• Tartalom

24/2017. (VI. 9.) HM utasítás

24/2017. (VI. 9.) HM utasítás

a Honvédelmi Minisztérium nemzeti ünnepekhez és rendezvényekhez kapcsolódó szakmai feladatainak átadásával, továbbá a kiemelt honvédelmi rendezvények koordinációjával összefüggő szervezési feladatokról1

2017.08.01.

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés c) pontja és a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján a következő utasítást adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelemért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) hadrendje szerinti szervezetekre (a továbbiakban együtt: honvédségi szervezetek) terjed ki.

2. § (1) A HM Nemzeti Rendezvényszervező Főosztály (a továbbiakban: HM NRF) megszűnik. A megszűnő HM NRF feladatrendszere a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 124/A. § (2) bekezdésére tekintettel átadásra kerül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részére.

(2) A HM Parlamenti Államtitkári Titkárság (a továbbiakban: HM PÁT Titkárság) szervezete és feladatrendszere kiegészül a HM és az MH létrehozásának kiemelt évfordulói és a Honvédség hadtörténeti jelentőségű feladatai méltó megünneplésének, valamint a tárca kiemelt rendezvényeinek előkészítési és lebonyolítási feladataival. A feladatok ellátását a HM PÁT Titkárság szervezetében kialakításra kerülő új osztályszintű szervezeti elemek látják el.

3. §2

4. § (1) A szervezési tevékenység, időszak

a) kezdete: az utasítás hatálybalépését követő nap,

b) befejezése: 2017. szeptember 30.

(2) Az átalakítás következtében az új szervezeti rend szerinti működés kezdő napja: az utasítás hatálybalépésének napja.

(3) Az átalakítás következtében az esetlegesen kiválók felmentésének vagy az átszervezéssel összefüggésben az érintett állománynak – a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény 46. § (1) bekezdés k), p) és r) pontja szerinti – rendelkezési állományba történő helyezésének, valamint a kormánytisztviselő kormányzati szolgálati jogviszonya – a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 63. §-a szerint – felmentéssel történő megszüntetésének vagy a Kttv. 48. §-a szerinti kinevezésmódosítás hatálybalépésének legkorábbi időpontja a (2) bekezdésben meghatározott az új szervezeti rend szerinti működés kezdő napja, legkésőbbi időpontja az (1) bekezdésben meghatározott a szervezési időszak utolsó napja.

5. § (1)3 A HM Tervezési és Koordinációs Főosztály (a továbbiakban: HM TKF) a HM nemzeti ünnepekhez és kiemelt fontosságú rendezvényekhez kapcsolódó rendezvényszervezési és programkoordinációs feladatok átadását és a HM PÁT Titkárság szervezeti felépítését érintően a HM közigazgatási államtitkár (a továbbiakban: HM KÁT) feladatszabása alapján a munkaköri jegyzékekről, az állománytáblákról és a létszámgazdálkodásról szóló 13/2014. (II. 14.) HM utasítás 12. §-a alapján a HM munkaköri jegyzékének (a továbbiakban: HM MJ) módosítására vonatkozó javaslatot az utasítás hatálybalépését követő munkanapig készíti elő, majd a HM TKF gondoskodik arról, hogy a HM MJ helyesbítői ívének egyeztetése, véglegesítése és jóváhagyásra történő felterjesztése az utasítás hatálybalépését követő második munkanapig, jóváhagyása és a jóváhagyott helyesbítői ívek kiadása az utasítás hatálybalépését követő harmadik munkanapig megtörténjen.

(2) A HM MJ helyesbítői ívét a 4. § (2) bekezdése szerinti új szervezeti rendnek megfelelő működés kezdő napjára figyelemmel kell módosítani.

6. § (1) A (2) bekezdés szerint kijelölt HM szerv a Korm. rendelet 136/E. § (3) bekezdése szerinti fordulónapot követő időszakra a nemzeti ünnepekhez és rendezvényekhez kapcsolódó feladatrendszer vonatkozásában kötött, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogutódlásával nem érintett szerződéseket a 2. § (1) bekezdésében meghatározottakkal összefüggő átadás-átvételi jegyzőkönyv jóváhagyását követő tizenötödik munkanapig felmondja.

(2) A HM NRF a Korm. rendelet 136/E. § (3) bekezdése szerinti fordulónapot megelőző időszakra vonatkozó kötelezettségvállalásaihoz kapcsolódó – a szállítói teljesítést követő – kifizetések 2017. június 30-ig történő teljesítése érdekében a HM PÁT a közvetlen irányítása alatt lévő HM szervek közül kijelöli a költségvetési feladatokat ellátó HM szervet.

7. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, és 2017. október 1-jén hatályát veszti.

(2)4 Az utasításban meghatározott feladatok végrehajtását HM KÁT és a Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: HVKF) együttes intézkedésben szabályozza, amelynek tervezetét a HM TKF főosztályvezetője az utasítás hatálybalépését követő kilencedik napig készíti elő.

(3) A (2) bekezdés szerinti HM KÁT–HVKF együttes intézkedés tartalmazza

a) ezen utasítás szerinti feladatátadások következtében a munkáltatói jogkörök jogutódlásával, az átadás-átvételkor folyamatban lévő ügycsoportokkal és az azokhoz kapcsolódó jogutódlással kapcsolatos részletes szabályokat és

b) ezen utasítás hatálya alá tartozó honvédségi szervezeteknek az utasítás rendelkezéseihez kapcsolódó további szakfeladatait és

c) az utasítás végrehajtásával összefüggő feladatok átadása következtében szükségessé váló jogszabályok és közjogi szervezetszabályozó eszközök felülvizsgálatával kapcsolatos feladatokat.

(4) Az utasítás 2. § (1) bekezdése szerinti átadás-átvételi feladatok koordinálását a HM PÁT Titkárság végzi.

1

Az utasítás a 7. § (1) bekezdése alapján hatályát vesztette 2017. október 1-jén.

2

A 3. §-t a 33/2017. (VI. 30.) HM utasítás 10. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte.

3

Az 5. § (1) bekezdése a 33/2017. (VI. 30.) HM utasítás 10. § (1) bekezdés a) pontja szerint módosított szöveg.

4

A 7. § (2) bekezdése a 33/2017. (VI. 30.) HM utasítás 10. § (1) bekezdés b) pontja szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére