• Tartalom

7/2017. (VII. 13.) OBH utasítás

7/2017. (VII. 13.) OBH utasítás

a bírósági fogalmazók felvételi rendjéről szóló szabályzatról szóló 3/2016. (II. 29.) OBH utasítás módosításáról1

2017.07.14.

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény 76. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következő normatív utasítást adom ki:

1. § (1) A bírósági fogalmazók felvételi rendjéről szóló szabályzatról szóló 3/2016. (II. 29.) OBH utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 5. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az OBH az egyetemek megkeresése útján köteles beszerezni minden év november 15. napjáig a soron következő őszi-téli, valamint minden év április 15. napjáig a soron következő tavaszi-nyári záróvizsga-időszakok tervezett idejére vonatkozó adatokat. Az OBH az ezen adatokból készített összesített kimutatást az OBH elnökének öt munkanapon belül bemutatja.”

(2) Az Utasítás 5. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A kinevező a (4) bekezdés b) pontjában meghatározott egységes álláshely betöltési határidőtől eltérhet:
a) ha a kinevezéssel érintett pályázó méltányolható okból ezt írásban kérte; vagy
b) a 36. § (3) bekezdésében foglalt esetben.”

2. § (1) Az Utasítás 10. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A pályázó a kiírt álláshelyet a 2. melléklet szerinti jelentkezési lap és mellékletei (a továbbiakban együtt: pályázat) benyújtásával pályázhatja meg. Melléklet a pályázónak az álláshely elnyerésére vonatkozó motivációit, szakmai érdeklődési körét kifejtő motivációs levele és az e §-ban előírt dokumentum.”

(2) Az Utasítás 10. § (3)–(4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) A pályázatot postai úton vagy személyesen – igazságügyi alkalmazott esetében a munkáltatói jogkör gyakorlójának egyidejű tájékoztatásával – kell az OBH-hoz benyújtani a pályázati kiírásban szereplő címre olyan időben, hogy az legkésőbb a pályázati határidő utolsó napján megérkezzen.
(4) A kitöltött jelentkezési laphoz mellékletként csatolni kell:
a) a motivációs levelet,
b) a pályázó önéletrajzát,
c) a jogi diploma közjegyző által hitelesített másolatát, ennek hiányában – a (10) bekezdésben írtakra is figyelemmel – az abszolutóriumot vagy az államvizsgát megelőző utolsó félév eredményes befejezését tanúsító egyetemi igazolást,
d) a kiállításától számított kilencven napnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt, ennek hiányában – a (10) bekezdésben írtakra is figyelemmel – a hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállításának kezdeményezését tanúsító okiratot.”

(3) Az Utasítás 10. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Többletpont eléréséhez a pályázat benyújtásakor – a (7) bekezdésben foglalt kivétellel – egyidejűleg csatolni kell a 32. § (1) bekezdése szerinti, többletpontra jogosító körülményeket igazoló okiratokat. Amennyiben a pályázó a pályázati határidő lejártát követően szerez jogosultságot többletpontra, ebben az esetben az ehhez szükséges igazolást legkésőbb a szóbeli vizsga napján, a vizsgák megkezdésének időpontjáig nyújthatja be.”

(4) Az Utasítás 10. §-a a következő (6a) bekezdéssel egészül ki:

„(6a) Többletpont eléréséhez a (6) bekezdésben szereplő okiratokon túl a pályázó csatolja a jogi diplomájának megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga-bizonyítvány közjegyző által hitelesített másolatát. A 32. § (1) bekezdésében szereplő tények fennállását a pályázó:
a) a bíróságon, illetve egyéb területen teljesített szakmai gyakorlat esetében a bíróság elnöke és a szakmai gyakorlóhely vezetője által aláírt és lepecsételt igazolással;
b) bírósági ügyintézőként igazságügyi szolgálati jogviszonyban töltött idejét a munkáltatói jogkör gyakorlója által aláírt és lepecsételt igazolással;
c) diplomájának minősítését, amennyiben az oklevél mellékletében szerepel, annak közjegyző által hitelesített másolatával;
d) külföldi tanulmányútját a kiküldő egyetem által kiállított magyar nyelvű igazolással
igazolja.”

(5) Az Utasítás 10. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) Amennyiben a pályázó az OBH által meghirdetett tudományos pályázaton 1., 2. vagy 3. helyezést ért el, vagy különdíjat kapott, úgy – a felvételi versenyvizsga során adható többletpontok elérése érdekében – e tényre a jelentkezési lap megfelelő rovatának kitöltése útján hivatkoznia kell.”

3. § Az Utasítás 29. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Amennyiben a pályázó az írásbeli vagy a szóbeli versenyvizsgán önhibáján kívül nem tud megjelenni, távolmaradását ő maga, hozzátartozója vagy meghatalmazottja legkésőbb a vizsgát követő 3 munkanapon belül az OBH-hoz beérkezett kérelemben alapos és igazolt okra hivatkozva kimentheti. A kimentési ok elfogadása esetén a pályázó részére egy alkalommal pótvizsga-lehetőséget kell biztosítani.”

4. § Az Utasítás 32. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A pályázó az alábbi feltételek megléte esetén többletpontokban részesül, amely többletpontokat a felvételi versenyvizsgán elért pontokhoz hozzá kell számítani:
a) „summa cum laude” („praeclare”) minősítésű jogi diploma: 20 pont;
b) „cum laude” minősítésű jogi diploma: 15 pont;
c) az egyetemi szabályzatban kötelezően előírt legalább 6 hetes szakmai gyakorlat bíróságon történő eltöltése, az adott bíróság elnöke által teljesítettként igazolva: 6 pont;
d) bíróságon eltöltött egyéb, legalább 6 hetes szakmai gyakorlat, az adott bíróság elnöke által teljesítettként igazolva: 6 pont;
e) az egyetemi szabályzatban kötelezően előírt szakmai gyakorlat bíróságon és egyéb területen történő eltöltése, amennyiben a bírósági gyakorlat időtartama legalább 3 hét, az adott bíróság elnöke (szakmai gyakorlóhely vezetője) által teljesítettként igazolva: 3 pont;
f) bírósági ügyintézőként eltöltött legalább 3 hónap: 6 pont;
g) a jogi egyetemi tanulmányok folytatásához kötődő, minimum 2 hónap időtartamú külföldi tanulmányúton való részvétel: 4 pont;
h) az OBH által meghirdetett tudományos pályázaton és OTDK-n elért
ha) 3. helyezés: 4 pont,
hb) 2. helyezés: 6 pont,
hc) 1. helyezés: 8 pont;
i) az OBH által meghirdetett tudományos pályázaton kapott különdíj: 4 pont;
j) a jogi diploma megszerzéséhez szükséges középfokú nyelvvizsgán túl megszerzett
ja) felsőfokú nyelvvizsga: 8 pont,
jb) felsőfokú jogi szaknyelvi nyelvvizsga: 10 pont,
jc) minden további középfokú nyelvvizsga: 6 pont,
jd) középfokú jogi szaknyelvi nyelvvizsga: 8 pont.”

5. § Az Utasítás 33. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

33. § Az OBH a kinevezők részére a 32. § (3) bekezdése alapján eredményes versenyvizsgával rendelkező pályázó – vagy ha több pályázó van, közülük az utolsó – szóbeli versenyvizsgáját követő három munkanapon belül megküldi
a) a benyújtott pályázatokat és az azokhoz csatolt okiratokat,
b) az írásbeli és a szóbeli versenyvizsgáról szóló értékelőlapot,
c) az álláshelyek pályázó által megjelölt sorrendjéről és a pályázó által elért összpontszámról szóló tájékoztatást.”

6. § Az Utasítás 34. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A kinevező a 33. §-ban meghatározott okiratok megérkezését követő tizenöt napon belül valamennyi pályázót meghallgatja. Ha a 37. § (2) bekezdése szerinti pályázók száma eléri a kiírt álláshelyek számát, és az álláshelyek így maradéktalanul betölthetőek, ebben az esetben csak a 37. § (2) bekezdése szerinti pályázók meghallgatása kötelező, a többi pályázót a kinevező meghallgathatja. A kinevező a pályázatok véleményezésére felkérheti a bírói tanácsot, amelynek tagjai a meghallgatáson részt vehetnek.”

7. § Az Utasítás 35. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az (1) bekezdés szerinti döntés meghozatalakor a kinevező a pályázók versenyvizsga során elért eredményeinek rangsorára (a továbbiakban: rangsor) figyelemmel dönt, amelynek során kinevezi a legmagasabb összpontszámot elért pályázót vagy a legmagasabb összpontszámot elért pályázónál legfeljebb 15%-kal kevesebb pontot elért pályázót.”

8. § (1) Az Utasítás 36. § (1)–(2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A kinevezőnek a 35. § (1) bekezdése szerinti döntéséről az adott álláshelyre pályázókat és az OBH személyügyekért felelős főosztályának vezetőjét két munkanapon belül értesítenie kell. Az értesítés a felvételt nyert pályázók esetében tartalmazza a munkába állás kezdő időpontjának megjelölését is.
(2) A kinevezők az (1) bekezdés szerinti értesítésükkel egyidejűleg – amennyiben olyan pályázók pályázatait utasították vissza, akik a rangsorban megelőzik a kinevezett pályázókat – az OBH személyügyekért felelős főosztálya vezetőjének írásban jelzik a rangsortól való eltérés indokait.”

(2) Az Utasítás 36. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A több álláshelyet is megjelölő pályázó kinevezéséről az OBH a sorrendben megjelölt további bíróságok elnökét a kinevezésről való tudomásszerzést követően haladéktalanul tájékoztatja.”

9. § Az Utasítás 38. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az OBH – a 38. § (1) bekezdés d) pontjában foglalt esetet kivéve – a kinevező értesítésétől számított öt munkanapon belül e-mailben tájékoztatja a 39. § (1) bekezdése szerinti várólistán szereplő személyeket a betöltetlen álláshelyről, s felhívja őket, hogy a tájékoztatás elküldésétől számított öt napon belül e-mailben nyilatkozzanak, kívánják-e, hogy a kinevező az egy éven belül szerzett pontszámuk alapján, újabb felvételi eljárás nélkül bírálja el a pályázatukat az adott, betöltetlen álláshelyre. Ha a pályázó határidőben nem nyilatkozik, azt a kinevező nemleges nyilatkozatnak tekinti.”

10. § Az Utasítás a következő 42/A. §-sal egészül ki:

42/A. § Jelen utasításnak a bírósági fogalmazók felvételi rendjéről szóló szabályzatról szóló 3/2016. (II. 29.) OBH utasítás módosításáról szóló 7/2017. (VII. 13.) OBH utasítással (a továbbiakban: Utasítás) módosított rendelkezéseit az Utasítás hatálybalépését követően kiírt pályázatok esetében kell alkalmazni.”

11. § (1) Az Utasítás 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) Az Utasítás 2. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

12. § Az Utasítás

a) 10. § (10) bekezdésében a „szóbeli vizsga napján” szövegrész helyébe a „szóbeli vizsga napján, a vizsgák megkezdésének időpontjáig”;

b) 24. §-ában a „jelentkezési adatlapját” szövegrész helyébe a „jelentkezési lapját”

szöveg lép.

13. § Hatályát veszti az Utasítás 42. § (2)–(3) bekezdése.

14. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 7/2017. (VII. 13.) OBH utasításhoz

A ........................................................................
........................................................................
........................................................................ Törvényszék elnöke pályázatot hirdet
a ...................................................... Bíróságon .......
a ...................................................... Bíróságon .......
a ...................................................... Bíróságon .......
bírósági fogalmazói állás betöltésére.
A pályázat beérkezésének határideje: .........................................
Az írásbeli versenyvizsga időpontja: ............................................
A szóbeli versenyvizsga időpontja: ..............................................
A pályázat elbírálásának határideje: ............................................
Az állás betöltésének időpontja: ...................................................
A pályázatot és mellékleteit az Országos Bírósági Hivatalhoz (1055 Budapest, Szalay u. 16.) kell 1 példányban személyesen vagy postai úton benyújtani.
A bírósági fogalmazói állásokra vonatkozó általános pályázati tudnivalók
A bírósági fogalmazói állásokat az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló 1997. évi LXVIII. törvény (a továbbiakban: Iasz.) 14. § (6) bekezdése értelmében nyilvános pályázat útján kell betölteni.
A pályázó a kiírt álláshelyet a 2. melléklet szerinti jelentkezési lap és mellékletei (a továbbiakban együtt: pályázat) benyújtásával pályázhatja meg. Melléklet a pályázónak az álláshely elnyerésére vonatkozó motivációit, szakmai érdeklődési körét kifejtő motivációs levele és a 3/2016. (II. 29.) OBH utasítás 10. § (1) bekezdésében előírt dokumentum. A motivációs levél terjedelme legfeljebb kettő – 12-es betűmérettel, géppel írott – A/4-es oldal lehet.
A pályázathoz csatolni kell:
–    a kitöltött jelentkezési lapot;
–    a motivációs levelet;
–    az önéletrajzot;
–    a jogi diploma közjegyző által hitelesített másolatát vagy az abszolutóriumot vagy az államvizsgát megelőző utolsó félév eredményes befejezését tanúsító egyetemi igazolást;
–    a kiállításától számított kilencven napnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt vagy a hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállításának kezdeményezését tanúsító okirat másolatát.
A jogi diploma közjegyző által hitelesített másolata és a kilencven napnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány – az OBH-hoz személyesen vagy postai úton – legkésőbb a központi szóbeli versenyvizsga megkezdésének időpontjáig nyújtható be.
A pályázathoz – amennyiben a pályázó többletpontokat kíván elérni – csatolni kell:
–    az egyetemi szabályzatban kötelezően előírt legalább 6 hetes szakmai gyakorlat bíróságon történő eltöltéséről a bíróság elnöke által aláírt és lepecsételt igazolást,
–    a bíróságon eltöltött egyéb legalább 6 hetes szakmai gyakorlatról az adott bíróság elnöke által aláírt és lepecsételt igazolást,
–    az egyetemi szabályzatban kötelezően előírt szakmai gyakorlat bíróságon és egyéb területen történő eltöltéséről, amennyiben a bírósági gyakorlat időtartama legalább 3 hét, az adott bíróság elnöke (szakmai gyakorlóhely vezetője) által aláírt és lepecsételt igazolást,
–    a munkáltatói jogkör gyakorlója által aláírt és lepecsételt igazolást bírósági ügyintézőként igazságügyi szolgálati jogviszonyban töltött idejéről,
–    a diploma mellékletének közjegyző által hitelesített másolatát, amennyiben a diploma „summa cum laude” („praeclare”) vagy „cum laude” minősítése abban szerepel,
–    a kiküldő egyetem által kiállított magyar nyelvű igazolást a jogi egyetemi tanulmányok folytatásához kötődő, minimum 2 hónap időtartamú külföldi tanulmányútról,
–    az OTDK-n elért 1., 2., 3. helyezést igazoló okirat másolatát,
–    a jogi diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga-bizonyítvány közjegyző által hitelesített másolatát,
–    a jogi diploma megszerzéséhez szükséges középfokú nyelvvizsgán túl megszerzett középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítvány közjegyző által hitelesített másolatát.
Amennyiben a pályázó az OBH által meghirdetett tudományos pályázaton 1., 2. vagy 3. helyezést ért el, vagy különdíjat kapott, úgy – a felvételi versenyvizsga során adható többletpontok elérése érdekében – e tényre a pályázata benyújtásával egyidejűleg hivatkoznia kell.
Az állásokra azok a cselekvőképes magyar állampolgárok pályázhatnak, akik legkésőbb a szóbeli versenyvizsga időpontjában egyetemi állam- és jogtudományi diplomával rendelkeznek, és hatósági bizonyítvánnyal igazolják azt a tényt, hogy az Iasz. 11. § (4) és (5) bekezdésében meghatározott körülmény velük szemben nem áll fenn.
A bírósági fogalmazói kinevezésre pályázók a pályázati eljárásra és a pályázat elbírálásának módjára vonatkozóan a bírósági fogalmazók joggyakorlatáról és képzéséről szóló 11/1999. (X. 6.) IM rendelet rendelkezéseiből és – a birosag.hu weboldalon, a „Pályázatok” címszó alatt megtalálható – a bírósági fogalmazók felvételi rendjéről szóló szabályzatról szóló 3/2016. (II. 29.) OBH utasításból tájékozódhatnak.
A hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylésekor a „Hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállítása iránti kérőlap”-on a bizonyítvány címzettjeként a pályázó helyett az OBH is megjelölhető, amely szerv az Iasz. 37/B. § (3)–(4) bekezdésében megjelölt törvényi rendelkezések alapján jogosult az adatok kezelésére. A más törvénynek való megfelelés rovatban az Iasz. 11. § (4) és (5) bekezdését kell megjelölni.
A hiányosan vagy késedelmesen benyújtott pályázat érvénytelen.
A bírósági fogalmazó illetményére az Iasz. rendelkezései, az egyéb juttatásokra a bíróságok az Országos Bírósági Hivatal gazdálkodásáról szóló szabályzatról szóló 5/2013. (VI. 26.) OBH utasítás rendelkezései az irányadók.

2. melléklet a 7/2017. (VII. 13.) OBH utasításhoz

JELENTKEZÉSI LAP
bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz
1. Pályázó neve

 

2. Megpályázott bírósági fogalmazói álláshely(ek) bíróságonként, sorrendben1

1.

2.

3.

3. Pályázó adatai
3.1. Születési neve

 

3.2. Anyja leánykori neve

 

3.3. Születési helye, ideje (év, hónap, nap)

 

3.4. Személyi igazolvány száma

3.5. Állampolgársága

3.6. Állandó lakcíme

Irányítószám

 

Település neve

 

 

 

Utca, út, tér, egyéb

 

Házszám

 

Emelet

 

Ajtó

3.7. Értesítési címe

Irányítószám

 

Település neve

 

 

 

Utca, út, tér, egyéb

 

Házszám

 

Emelet

 

Ajtó

______________
1 Amennyiben a pályázó több álláshelyre nyújt be pályázatot, további kérelmét bíróságonként sorrendben pótlapon kell előterjesztenie.

3.8. Értesítési telefonszám

 

3.9. Értesítési elektronikus levélcím2

 

3.10. Jelenlegi munkahelyének neve

 

3.11. Jelenlegi munkahelyének címe

 

3.12. Jelenlegi munkahelyén betöltött munkaköre

 

4. Jogi diploma fokozata

kiállításának dátuma (év, hónap, nap)

 

 

oktatási intézmény

tagozat (nappali, levelező stb.)

 

 

5. Államilag elismert nyelvvizsga

nyelv

fok

típus

6. OBH által meghirdetett vagy egyéb tudományos pályázatokon való részvétel (téma, helyezés, különdíj)

 

7. Tudományos tevékenység (publikációk, ösztöndíjak, külföldi képzések stb.)

 

8. Jelenleg folytatott tanulmányok, párhuzamos képzés

 

9. További diplomák, egyéb végzettség

 

__________________
2 Kötelező feltüntetni, különösen a pályázó 38. § (2) bekezdésében szereplő elektronikus tájékoztatása érdekében.
Alulírott pályázó kijelentem, hogy nem állok cselekvőképességet érintő gondnokság és/vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt.
Alulírott pályázó kijelentem, hogy a fent közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

Kelt

 

 

 

Pályázó aláírása

Tájékoztatom, hogy a fogalmazói kinevezéshez szükséges minimum pontszámot elért, de felvételt nem nyert pályázókról az Országos Bírósági Hivatal évente országos jegyzéket (várólista) készít.
Kérem, nyilatkozzon arról, hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy adatai az országos névjegyzékben szerepeljenek.
Hozzájárulok    Igen
    Nem

 

 

 

Pályázó aláírása

Kérem, szíveskedjék az Országos Bírósági Hivatal (1055 Budapest, Szalay u. 16.) részére írásban bejelenteni, amennyiben kéri a várólistáról való törlését.
Amennyiben a várólistán szereplő pályázó a szóbeli versenyvizsga időpontjától számított egy naptári éven belül újabb pályázatot nyújt be bírósági fogalmazói állásra, kérheti, hogy a szerzett pontszáma alapján újabb versenyvizsga nélkül bírálják el a pályázatát.
Amennyiben a fenti feltételnek megfelel, kérem, nyilatkozzon arról, hogy kéri-e pályázata szerzett pontszáma alapján történő, újabb versenyvizsga nélküli elbírálását.
Kérem    Igen
    Nem
FIGYELEM! Igen válasz csak abban az esetben jelölhető, ha a pályázó
–    várólistán szerepel, és
–    a korábbi szóbeli versenyvizsgáját követő 1 éven belül nyújt be újabb pályázatot.

 

 

 

Pályázó aláírása

Kódszám3

 

JELENTKEZÉSI LAP MELLÉKLETE
(a pályázó tölti ki)
A pályázathoz csatolni kell:
–    a kitöltött jelentkezési lapot;
–    a motivációs levelet;
–    az önéletrajzot;
–    a jogi diploma közjegyző által hitelesített másolatát vagy az abszolutóriumot vagy az államvizsgát megelőző utolsó félév eredményes befejezését tanúsító egyetemi igazolást;
–    a kiállításától számított kilencven napnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt vagy a hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállításának kezdeményezését tanúsító okirat másolatát.
A jogi diploma közjegyző által hitelesített másolata és a kilencven napnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány – az OBH-hoz személyesen vagy postai úton – legkésőbb a központi szóbeli versenyvizsga megkezdésének időpontjáig nyújtható be.
A pályázathoz – amennyiben a pályázó többletpontokat kíván elérni – csatolni kell:
–    az egyetemi szabályzatban kötelezően előírt legalább 6 hetes szakmai gyakorlat bíróságon történő eltöltéséről, a bíróság elnöke által aláírt és lepecsételt igazolást,
–    a bíróságon eltöltött egyéb legalább 6 hetes szakmai gyakorlatról az adott bíróság elnöke által aláírt és lepecsételt igazolást,
–    az egyetemi szabályzatban kötelezően előírt szakmai gyakorlat bíróságon és egyéb területen történő eltöltéséről, amennyiben a bírósági gyakorlat időtartama legalább 3 hét, az adott bíróság elnöke (szakmai gyakorlóhely vezetője) által aláírt és lepecsételt igazolást,
–    a munkáltatói jogkör gyakorlója által aláírt és lepecsételt igazolást bírósági ügyintézőként igazságügyi szolgálati jogviszonyban töltött idejéről,
–    a diploma mellékletének közjegyző által hitelesített másolatát, amennyiben a diploma „summa cum laude” („praeclare”) vagy „cum laude” minősítése abban szerepel,
–    a kiküldő egyetem által kiállított magyar nyelvű igazolást a jogi egyetemi tanulmányok folytatásához kötődő, minimum 2 hónap időtartamú külföldi tanulmányútról,
–    az OTDK-n elért 1., 2., 3. helyezést igazoló okirat másolatát,
–    a jogi diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga-bizonyítvány közjegyző által hitelesített másolatát,
–    a jogi diploma megszerzéséhez szükséges középfokú nyelvvizsgán túl megszerzett középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítvány közjegyző által hitelesített másolatát.
____________________
3 Nem a pályázó tölti ki.
Kérem, szíveskedjék megjelölni, hogy a pályázathoz mely dokumentumokat csatolta:
□    Jelentkezési lap
□    Önéletrajz
□    Motivációs levél
□    Jogi diploma közjegyző által hitelesített másolata
□    Az abszolutóriumot vagy az államvizsgát megelőző utolsó félév eredményes befejezését tanúsító egyetemi igazolás
□    Hatósági erkölcsi bizonyítvány (eredeti)
□    A hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállításának kezdeményezését tanúsító okirat másolata
□    Pótlap
□    az egyetemi szabályzatban kötelezően előírt legalább 6 hetes szakmai gyakorlat bíróságon történő eltöltéséről, a bíróság elnöke által aláírt és lepecsételt igazolást,
□    a bíróságon eltöltött egyéb legalább 6 hetes szakmai gyakorlatról az adott bíróság elnöke által aláírt és lepecsételt igazolást,
□    az egyetemi szabályzatban kötelezően előírt szakmai gyakorlat bíróságon és egyéb területen történő eltöltéséről, amennyiben a bírósági gyakorlat időtartama legalább 3 hét, az adott bíróság elnöke (szakmai gyakorlóhely vezetője) által aláírt és lepecsételt igazolást,
□    a munkáltatói jogkör gyakorolója által aláírt és lepecsételt igazolást bírósági ügyintézőként igazságügyi szolgálati jogviszonyban töltött idejéről,
□    a diploma mellékletének közjegyző által hitelesített másolata, amennyiben a diploma „summa cum laude” („praeclare”) vagy „cum laude” minősítése abban szerepel,
□    a kiküldő egyetem által kiállított magyar nyelvű igazolás a jogi egyetemi tanulmányok folytatásához kötődő, minimum
2 hónap időtartamú külföldi tanulmányútról,
□    az OTDK-n elért 1., 2., 3. helyezést igazoló okirat másolata,
□    a jogi diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga-bizonyítvány közjegyző által hitelesített másolata,
□    a jogi diploma megszerzéséhez szükséges középfokú nyelvvizsgán túl megszerzett középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítvány közjegyző által hitelesített másolata.
1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2017. július 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére