• Tartalom

4/2017. (II. 3.) MvM rendelet

4/2017. (II. 3.) MvM rendelet

a Miniszterelnökséget vezető miniszter feladatkörét érintő ágazati honvédelmi feladatokról szóló 25/2015. (IV. 30.) MvM rendelet módosításáról1

2017.02.04.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 81. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

az 5. § és az 1. melléklet tekintetében a honvédségi adatkezelésről, az egyes honvédelmi kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos katonai igazgatási feladatokról szóló 2013. évi XCVII. törvény 68. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet 4. §-ában és az Alaptörvény 18. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörömben eljárva – a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet 77. §-ában meghatározott feladatkörében eljáró honvédelmi miniszterrel egyetértésben – a következőket rendelem el:

1. § A Miniszterelnökséget vezető miniszter feladatkörét érintő ágazati honvédelmi feladatokról szóló 25/2015. (IV. 30.) MvM rendelet (a továbbiakban: R.) 1. § c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(E rendelet alkalmazásában:)

c) KMR: különleges működési rend, amely a rendkívüli állapot, a szükségállapot, a megelőző védelmi helyzet, a terrorveszélyhelyzet vagy a váratlan támadás időszakában az ágazat működése érdekében bevezetett különleges működési rendszabályok rendszere,”

2. § Az R. 2. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A miniszter
a) gondoskodik az ágazat védelmi igazgatási tervrendszerének kialakításáról, működtetéséről, valamint a meghagyással kapcsolatos feladatok ellátásáról,
b) kiadja a Miniszterelnökség honvédelmi intézkedési tervét.”

3. § (1) Az R. 4. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Miniszterelnökségen a miniszter, az ágazathoz tartozó szervezeteknél – az ágazathoz tartozó szervezetek vezetőinek javaslatára – a 3. § szerinti állami vezetők kijelölik a honvédelmi feladatok végrehajtásáért felelős szervezeti elemeket, személyeket.”

(2) Az R. 4. § (2) bekezdése a következő e) és f) ponttal egészül ki:

[A Miniszterelnökségen az (1) bekezdés alapján kijelölt személy]

e) gondoskodik arról, hogy a Miniszterelnökségen a honvédelmi intézkedési terv végrehajtásában részt vevő személyi állomány a honvédelmi intézkedési tervet megismerje, valamint begyakorolja, és
f) gondoskodik arról, hogy a Miniszterelnökségen a honvédelmi intézkedési terv végrehajtását biztosító erők és eszközök rendelkezésre álljanak.”

4. § Az R. 5. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az ágazathoz tartozó szervezetek honvédelmi intézkedési terveit, valamint azok módosításait az ágazathoz tartozó szervezet vezetője adja ki, amelyről tájékoztatja a Miniszterelnökség honvédelmi tárgyú feladatainak ellátásáért felelős szervezeti egységének vezetőjét.”

5. § Az R. 9. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

9. § (1) A meghagyásba bevont szervezeteket az 1. melléklet tartalmazza.
(2) Az ágazathoz tartozó, meghagyásba be nem vont más szervezet is kezdeményezheti a miniszternél – megfelelő indokolással – a meghagyásba történő bevonását.
(3) Az ágazathoz tartozó, az e rendelet és más jogszabály által meghagyásba bevont szervezet vezetője köteles tájékoztatni a minisztert minden olyan változásról, ami jelentős kihatással van a szervezet honvédelmi vonatkozású különleges jogrendi időszak idején elvégzendő feladatainak végrehajtására, a változás bekövetkezésétől számított 30 napon belül.”

6. § Az R.

a) 3. § g) pontjában az „az ágazathoz” szövegrész helyébe az „a Miniszterelnökség és az ágazathoz” szöveg,

b) 4. § (2) bekezdés c) pontjában az „ellátását, és” szövegrész helyébe az „ellátását,” szöveg,

c) 4. § (3) bekezdés b) pontjában az „a honvédelmi” szövegrész helyébe az „az ágazathoz tartozó szervezetekben a honvédelmi” szöveg,

d) 5. § (1) bekezdésében az „Az ágazathoz” szövegrész helyébe az „A Miniszterelnökségen és az ágazathoz” szöveg

lép.

7. § Az R. 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 4/2017. (II. 3.) MvM rendelethez

A meghagyásba bevont ágazathoz tartozó szervezetek
1. ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.
2. Lechner Lajos Tudásközpont Területi, Építésügyi Örökségvédelmi és Informatikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság”
1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2017. február 5. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére