15/2018. (VII. 9.) AM rendelet
15/2018. (VII. 9.) AM rendelet
a földművelésügyi miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet módosításáról1
A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 90. § a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet 79. § 1., 4., 5. és 12. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet 116. § 23. pontjában meghatározott feladatkörében eljáró innovációért és technológiáért felelős miniszterrel egyetértésben – a következőket rendelem el:
1. § (1) A földművelésügyi miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet (a továbbiakban: R.) 1. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.
(2) Az R. 2. melléklete a 2. melléklet szerint módosul.
(3) Az R. 4. melléklete a 3. melléklet szerint módosul.
2. § Hatályát veszti az R. 2. melléklet „A 28. sorszámú Erdésztechnikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye” alcím 4. pontjában foglalt táblázat 4.4. sora.
3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba.
1. melléklet a 15/2018. (VII. 9.) AM rendelethez
|
[A |
B |
C |
||
Sorszám |
Szakképesítés |
Szakképesítés/részszakképesítés/ |
Szakmacsoport megnevezése] |
||
„ |
|
|
|
|
|
85a. |
34 |
541 |
11 |
Pék-cukrász |
Élelmiszeripar |
2. melléklet a 15/2018. (VII. 9.) AM rendelethez
|
|
[A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja] |
|
„ |
|
|
|
|
3.3.15. |
34 541 11 |
Pék-cukrász |
azonos ágazat |
|
|
[A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja] |
|
„ |
|
|
|
|
3.3.14. |
34 541 11 |
Pék-cukrász |
azonos ágazat |
|
|
[A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja] |
|
„ |
|
|
|
|
3.3.21. |
34 541 11 |
Pék-cukrász |
azonos ágazat |
|
|
[A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja] |
|
„ |
|
|
|
|
3.3.17. |
34 541 11 |
Pék-cukrász |
azonos ágazat |
|
|
[A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja] |
|
„ |
|
|
|
|
3.3.19. |
34 541 11 |
Pék-cukrász |
azonos ágazat |
|
|
[A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja] |
|
„ |
|
|
|
|
3.3.15. |
34 541 11 |
Pék-cukrász |
azonos ágazat |
|
|
[A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja] |
|
„ |
|
|
|
|
3.3.14. |
34 541 11 |
Pék-cukrász |
azonos ágazat |
|
|
[A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja] |
|
„ |
|
|
|
|
3.3.15. |
34 541 11 |
Pék-cukrász |
azonos ágazat |
|
|
A |
B |
C |
|
3.1.1. |
FEOR száma |
FEOR megnevezése |
A szakképesítéssel betölthető munkakörök |
|
3.1.2. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Pék |
|
3.1.3. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Gyorspékségi sütő és eladó |
|
3.1.4. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Fagyasztott pékáru sütő (látványsütöde) |
|
3.1.5. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Gyorsfagyasztott tésztát gyártó |
|
3.1.6. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Finompékáru-gyártó |
|
3.1.7. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Dagasztó |
|
3.1.8. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Morzsakészítő |
|
3.1.9. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Péksütemény-készítő |
|
3.1.10. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Pereckészítő |
|
3.1.11. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Perecsütő |
|
3.1.12. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Pászkatészta-készítő |
|
3.1.13. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Réteslapkészítő |
|
3.1.14. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Sütőipari munkás |
|
3.1.15. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Nyerstésztafeladó |
|
3.1.16. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Sütőipari táblázó |
|
3.1.17. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Sütőipari vető |
|
3.1.18. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Mézeskalács-készítő |
|
3.1.19. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Teasütemény gyártó |
|
3.1.20. |
7114 |
Pék, édesipari-termékgyártó |
Tésztakészítő |
|
3.1.21. |
5135 |
Cukrász |
Süteménykészítő |
|
3.1.22. |
5135 |
Cukrász |
Tortakészítő |
|
|
A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja |
|
3.3.3. |
34 541 01 |
Édesipari termékgyártó |
azonos ágazat |
|
3.3.4. |
54 541 01 |
Élelmiszeripari analitikus technikus |
azonos ágazat |
|
3.3.5. |
54 541 02 |
Élelmiszeripari technikus |
azonos ágazat |
|
3.3.6. |
34 541 07 |
Erjedés- és üdítőital-ipari |
azonos ágazat |
|
3.3.7. |
34 541 03 |
Húsipari termékgyártó |
azonos ágazat |
|
3.3.8. |
34 541 08 |
Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó |
azonos ágazat |
|
3.3.9. |
34 541 04 |
Molnár |
azonos ágazat |
|
3.3.10. |
34 541 05 |
Pék |
azonos ágazat |
|
3.3.11. |
34 541 06 |
Szőlész-borász |
azonos ágazat |
|
3.3.12. |
34 541 09 |
Tartósítóipari szakmunkás |
azonos ágazat |
|
3.3.13. |
34 541 10 |
Tejipari szakmunkás |
azonos ágazat |
|
|
A |
B |
|
4.1. |
A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti |
|
|
4.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
|
4.3. |
10917-12 |
Sütőipari és cukrászati termékgyártás |
|
4.4. |
11919-16 |
Élelmiszerelőállítási alapismeretek |
|
4.5. |
11497-12 |
Foglalkoztatás I. |
|
4.6. |
11499-12 |
Foglalkoztatás II. |
|
|
A |
B |
C |
|
5.2.1. |
A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak |
||
|
5.2.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége |
|
5.2.3. |
10917-12 |
Sütőipari és cukrászati termékgyártás |
szóbeli, gyakorlat |
|
5.2.4. |
11919-16 |
Élelmiszerelőállítási alapismeretek |
szóbeli |
|
5.2.5. |
11497-12 |
Foglalkoztatás I. |
szóbeli |
|
5.2.6. |
11499-12 |
Foglalkoztatás II. |
írásbeli |
|
|
A |
|
6.1. |
A képzési és vizsgáztatási feladatok teljesítéséhez szükséges eszközök minimumát meghatározó |
|
6.2. |
Rozsdamentes, fa és márványlapos munkaasztalok |
|
6.3. |
Csokoládéolvasztó berendezések |
|
6.4. |
Asztali gyúró-, keverő-, habverő gép, 2 tanulónként 1 darab |
|
6.5. |
Habfúvó gép |
|
6.6. |
Légkondicionáló |
|
6.7. |
Mérlegek, előkészítő gépek, berendezések, eszközök |
|
6.8. |
Dagasztógépek |
|
6.9. |
Tésztafeldolgozó gépek és eszközök |
|
6.10. |
Kelesztők |
|
6.11. |
Kemencék és sütőberendezések |
|
6.12. |
Sütőipari és cukrászati kéziszerszámok és eszközök |
|
6.13. |
Tűzhely |
|
6.14. |
Hűtő-, fagyasztó- és sokkoló-berendezések |
|
6.15. |
Fagylaltgyártás gépei és berendezései |
|
6.16. |
Számítógépek |
|
6.17. |
Csomagolás eszközei |
|
6.18. |
Környezetvédelmi eszközök és berendezések |
|
6.19. |
Munkabiztonsági eszközök, felszerelések |
|
6.20. |
Tehermozgató eszközök, berendezések |
|
|
[A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja] |
|
„ |
|
|
|
|
3.3.16. |
34 541 11 |
Pék-cukrász |
azonos ágazat |
|
|
[A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja] |
|
„ |
|
|
|
|
3.3.17. |
34 541 11 |
Pék-cukrász |
azonos ágazat |
|
|
[A |
B |
C |
|
3.3.1. |
A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés |
||
|
3.3.2. |
azonosító száma |
megnevezése |
a kapcsolódás módja] |
|
„ |
|
|
|
|
3.3.15. |
34 541 11 |
Pék-cukrász |
azonos ágazat |
3. melléklet a 15/2018. (VII. 9.) AM rendelethez
|
[A |
B |
C |
D |
E |
||
|
A szakképesítés |
A 150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet szerinti szakképesítés, azonosító száma és megnevezése |
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerinti szakképesítés, azonosító száma és megnevezése |
Az 1/2006. (II. 17.) OM rendelet szerinti szakképesítés azonosító száma és megnevezése |
A 37/2003. (XII. 27.) OM rendelet szerinti szakképesítés azonosító száma és megnevezése |
||
|
azonosító szám |
megnevezés |
azonosító szám |
megnevezés] |
|
|
|
„ |
|
|
|
|
|
|
|
85a. |
34 541 11* |
Pék-cukrász* |
– |
– |
33 541 05 1000 00 00 |
33 541 05 1000 00 00 |
33 5212 02 Pék-cukrász |
A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2018. július 18. napjával.
- Hatályos
- Már nem hatályos
- Még nem hatályos
- Módosulni fog
- Időállapotok
- Adott napon hatályos
- Közlönyállapot
- Indokolás