• Tartalom

34/2017. (XII. 29.) NGM utasítás

34/2017. (XII. 29.) NGM utasítás

a nemzetgazdasági miniszter irányítása alá tartozó központi kezelésű előirányzatok kezeléséről és felhasználásáról1

2018.10.09.

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés c) pontja alapján a következő utasítást adom ki:

1. § (1) A Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C. törvény (a továbbiakban: Kvtv.) 1. mellékletébe sorolt, a nemzetgazdasági miniszter irányítása alá tartozó központi kezelésű előirányzatokhoz kapcsolódó utalványozásra és érvényesítésre jogosultak körét az 1. melléklet szerint állapítom meg.

(2) Ezen utasítás hatálya nem terjed ki a Kvtv. 1. melléklet XV. Nemzetgazdasági Minisztérium fejezetbe sorolt, a nemzetgazdasági miniszter irányítása alá tartozó központi kezelésű előirányzatokra.

2. § (1) Az utalványozás a 2. melléklet szerinti utalványminták alkalmazásával, annak kitöltésével történik.

(2) A pénzügyi ellenjegyzésre, utalványozásra és érvényesítésre jogosultak aláírásmintáját a 3. melléklet tartalmazza.

(3) Az utalványhoz csatolni kell a kifizetés jogalapját igazoló dokumentumokat, jogszabályon alapuló kifizetés esetén a jogszabály megjelölésével.

(4) Az utalványozást úgy kell végrehajtani, hogy a teljesítési határidő előtt öt munkanappal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) az utalványt teljesítésre megkapja. A határidő elmulasztásából eredő késedelmi kamat, kötbér arra hárítható át, aki a mulasztásért felelős, ha megállapítható, hogy az utalványozás végrehajtásához szükséges döntés és információ időben, hiánytalanul az utalványozó rendelkezésére állt. Ennek megállapíthatósága érdekében minden aláírásra jogosultnak fel kell tüntetnie az intézkedés keltezését, továbbá a késedelem okát.

3. § (1) A kifizetés teljesítését megelőzően a kifizető az utalvány szabályszerűségi vizsgálatán túlmenően előirányzati fedezetvizsgálatot végez. A fedezetvizsgálat során ellenőrizni kell, hogy a kifizetés elrendeléséig történt kifizetéseket figyelembe véve rendelkezésre áll-e az utalványnak megfelelő összegű előirányzat. A fedezetlen vagy nem szabályszerű utalvány teljesítését meg kell tagadni és felülvizsgálatra az utalványozást végzőnek haladéktalanul visszaadni.

(2) A tárgyévi költségvetési törvény azon előirányzatai esetében, amelyek előirányzat-módosítási kötelezettség nélkül túlteljesíthetőek, az utalványozó az előirányzat túlteljesüléséről az utalványozásra és az érvényesítésre jogosult személy tevékenységét irányító helyettes államtitkárt és államtitkárt haladéktalanul tájékoztatja.

(3) Az 1000 millió forintot meghaladó összegű kifizetésekről – az Európai Unió költségvetéséhez való hozzájárulás, valamint az Egyéb lakástámogatások előirányzat kivételével – az államháztartásért felelős államtitkárt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt és a Kincstárt az utalványozó írásban a kifizetést megelőzően legalább 2 héttel, illetve a tájékoztatáshoz szükséges információk rendelkezésre állását követően haladéktalanul tájékoztatja.

(4) A Kvtv. 1. melléklet XLII. A költségvetés közvetlen bevételei és kiadásai fejezet szerinti, a nemzetgazdasági miniszter irányítása alá tartozó központi kezelésű előirányzatoknál a pénzügyi ellenjegyző a Költségvetési Összefoglaló Főosztály (a továbbiakban: KÖF).

4. § A kötelezettségvállaláshoz, utalványozáshoz és érvényesítéshez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Kincstár havonta az aktuális előirányzat, a felhasználás, továbbá az előirányzat terhére vállalt kötelezettségek adatait tartalmazó jelentést küld a KÖF részére.

5. § (1) A Kvtv. 54. § (1) bekezdése alapján teljesített állami kezesség érvényesítési kiadások esetén az utalványozó a feladatkörében érintett főosztály, az érvényesítő a KÖF. Egyedi kezességbeváltás esetében a 2007. január 1-je előtt vállalt kezességek beváltásának jogi akadályáról az utalványozást és az érvényesítést megelőzően a Jogi és Kodifikációs Főosztály (a továbbiakban: JKF) vagy a jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkár (a továbbiakban: JKHÁT) nyilatkozik. A 2007. január 1-je után vállalt kezességek beváltása esetén a kifizetés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal útján történik.

(2) A Kvtv. 54. § (2) bekezdése alapján teljesített kiadások esetén az utalványozó a feladatkörében érintett főosztály, az érvényesítő a KÖF.

6. § A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) és a központi költségvetés közti elszámolásokban a KÖF szakmai feladatköre szerint felelős osztálya utalványozza az MNB által benyújtásra kerülő számlát, és a monetáris politikai kérdésekben feladatkörében érintett adó- és pénzügyekért felelős államtitkár érvényesíti azt.

7. § A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény 5. § (2) bekezdése alapján kötött árfolyam-fedezeti megállapodásokból eredő, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (a továbbiakban: MFB) felé teljesítendő fizetési kötelezettség teljesítése a Kincstár útján a KÖF szakmai igazolása alapján történik, amelyben rendelkezik a Kincstár Nemzetgazdasági Elszámolások Osztálya felé az MFB által benyújtott határidős beszedési megbízás teljesítéséről vagy elutasításáról.

8. § A jogszabályban előírt, nemzetközi pénzügyi szervezetekben való tagsággal kapcsolatos kötelezvényeket a Kincstár állítja ki a 2. mellékletben szereplő 3. utalványminta alapján.

9. § Ez az utasítás 2018. január 1-jén lép hatályba.

10. §2

1. melléklet a 34/2017. (XII. 29.) NGM utasításhoz3

Az egyes központi kezelésű előirányzatok költségvetési kiadási előirányzatai tekintetében
érvényesítésre és utalványozásra jogosultak

Cím-
szám

Alcím-
szám

Jogcím-
csoport-
szám

Jogcím-
szám

Címnév

Alcím-
név

Jogcím-
csoport-
név

Jogcím-név

Érvényesítő

Utalványozó

XLII. A KÖLTSÉGVETÉS KÖZVETLEN BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

 

 

29

 

 

 

Lakástámogatások

 

 

 

1

 

 

 

Egyéb lakástámogatások

 

 

 

 

 

 

 

A lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet, a fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról szóló 134/2009. (VI. 23.) Korm. rendelet, a lakásépítési támogatásról szóló 256/2011. (XII. 6.) Korm. rendelet, az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet, a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítését érintő megtérítésről és a közszférában dolgozók támogatásáról szóló 57/2012. (III. 30.) Korm. rendelet, az adósságrendezésben részt vevő természetes személyek lakhatási feltételeinek megtartása céljából nyújtott törlesztési támogatásról szóló 274/2015. (IX. 21.) Korm. rendelet, az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet, a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló 17/2016. (II. 10.) Korm. rendelet, a három- vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel-tartozásainak csökkentéséről szóló Korm. rendelet szerint meghatározott cél.

 

A Kincstár a Makrogazdasági Főosztály (a továbbiakban: MF) szakmai teljesítés igazolását követően

 

 

 

 

 

A lakás-előtakarékosság állami támogatásáról szóló 215/1996. (XII. 23.) Korm. rendeletben meghatározott cél.

 

Kincstár

 

 

 

 

 

A nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvény végrehajtásának szabályairól szóló 115/2016. (VI. 6.) Korm. rendeletben meghatározott cél

 

Kincstár

32

 

 

 

Egyéb költségvetési kiadások

 

 

 

1

 

 

 

Vegyes kiadások

 

 

 

 

4

 

 

 

Felszámolásokkal kapcsolatos kiadások

KÖF

JKF

 

 

5

 

 

 

Szanálással kapcsolatos kiadások

 

 

6

 

 

 

Magán- és egyéb jogi személyek kártérítése

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által fizetett járadék megtérítése az Igazgatóság Nyugdíjbiztosítási Főosztályhoz benyújtott fizetési értesítése alapján történik.

KÖF

Nyugdíjbiztosítási Főosztály

 

 

 

 

 

 

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által fizetett járadék megtérítése az Egészségügyi és Szociális Főosztályhoz benyújtott fizetési értesítés alapján történik.

KÖF

Egészségügyi és Szociális Főosztály

 

 

 

 

 

 

A nemzetgazdasági minisztert, illetve a Polgári Törvénykönyvről szóló
1959. évi IV. törvény 28. § (1) bekezdésében vagy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 3:405. § (2) bekezdésében meghatározott általános szabálytól eltérő jogszabályi rendelkezés alapján a nemzetgazdasági miniszter által képviselt, államot terhelő fizetési kötelezettség teljesítése jogszabály, Korm. határozat alapján megkötött szerződésben, jogerős bírósági határozatban vagy peren kívüli egyezséget jóváhagyó iratban meghatározott összegek megtérítése.

KÖF

A JKF vagy a JKHÁT
a követelés tárgya szerinti illetékes szakfőosztály egyetértésével

 

 

 

 

 

 

Az állam polgári jogviszonyban történő képviseletének ügyvédi, bírósági kiadásai, ha az állam képviseletében a nemzetgazdasági miniszter jár el.

KÖF

JKF vagy a JKHÁT

 

 

 

 

 

 

Az állami vezetői mulasztások, illetve az állam nevében elkövetett jogsértések áldozatait megillető kártérítésekről szóló 33/2010. (VI. 11.) OGY határozat végrehajtása érdekében szükséges intézkedésekről szóló 1189/2010. (IX. 13.) Korm. határozat alapján a nemzetgazdasági minisztert és a belügyminisztert jelöli ki az állami vezetői mulasztások, illetve az állam nevében elkövetett jogsértések áldozatait megillető kártérítésekről szóló 33/2010. (VI. 11.) OGY határozat III.1. pontja szerinti igények forrásbiztosítására. A két tárca közötti megegyezések alapján ezeket a kártérítéseket ezen előirányzatról biztosítják.

KÖF

Reál Költségvetési Fejezetek Főosztálya

 

 

 

 

 

 

A Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezéséről szóló
488/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján nyújtott állami kárrendezés.

 

Kincstár

 

 

11

 

 

 

Egyéb vegyes kiadások

 

 

 

 

 

 

 

 

– a volt nyugati hadifoglyok hitelutalványainak rendezése, a külföldiek földmegváltási ügyeinek rendezése, illetve az ismeretlen helyen tartózkodók forint követeléseinek rendezése

KÖF

Magyar Államkincstár Járadékokat és Viszontgaranciákat Kezelő Főosztály
(a továbbiakban: JVKF)

 

 

 

 

 

 

– a kárpótlási jegyek Központi Elszámolóház és Értéktár (Budapest) Zrt.-be történő beszállításához kapcsolódó feladatok ellátása

KÖF

Pénzügyi Szabályozási Főosztály
(a továbbiakban: PSZF)

 

 

 

 

 

 

– az Országos Betétbiztosítási Alappal kötött megbízási szerződésből eredő, megbízás ellátásával összefüggésben felmerült költségek megtérítése

KÖF

PSZF

 

 

 

 

 

 

– a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény alapján a koncessziós szerződésekkel összefüggésben felmerülő kiadások fedezete

KÖF

JKF

36

 

 

 

Nemzetközi pénzügyi intézmények felé vállalt kötelezettségek kiadásai

 

 

 

1

 

 

 

Nemzetközi tagdíjak

 

 

 

 

3

 

 

 

CEB tagdíj

KÖF

Európai Uniós és Nemzetközi Pénzügyi Főosztály
(a továbbiakban: EUNPF)

 

 

4

 

 

 

Bruegel tagdíj

KÖF

MF

 

 

8

 

 

 

AIIB alaptőke hozzájárulás

KÖF

EUNPF

 

2

 

 

 

Nemzetközi multilaterális segélyezési tevékenység

 

 

 

 

1

 

 

 

IDA alaptőke-hozzájárulás

KÖF

EUNPF

 

3

 

 

 

Egyéb kiadások

KÖF

EUNPF

37

 

 

 

Hozzájárulás az EU költségvetéséhez

KÖF

EU Költségvetési Kapcsolatok Főosztálya

2. melléklet a 34/2017. (XII. 29.) NGM utasításhoz

Utalványminták
1.    Általánosan használható utalvány, általános felhatalmazás utalványa
2.    Egyedi állami kezességbeváltási ügyek utalványa (beszedési megbízással)
    Függelék a 2. utalványhoz
3.    Kötelezvény kiállítása nemzetközi pénzügyi intézmény részére
4.    Felszámolással, vagyonrendezési eljárással, illetve szanálással kapcsolatos kiadások utalványa
1. utalványminta

…………………………………………
…………………………………………
érvényesítő főosztály/szervezeti egység

…………………………………………
…………………………………………
utalványozó főosztály/szervezeti egység

Címzett szervezetek/szervezeti egységek:     
Hivatkozási szám:     
Iktatószám:     
A kötelezettségvállalás nyilvántartási száma:     
U T A L V Á N Y
1.    Felhatalmazom a Magyar Államkincstárt/Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy a(z)
(törvény, kormányrendelet) alapján a(z) ……. év során – a csatolt okmányok alapján – az alábbi átutalást teljesítse.
2.    Elrendelem, hogy a Magyar Államkincstár/Nemzeti Adó- és Vámhivatal a csatolt okmányok alapján az alábbi átutalást teljesítse:
Terhelendő bankszámla megnevezése:     
Terhelendő bankszámla száma:     
Kedvezményezett megnevezése:    
Kedvezményezett címe:    
Kedvezményezett bankszámlaszáma:    
Az adózó adószáma (ha a támogatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folyósítja):    
Fizetések időpontja:

havonta

előre

negyedévente

utólag a hónap …… napjáig

jogszabályban megjelölt időpont/ok/ban: …

Fizetés módja:     
Fizetendő összeg:     forint,
azaz      forint
Költségvetési év:     
Előirányzat:     fejezet,
     cím,
     alcím,
     jogcímcsoport,
     jogcím,
     előirányzat-csoport,
     kiemelt előirányzat.
Egyéb közölnivalók:    
Jogcím:    
Átutalási megbízás kelte:    
Teljesítés napja:    
Budapest, …… év …………… hó …… nap
    …………………………………………    …………………………………………
    érvényesítő    utalványozó
2. utalványminta

…………………………………………
…………………………………………
érvényesítő főosztály/szervezeti egység

…………………………………………
…………………………………………
utalványozó főosztály/szervezeti egység

Utalvány
Nemzetgazdasági Elszámolások Osztálya
részére
Magyar Államkincstár
Budapest
Tájékoztatom, hogy a csatolt beszedési megbízás, amelynek főbb adatai a következők:
A benyújtó neve:     
Fizetésre kötelezett számla:     
Összeg:     forint
Kifogásolási határidő utolsó napja:     
Közlemény:

Kifizethető!

Kifogásolandó!

Költségvetési év:     
Előirányzat:     fejezet,
     cím,
     alcím
A kifogásolás indoka:     
Budapest, …… év …………… hó …… nap
    …………………………………………    …………………………………………
    érvényesítő    utalványozó
Függelék a 2. utalványmintához
(Kitöltendő a 2007. január 1-jét megelőzően vállalt
egyedi állami kezességek beváltása esetén)
……………………………………
főosztály, szervezeti egység
Nyilatkozat egyedi kezességbeváltás kifizethetőségéről
(Beszedési megbízás mellékelve)
Jogosult megnevezése:    
Jogcím:    
Kötelezett
neve:    
    
címe:    
    
adószáma:    
A jogosult által igényelt összeg:    
Fizetési határidő utolsó napja:    
Jogi szempontból a fizetés teljesíthető:
IGEN NEM
A kifogásolás indokát kérjük feljegyzésben csatolni!
        …………………………………………
Melléklet:     az állami kezességi szerződés másolata
        a beváltási igény dokumentumainak másolata
A kitöltött, aláírt nyilatkozatot legkésőbb ……… év ……………… hó …… napjáig kell visszajuttatni a Költségvetési Összefoglaló Főosztályra.
3. utalványminta

Nemzetgazdasági Minisztérium
Költségvetési Összefoglaló Főosztály
érvényesítő

Nemzetgazdasági Minisztérium
Európai Uniós és Nemzetközi Pénzügyi Főosztály
felelős

Pénzforgalmi Hálózatirányítási Főosztály részére
Magyar Államkincstár
U T A S Í T Á S
Elrendelem, hogy a Magyar Államkincstár a csatolt okmányok alapján az alábbi kötelezvény-kiállítást teljesítse, nyilvántartásba vegye és azt megőrzésre a Magyar Nemzeti Bank Főpénztárában letétbe helyezze:
Kedvezményezett
megnevezése:    
címe:    
A kötelezvény összege és devizaneme
számmal:    
betűvel:    
A kötelezvény jogcíme:    
A kötelezvény kiállításának dátuma:    
Egyéb közölnivalók:    
Budapest, …… év …………… hó …… nap
    …………………………………………    …………………………………………
4. utalványminta
Nemzetgazdasági Minisztérium
Jogi és Kodifikációs Főosztály
Hiv.sz.:
Nemzetgazdasági Elszámolások Osztálya
részére     Utalvány
Magyar Államkincstár
Budapest
Kérem, hogy a 10032000-01457058-00000000 számú egyéb pénzügyi elszámolások, kiadási számla terhére
     forintot, azaz
     forintot
a      számú számla javára utaljon át.

Költségvetési év: 2018.

 

Előirányzat*: XLII. fejezet 32.1.4.

Felszámolásokkal kapcsolatos kiadások/vagyonrendezési eljárással kapcsolatos kiadások

5.

Szanálással kapcsolatos kiadások

Jogcím*: felszámolás/szanálás
Teljesítés napja: ……………………
Közlemény: …………………………

Budapest, …… év …………… hó …… nap


…………………………………………
érvényesítő

Budapest, …… év …………… hó …… nap


…………………………………………
utalványozó

_________________
* A nem megfelelő törlendő!

3. melléklet a 34/2017. (XII. 29.) NGM utasításhoz4

Aláírásminták
1. aláírásminta
(utalványozásra jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti
egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

Közszolgáltatási, Közüzemi
Költségvetési Főosztály (KKKF)

Bécsi József

főosztályvezető

 

2.

KKKF

Csuka Mária

főosztályvezető-helyettes

 

2. aláírásminta
(utalványozásra jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti
egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

EU Költségvetési Kapcsolatok
Főosztálya
(EU KKF)

Földiák Gergely

főosztályvezető

 

2.

EU KKF

Kútvölgyi Attila

főosztályvezető-helyettes

 

3.

EU KKF

dr. Novotny Gábor

osztályvezető

 

4.

EU KKF

Dobó Ágnes

szakmai tanácsadó

 

3. aláírásminta
(utalványozásra jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti
egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

Makrogazdasági Főosztály (MF)

Molnár István

főosztályvezető

 

4. aláírásminta
(utalványozásra jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti
egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

Jogi és Koordinációs Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkári Titkárság

dr. Jármai Péter

helyettes államtitkár

 

2.

Jogi és Kodifikációs Főosztály (JKF)

dr. Demkó Ivett

főosztályvezető

 

3.

JKF

dr. Jámbor Péter Gábor

osztályvezető

 

4.

JKF

dr. Szűcs István

vezető-tanácsos

 

5. aláírásminta
(pénzügyi ellenjegyzésre, utalványozásra és érvényesítésre jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti
egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

Költségvetési Összefoglaló Főosztály (KÖF)

Kondora Szilárd

főosztályvezető

 

2.

KÖF

Kocsis Enikő

főosztályvezető-helyettes

 

3.

KÖF

Bálint Ágnes

főosztályvezető-helyettes

 

4.

KÖF

Szabó László

osztályvezető

 

5.

KÖF

Deméndi Zsolt

szakmai tanácsadó

 

6. aláírásminta
(utalványozásra és érvényesítésre jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti
egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

Reál Költségvetési Fejezetek Főosztálya (RKFF)

Haág Tibor

főosztályvezető

 

2.

RKFF

Juhász Mária

főosztályvezető-helyettes

 

7. aláírásminta
(utalványozásra jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti
egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

Európai Uniós és Nemzetközi Pénzügyi Főosztály (EUNPF)

Tárnoki-Zách Péter

főosztályvezető

 

2.

EUNPF

Török Endre

főosztályvezető-helyettes

 

3.

EUNPF

Végh Olívia Zsófia

referens

 

4.

EUNPF

dr. Bene Orsolya

referens

 

8. aláírásminta
(utalványozásra jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti
egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

Nyugdíjbiztosítási Főosztály (NYF)

Lendvai Edit

közigazgatási tanácsadó

 

9. aláírásminta
(utalványozásra jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti
egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

Egészségügyi és Szociális Főosztály (ESZF)

Tóbiás Tamás

főosztályvezető

 

2.

ESZF

Borisza Gyula

főosztályvezető-helyettes

 

10. aláírásminta
(utalványozásra jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti
egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

Pénzügyi Szabályozási Főosztály (PSZF)

dr. Zsolnai Aliz

főosztályvezető

 

2.

PSZF

dr. Kovács Lajos

közigazgatási főtanácsadó

 

3.

PSZF

Kiss Kornélia Margit

közigazgatási főtanácsadó

 

11. aláírásminta
(utalványozásra és érvényesítésre jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti
egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

Magyar Államkincstár Járadékokat és Viszontgaranciákat Kezelő Főosztály (JVKF)

Hegyiné Fabriczius Éva

főosztályvezető

 

2.

JVKF

dr. Majdán Adrienn

osztályvezető

 

3.

JVKF

Guba Emese

referens

 

4.

JVKF

Domonkos Márta

referens

 

5.

JVKF

Janotkáné Nagy
Dóra

referens

 

12. aláírásminta
(utalványozásra jogosultak)

Sor-
szám

Szervezeti egység

Név

Beosztás

Aláírás

1.

Önkormányzati Költségvetési
Rendszerek
Főosztály (ÖKRF)

Molnár Éva

főosztályvezető

 

2.

ÖKRF

Kecskés Ádám

főosztályvezető-helyettes

 

1

Az utasítást a 12/2018. (XII. 19.) PM utasítás 10. §-a hatályon kívül helyezte 2019. január 1. napjával.

2

A 10. § a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

3

Az 1. melléklet a 3/2018. (II. 28.) NGM utasítás 1. §-a szerint módosított szöveg.

4

A 3. melléklet a 6/2018. (X. 8.) PM utasítás 1. §-a szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére