• Tartalom

14/2017. (VIII. 17.) LÜ utasítás

14/2017. (VIII. 17.) LÜ utasítás

a tisztviselők és írnokok továbbképzéséről

2022.07.08.

A legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 132/A. § (2) bekezdésében, valamint az ügyészségről szóló 2011. évi CLXIII. törvény 8. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – az ügyészségi alkalmazottak érdekképviseleti szervei és az Ügyészségi Alkalmazottak Országos Tanácsa véleményének figyelembevételével – a következő utasítást adom ki:

1. § (1) Az ügyészségi tisztviselőnek és írnoknak a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény (a továbbiakban: Üjt.) 132/A. § (1) bekezdésében megjelölt továbbképzési kötelezettsége a tisztviselői, illetve írnoki kinevezése napján kezdődik.

(2) A magasabb vezető állású és vezető állású tisztviselőnek (a továbbiakban együtt: vezető beosztású tisztviselő) az Üjt. 127. § (4) bekezdésében megjelölt továbbképzési kötelezettsége a vezetői megbízása, illetve kinevezése napján kezdődik.

(3) Nem kötelező továbbképzésben részt vennie annak a nem vezető beosztású tisztviselőnek és írnoknak, akinek a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig 5 év vagy annál kevesebb van hátra.

(4) Szünetel a képzési kötelezettsége annak a tisztviselőnek, írnoknak, aki nem áll ténylegesen ügyészségi szolgálati viszonyban [Üjt. 155. § (2) bekezdés].

2. § (1) A továbbképzési kötelezettség teljesítéséhez a vezető beosztású tisztviselőnek évente, a tisztviselőnek és írnoknak ötévente legalább 6 óra tartamú belső vagy külső továbbképzésen kell részt vennie. A munkáltatói jogkör gyakorlója biztosítja a kötelezettség teljesítéséhez szükséges feltételeket.

(2)1 A Legfőbb Ügyészség Személyügyi és Továbbképzési Főosztályának Továbbképzési Osztálya és a Legfőbb Ügyészség Gazdasági Főigazgatósága évente szervez központi képzést, a főügyészség évente szervez helyi vagy regionális képzést, melyet a helyi tervben szerepeltet.

(3) A továbbképzési kötelezettség külső továbbképzésen is teljesíthető.

(4) A külső továbbképzésen való részvételt a főügyész engedélyezi.

3. § A munkáltatói jogkör gyakorlója, a Legfőbb Ügyészségen a Továbbképzési Osztály figyelemmel kíséri a továbbképzésre kötelezett továbbképzésen való részvételét, és gondoskodik a Persona személyügyi nyilvántartásban történő rögzíttetéséről.

4. § Ez az utasítás 2017. szeptember 1-jén lép hatályba.

5. § Az utasítás hatálybalépésének időpontjában már

a) megbízott, illetve kinevezett vezető beosztású tisztviselő,

b) kinevezett tisztviselő és írnok

továbbképzési kötelezettsége az utasítás hatálybalépésének napján kezdődik.

1

A 2. § (2) bekezdése a 6/2022. (VI. 17.) LÜ utasítás 59. §-a szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére