• Tartalom

16/2018. (VI. 7.) BM rendelet

16/2018. (VI. 7.) BM rendelet

a szabadságvesztés, az elzárás, a rendbírság helyébe lépő elzárás, a letartóztatás és a szabálysértési elzárás végrehajtását foganatosító büntetés-végrehajtási intézetek kijelölésének szabályairól

2024.03.01.

A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény 434. § (3) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet 40. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet 109. § 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljáró igazságügyi miniszterrel egyetértésben –,

a 14–17. § tekintetében a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény 434. § (3) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet 40. § (1) bekezdés 2. és 21. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva

a következőket rendelem el:

1. A letartóztatottak elhelyezése

1. § (1)1 Ha a letartóztatás a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény (a továbbiakban: Bv. tv.) 388. § (1) bekezdése szerinti büntetés-végrehajtási intézetben – vármegyei büntetés-végrehajtási intézet hiányában – nem hajtható végre, a letartóztatást az 1. melléklet szerinti büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

(2) A letartóztatott katonát a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka (a továbbiakban: országos parancsnok) által erre kijelölt büntetés-végrehajtási intézet elkülönített részlegében kell elhelyezni, ha a bíróság a letartóztatást katonai fogdában rendeli végrehajtani.

(3)2 Az országos parancsnok a Bv. tv. 388. § (1) bekezdése szerinti hatáskörét a rendelkezési jogkör gyakorlójának hozzájárulásával gyakorolhatja. Ha a büntetés-végrehajtási intézetek telítettségének mérséklése érdekében szükséges, az országos parancsnok a vádemelést követően az előzetes hozzájárulás kérése helyett a rendelkezési jogkör gyakorlójának tájékoztatása mellett a letartóztatott átszállításáról rendelkezhet. A Bv. tv. 388. § (3c) bekezdése szerinti esetben a rendelkezési jogkör gyakorlójának tájékoztatása mellett a letartóztatott az agglomeráción belüli másik büntetés-végrehajtási intézetbe átszállítható.

2. §3

3. § A letartóztatott fiatalkorút a nem jogerős ítélet meghozatala után – a bíróság előzetes hozzájárulásával – a 2. melléklet szerinti büntetés-végrehajtási intézetben kell elhelyezni.

2. A szabadságvesztésre ítéltek elhelyezése

4. §4 (1) A szabadságvesztésre ítéltet a Bv. tv.-ben és az e rendeletben meghatározott szabályok figyelembevételével kell elhelyezni, lehetőség szerint abban a büntetés-végrehajtási intézetben, amelyben biztosítható a Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézet vagy agglomerációs szervezeti egysége által megadott szempontok szerint összeállított kockázatértékelési összefoglaló jelentésben meghatározott reintegrációs program végrehajtása.

(2) A kockázatelemzési vizsgálat elvégzésére szolgáló büntetés-végrehajtási intézeteket a 2/a. melléklet határozza meg. A kijelölendő büntetés-végrehajtási intézet telítettségére tekintettel másik büntetés-végrehajtási intézet is kijelölhető.

5. § (1) A felnőtt korú szabadságvesztésre ítéltek elhelyezésére szolgáló büntetés-végrehajtási intézeteket a 3. melléklet határozza meg.

(2)5 A 3. melléklet II. pontja szerinti büntetés-végrehajtási intézetben – az országos parancsnok engedélyével – olyan III. kategóriába sorolt fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélt is elhelyezhető, akinek engedélyezett a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli munkavégzés.

(3)6 A szabadságvesztés – az elhelyezési lehetőségekre tekintettel – vármegyei (fővárosi) büntetés-végrehajtási intézetben is végrehajtható különösen

a) intézetfenntartási munkák elvégzése érdekében,

b) foglalkoztatási célból,

c) reintegrációs célból,

d) biztonsági okból vagy

e) a szabadságvesztés hátralévő tartamára figyelemmel.

6. § A fiatalkorú szabadságvesztésre ítéltek elhelyezésére szolgáló büntetés-végrehajtási intézeteket a 2. melléklet határozza meg.

7. § A katonai fogdában végrehajtandó szabadságvesztést az országos parancsnok által erre kijelölt büntetés-végrehajtási intézet elkülönített részlegén kell végrehajtani.

8. § Az országos parancsnok a szabadságvesztés végrehajtására a Bv. tv. 97. § (1) bekezdése alapján kivételesen – indokolt esetben – más büntetés-végrehajtási intézetet is kijelölhet.

3. Az elzárásra ítélt személyek elhelyezése

9. § A felnőtt korú elzárásra ítélt személy elzárását az elzárásra ítélt személy lakcíme vagy szálláshelye szerint illetékes, a 4. mellékletben meghatározott büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

10. § A Magyarországon lakcímmel vagy szálláshellyel nem rendelkező felnőtt korú személy elzárását az elzárást kiszabó bíróság székhelye szerint illetékes, a 4. mellékletben meghatározott büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

11. § A 9. és 10. § szerinti személy elzárását az 5. melléklet szerinti táblázat 5. sorában foglalt büntetés-végrehajtási intézetben is végre lehet hajtani, ha

a) a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény (a továbbiakban: Btk.) 92–92/B. §-a szerinti beszámítást követően az elzárásból több mint tizenöt nap van hátra, vagy

b) a 9. és 10. § szerint illetékes büntetés-végrehajtási intézetben férőhely hiányában nincs lehetőség az elzárás végrehajtására.

12. § (1) A fiatalkorúak elzárását a fiatalkorú elzárásra ítélt lakóhelyéhez legközelebbi, az 5. melléklet szerinti táblázat 3. sorában foglalt büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

(2) Ha a Btk. 92–92/B. §-a szerinti beszámítást követően az elzárásból kevesebb mint tizenöt nap van hátra, az (1) bekezdés szerinti személy elzárását a 4. mellékletben meghatározott, a fiatalkorú lakóhelye szerint illetékes büntetés-végrehajtási intézetben is végre lehet hajtani.

13. § A katonák elzárását az országos parancsnok által erre kijelölt büntetés-végrehajtási intézet elkülönített részlegén kell végrehajtani.

4. A szabálysértési elzárást töltő személyek elhelyezése

14. § (1) A felnőttkorúak szabálysértési elzárását, ha azt büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani, a 4. mellékletben meghatározott, a szabálysértési elzárást töltő személy lakóhelye szerint illetékes büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

(2) Az (1) bekezdés szerinti személy szabálysértési elzárását az 5. melléklet szerinti táblázat 5. sorában foglalt büntetés-végrehajtási intézetben is végre lehet hajtani, ha

a) a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (a továbbiakban: Szabs. tv.) 9. § (3) bekezdése szerinti beszámítást követően a szabálysértési elzárásból több mint tizenöt nap van hátra, vagy

b ) az (1) bekezdés szerint illetékes büntetés-végrehajtási intézetben férőhely hiányában nincs lehetőség a szabálysértési elzárás végrehajtására.

15. § (1) A Magyarországon lakcímmel vagy szálláshellyel nem rendelkező személy szabálysértési elzárását, ha azt büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani, a 4. mellékletben meghatározott, a szabálysértési elzárást kiszabó bíróság székhelye szerint illetékes büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

(2) Az (1) bekezdés szerinti személy szabálysértési elzárását az 5. melléklet szerinti táblázat 5. sorában foglalt büntetés-végrehajtási intézetben is végre lehet hajtani, ha

a) az Szabs. tv. 9. § (3) bekezdése szerinti beszámítást követően a szabálysértési elzárásból több mint tizenöt nap van hátra, vagy

b) az (1) bekezdés szerint illetékes büntetés-végrehajtási intézetben férőhely hiányában nincs lehetőség a szabálysértési elzárás végrehajtására.

16. § (1) A fiatalkorúak szabálysértési elzárását, ha azt büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani, a fiatalkorú lakóhelyéhez legközelebbi, az 5. melléklet szerinti táblázat 3. sorában foglalt büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

(2) Ha az Szabs. tv. 9. § (3) bekezdése szerinti beszámítást követően a szabálysértési elzárásból kevesebb mint tizenöt nap van hátra, az (1) bekezdés szerinti személy szabálysértési elzárását a 4. melléklet szerint illetékes büntetés-végrehajtási intézetben is végre lehet hajtani.

17. § A katonák szabálysértési elzárását, ha azt büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani, az országos parancsnok által erre kijelölt büntetés-végrehajtási intézet elkülönített részlegén kell végrehajtani.

5. A rendbírság helyébe lépő elzárást töltő személyek elhelyezése

18. § A rendbírság helyébe lépő elzárást töltő személyek elhelyezésére a szabálysértési elzárást töltő személyekre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.

6. Az anya és a gyermek együttes elhelyezése

19. §7 Az anya és a gyermek együttes elhelyezését a Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet erre kijelölt részlegén (a továbbiakban: anya-gyermek részleg) kell biztosítani. Az anya-gyermek részlegen az anyákon kívül más, szabadságvesztésre ítélt, elzárásra ítélt, letartóztatott, szabálysértési elzárást töltő vagy rendbírság helyébe lépő elzárást töltő személy nem helyezhető el.

7. Védett fogvatartott elhelyezése

20. § A büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott érintett Védelmi Program keretében biztosított védelmének részletes szabályairól szóló miniszteri rendelet szerinti védett fogvatartott elhelyezésére alkalmas bv. intézetet az országos parancsnok a Tanúvédelmi Szolgálat egyetértésével jelöli ki.

8. Záró rendelkezések

21. § Ez a rendelet 2018. július 1-jén lép hatályba.

22. §8

1. melléklet a 16/2018. (VI. 7.) BM rendelethez9

Letartóztatottak részére kijelölt büntetés-végrehajtási intézetek vármegyei büntetés-végrehajtási intézettel nem rendelkező vármegyék esetében

A

B

1

Vármegye

Büntetés-végrehajtási intézet

2

Csongrád-Csanád vármegye illetékességi területén belül eljáró bíróság vagy ügyészség esetén

Szegedi Fegyház és Börtön

3

Komárom-Esztergom vármegye illetékességi területén belül eljáró bíróság vagy ügyészség esetén a vádemelésig

Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

4

Komárom-Esztergom vármegye illetékességi területén belül eljáró bíróság vagy ügyészség esetén a vádemelést követően

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

5

Nógrád vármegye illetékességi területén belül eljáró bíróság vagy ügyészség esetén

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

6

Pest vármegye illetékességi területén belül eljáró bíróság vagy ügyészség esetén

Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet

7

Vas vármegye illetékességi területén belül eljáró bíróság vagy ügyészség esetén

Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

2. melléklet a 16/2018. (VI. 7.) BM rendelethez

A fiatalkorú szabadságvesztésre ítéltek részére kijelölhető büntetés-végrehajtási intézetek

A

B

1

Büntetés-végrehajtási intézet és székhelye

Végrehajtási fokozat

2

A fiatalkorú férfi szabadságvesztésre ítéltek részére kijelölhető büntetés-végrehajtási intézetek

3

Baranya Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet telephelyeként működő Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézete – Pécs10

börtön, fogház

4

Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet telephelyeként működő Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézete – Kecskemét11

börtön, fogház

5

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet telephelyeként működő Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézete – Szirmabesenyő12

börtön, fogház

6

Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete (Tököl)

börtön, fogház

7

A fiatalkorú női szabadságvesztésre ítéltek részére kijelölhető büntetés-végrehajtási intézetek

8

Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet telephelyeként működő Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézete – Kecskemét13

börtön, fogház

2/a. melléklet a 16/2018. (VI. 7.) BM rendelethez14

A kockázatelemzési vizsgálat elvégzésére szolgáló büntetés-végrehajtási intézetek

A

B

1

Kockázatelemzési vizsgálatot végző szerv

Büntetés-végrehajtási intézet

2

Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön
Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet (fiatalkorú férfiak)
Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet (nők)
Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet
(fiatalkorú nők)

3

Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézet I. agglomerációs egysége

Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

4

Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézet II. agglomerációs egysége

Budapesti Fegyház és Börtön

5

Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézet III. agglomerációs egysége

Szegedi Fegyház és Börtön

6

Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézet IV. agglomerációs egysége

Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet
Váci Fegyház és Börtön

7

Központi Kivizsgáló és Módszertani Intézet V. agglomerációs egysége

Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

3. melléklet a 16/2018. (VI. 7.) BM rendelethez15

I. A felnőtt korú szabadságvesztésre ítéltek részére kijelölhető büntetés-végrehajtási intézetek

A

B

1

Büntetés-végrehajtási intézet

Végrehajtási fokozat

2

A felnőtt korú férfi szabadságvesztésre ítéltek részére kijelölhető büntetés-végrehajtási intézetek

3

Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

fegyház, börtön, fogház

4

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

fegyház, börtön

5

Budapesti Fegyház és Börtön

fegyház, börtön

6

Kalocsai Fegyház és Börtön

fegyház, börtön

7

Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

börtön, fogház

8

Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

fegyház, börtön, fogház

9

Márianosztrai Fegyház és Börtön

fegyház, börtön

10

Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

fegyház, börtön, fogház

11

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

fegyház, börtön

12

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

fegyház, börtön, fogház

13

Szegedi Fegyház és Börtön

fegyház, börtön, fogház

14

Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

fegyház, börtön, fogház

15

Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

fegyház, börtön, fogház

16

Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

fegyház, börtön, fogház

17

Váci Fegyház és Börtön

fegyház, börtön

17a

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

börtön, fogház

17b

Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

börtön, fogház

17c16

Csengeri Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

fegyház, börtön, fogház

18

A felnőtt korú női szabadságvesztésre ítéltek részére kijelölhető büntetés-végrehajtási intézetek

19

Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

börtön

20

Kalocsai Fegyház és Börtön

fegyház, börtön

21

Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

börtön, fogház

22

Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

börtön, fogház

23

Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

fegyház, börtön, fogház

24

Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

fegyház, börtön, fogház

25

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

börtön, fogház

26

Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

börtön, fogház

II. Azon büntetés-végrehajtási intézetek, amelyekben olyan III. kategóriába sorolt

fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélt is elhelyezhető, akinek engedélyezett

a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli munkavégzés17

1. Az I. pontban foglalt táblázat A:3, A:8, A:10 és A:16 mezője szerinti büntetés-végrehajtási intézet.

4. melléklet a 16/2018. (VI. 7.) BM rendelethez18

Az elzárásra ítélt, illetve a szabálysértési elzárást töltő személy lakóhelye szerint kijelölhető büntetés-végrehajtási intézetek

A

B

1

Lakóhely

Büntetés-végrehajtási intézet

2

Budapest főváros

Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet

3

Pest vármegye és Komárom-Esztergom vármegye

a) Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet – Baracska (férfiak)

b) Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

4

Baranya vármegye

Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

5

Bács-Kiskun vármegye

Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

6

Békés vármegye

Szegedi Fegyház és Börtön

7

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

8

Csongrád-Csanád vármegye

Szegedi Fegyház és Börtön

9

Fejér vármegye

Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

10

Győr-Moson-Sopron vármegye

Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

11

Hajdú-Bihar vármegye

Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

12

Heves vármegye

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

13

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

14

Nógrád vármegye

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

15

Somogy vármegye

Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

16

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

17

Tolna vármegye

Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

18

Vas vármegye

Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

19

Veszprém vármegye

Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

20

Zala vármegye

Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

5. melléklet a 16/2018. (VI. 7.) BM rendelethez19

Az elzárásra ítélt, illetve a szabálysértési elzárást töltő fiatalkorúak elhelyezésére szolgáló büntetés-végrehajtási intézetek, valamint az e rendeletben meghatározott esetben kijelölhető büntetés-végrehajtási intézetek

A

B

1

Lakóhely

Büntetés-végrehajtási intézet

2

Az elzárásra ítélt, illetve a szabálysértési elzárást töltő fiatalkorúak elhelyezésére szolgáló büntetés-végrehajtási intézetek

3

Budapest főváros és az ország bármelyik vármegyéje

a) Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete (Tököl) (fiatalkorú férfiak)
b) Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet telephelyeként működő Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézete
– Kecskemét (fiatalkorú férfiak és fiatalkorú nők)
c) Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet (fiatalkorú nők)

4

Az e rendeletben meghatározott esetben a 4. mellékletben foglaltaktól eltérően kijelölhető büntetés-végrehajtási intézetek

5

Budapest főváros
és az ország bármelyik vármegyéje

a) Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet (férfiak és nők)
b) Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet (férfiak)
c) Budapesti Fegyház és Börtön (férfiak)
d) Szegedi Fegyház és Börtön (férfiak)
e) Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet (férfiak és nők)
f) Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet (férfiak)
g) Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet (férfiak és nők)
h) Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet (férfiak és nők)
i) Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet (férfiak és nők)
j) Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet (férfiak)
k) Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet (férfiak és nők)

1

Az 1. § (1) bekezdése az 50/2022. (XII. 27.) BM rendelet 12. § 1. pontja szerint módosított szöveg.

2

Az 1. § (3) bekezdése a 11/2024. (II. 29.) BM rendelet 33. §-ával megállapított szöveg.

3

A 2. §-t a 11/2024. (II. 29.) BM rendelet 37. §-a hatályon kívül helyezte.

4

A 4. § a 11/2024. (II. 29.) BM rendelet 34. §-ával megállapított szöveg.

5

Az 5. § (2) bekezdése a 11/2024. (II. 29.) BM rendelet 36. § a) pontja szerint módosított szöveg.

6

Az 5. § (3) bekezdés nyitó szövegrésze az 50/2022. (XII. 27.) BM rendelet 12. § 1. pontja szerint módosított szöveg.

7

A 19. § az 50/2022. (XII. 27.) BM rendelet 12. § 2. pontja szerint módosított szöveg.

8

A 22. § a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

9

Az 1. melléklet a 25/2020. (VII. 15.) BM rendelet 4. §-a, az 50/2022. (XII. 27.) BM rendelet 12. § 2-5. pontja szerint módosított szöveg.

10

A 2. mellékletben foglalt táblázat A:3 mezője az 50/2022. (XII. 27.) BM rendelet 12. § 6. pontja szerint módosított szöveg.

11

A 2. mellékletben foglalt táblázat A:4 mezője az 50/2022. (XII. 27.) BM rendelet 12. § 6. pontja szerint módosított szöveg.

12

A 2. mellékletben foglalt táblázat A:5 mezője az 50/2022. (XII. 27.) BM rendelet 12. § 6. pontja szerint módosított szöveg.

13

A 2. mellékletben foglalt táblázat A:8 mezője az 50/2022. (XII. 27.) BM rendelet 12. § 6. pontja szerint módosított szöveg.

14

A 2/a. mellékletet a 11/2024. (II. 29.) BM rendelet 35. § a) pontja iktatta be.

15

A 3. melléklet a 2/2019. (I. 22.) BM rendelet 1. §-ával megállapított, a 25/2020. (VII. 15.) BM rendelet 1. §-a, az 50/2022. (XII. 27.) BM rendelet 12. § 6. pontja szerint módosított szöveg.

16

A 3. melléklet I. részében foglalt táblázat 17c sorát a 11/2024. (II. 29.) BM rendelet 35. § b) pontja iktatta be.

17

A 3. melléklet II. rész címe a 11/2024. (II. 29.) BM rendelet 36. § b) pontja szerint módosított szöveg.

18

A 4. melléklet a 14/2022. (IV. 29.) BM rendelet 2. §-ával megállapított, az 50/2022. (XII. 27.) BM rendelet 12. § 7-9. pontja szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére