• Tartalom

149/2018. (VIII. 13.) Korm. rendelet

149/2018. (VIII. 13.) Korm. rendelet

az Erzsébet Táborok infrastrukturális fejlesztésére irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 266/2017. (IX. 11.) Korm. rendelet módosításáról1

2018.08.14.

A Kormány az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (1) bekezdés 5., 6. és 27. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az Erzsébet Táborok infrastrukturális fejlesztésére irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 266/2017. (IX. 11.) Korm. rendelet a következő 5/A–5/D. §-sal egészül ki:

5/A. § (1) Az 1. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott, Fonyód belterület 10232/16 és 10232/18 helyrajzi számon nyilvántartott ingatlanok, valamint az ezen ingatlanokból telekalakítás eredményeként kialakított ingatlanokon megvalósuló beruházás tekintetében a parkolóhelyek kialakításánál az építmények, illetve önálló rendeltetési egységek rendeltetésszerű használatához előírt, az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 4. számú melléklete szerint meghatározott számú személygépkocsi legalább 40%-ának elhelyezését kell biztosítani az adott telken vagy az 1. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott telkek valamelyikén vagy együttesén.
(2) Az (1) bekezdés szerint kialakítandó gépjármű-várakozóhelyek esetén 5 db személygépkocsi-parkoló kiváltható 1 db autóbusz-várakozóhely kialakításával úgy, hogy minimum 50 db személygépkocsi-parkolót biztosítani kell.
5/B. § Az 1. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott, Fonyód belterület 10232/16 és 10232/18 helyrajzi számon nyilvántartott ingatlanokon, valamint az ezen ingatlanokból telekalakítás eredményeként kialakított ingatlanokon
a) végzett építési tevékenység esetén az e rendelkezés hatálybalépésekor hatályos, Fonyód Város Helyi Építési Szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet tekintetében a Vt14 jelű településközponti vegyes elnevezésű építési övezet beépítési szabályait kell figyelembe venni azzal, hogy a Fonyód Város Településrendezési Terve Belterületi Szabályozási Tervében meghatározott „építési övezet jele”, „övezeti határ”, „területfelhasználási egység határa” és „szabályozási vonal” jelmagyarázatokat és jelöléseket nem kell figyelembe venni,
b) elhelyezhető üdülőrendeltetésű épület és üdülőtábor.
5/C. § A Beruházással érintett területekre a mindenkor hatályos településrendezési eszközöket az 5/A. §-ban és az 5/B. §-ban meghatározott eltérésekkel kell alkalmazni azzal, hogy ha a településendezési eszköz az 5/A. § vagy az 5/B. § szerinti sajátos szabályokkal ellentétes vagy azokkal nem összeegyeztethető előírást tartalmaz, akkor azt nem kell alkalmazni.
5/D. § A Beruházás tekintetében az építési engedélyezési eljárás és a használatbavételi engedélyezési eljárás során az 1. § (1) bekezdés b) pontja szerinti telkeket rendezettnek kell tekinteni abban az esetben is, ha a telket érintő telekhatár-rendezés még nem történt meg.”

2. § Az Erzsébet Táborok infrastrukturális fejlesztésére irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 266/2017. (IX. 11.) Korm. rendelet a következő 8. §-sal egészül ki:

8. § Az Erzsébet Táborok infrastrukturális fejlesztésére irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 266/2017. (IX. 11.) Korm. rendelet módosításáról szóló 149/2018. (VIII. 13.) Korm. rendelettel (a továbbiakban: Módr.) megállapított 5/A–5/D. § rendelkezéseit a Módr. hatálybalépésekor folyamatban lévő közigazgatási hatósági ügyekben is alkalmazni kell.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2018. augusztus 15. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére