevelet és a díjat ünnepélyes keretek között a miniszter, vagy az általa megbízott személy adja át.
(2) A miniszter döntése esetén a miniszteri elismerő oklevél és a díj átadására az e rendeletben meghatározott időponttól eltérő időpontban is sor kerülhet.”

6. § A rendelet 12. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az oklevél adományozásával a díjazott másfél havi illetményének, de legalább a mindenkori kormánytisztviselői illetményalap tizenötszörösének megfelelő összegű pénzjutalom jár.”

7. § A rendelet a következő 12/A. §-sal egészül ki:

12/A. § (1) Miniszteri dicséret adható annak a minisztérium állományába tartozó személynek, aki kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtott.
(2) Miniszteri dicséret átadására kéthavonta kerülhet sor.
(3) A miniszteri dicséret átadását állami vezető kezdeményezheti a miniszternél a jelölt kiemelkedő szakmai teljesítményének rövid ismertetését tartalmazó indokolással.
(4) Miniszteri dicséretben a jelölt akkor részesíthető, ha hozzájárul ahhoz, hogy a miniszteri dicséret adományozásáról szóló miniszteri közlemény a minisztérium honlapján, valamint a Hivatalos Értesítőben közzétételre kerüljön.
(5) A miniszteri dicséret adományozásával legfeljebb a díjazott egy havi illetményének, de legalább a mindenkori kormánytisztviselői illetményalap tízszeresének megfelelő összegű pénzjutalom jár.”

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

9. § Hatályát veszti a rendelet

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2016. május 27. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére