19/2018. (VII. 27.) AM rendelet
19/2018. (VII. 27.) AM rendelet
az egyes borászati tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról1
Az 1. alcím tekintetében a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény 57. § (1) bekezdés e), g) és h) pontjában, valamint a hegyközségekről szóló 2012. évi CCXIX. törvény 61. § (2) bekezdés a) és b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet 79. § 1. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva,
a 2. alcím tekintetében a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény 57. § (1) bekezdés k) pontjában, valamint az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 76. § (2) bekezdés 28. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet 79. § 1. és 3. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva,
a 3. alcím tekintetében szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény 57. § (1) bekezdés f) pontjában, valamint a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 81. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,
a 4. alcím tekintetében a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 81. § (4) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján,
a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet 79. § 1. és 2. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:
1. A szőlészeti és a borászati adatszolgáltatás, valamint a származási bizonyítványok kiadásának rendjéről, továbbá a borászati termékek előállításáról, forgalomba hozataláról és jelöléséről szóló 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet módosítása
1. § A szőlészeti és a borászati adatszolgáltatás, valamint a származási bizonyítványok kiadásának rendjéről, továbbá a borászati termékek előállításáról, forgalomba hozataláról és jelöléséről szóló 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet [a továbbiakban: 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet] 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
2. § A 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet a 29/A. §-t követően a következő alcímmel egészül ki:
3. § A 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet a következő 61/B. §-sal egészül ki:
4. § (1) A 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet 4. számú melléklete helyébe az 1. melléklet lép.
(2) A 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet 5. számú melléklete helyébe a 2. melléklet lép.
(3) A 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet 6. számú melléklete helyébe a 3. melléklet lép.
(4) A 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet 8. számú melléklete helyébe a 4. melléklet lép.
(5) A 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet 8/A. számú melléklete helyébe az 5. melléklet lép.
(6) A 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet 9. számú melléklete helyébe a 6. melléklet lép.
(7) A 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet 9/A. számú melléklete helyébe a 7. melléklet lép.
a) 3. § (1) bekezdésében, 4. § (2) bekezdésében, 7. § (3) és (4) bekezdésében, 13/A. § (1) bekezdésében az „adattartalmával megegyező” szövegrész helyébe az „adattartalmát kötelezően tartalmazó” szöveg,
b) 4. § (5) bekezdésében a „jogerőre emelkedéstől” szövegrész helyébe a „véglegessé válástól” szöveg,
c) 21. § (2) bekezdésében a „jogerőre emelkedését” szövegrész helyébe a „véglegessé válását” szöveg,
d) 41. § (3) bekezdésében a „jogerőre emelkedésének” szövegrész helyébe a „véglegessé válásának” szöveg
lép.
2. A borászati üzemek működésének engedélyezéséről, valamint a tevékenységükre vonatkozó higiéniai szabályokról szóló 25/2010. (III. 19.) FVM rendelet módosítása
6. § A borászati üzemek működésének engedélyezéséről, valamint a tevékenységükre vonatkozó higiéniai szabályokról szóló 25/2010. (III. 19.) FVM rendelet [a továbbiakban: 25/2010. (III. 19.) FVM rendelet] a következő 1/A. §-sal egészül ki:
7. § A 25/2010. (III. 19.) FVM rendelet 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
8. § A 25/2010. (III. 19.) FVM rendelet 4. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:
9. § A 25/2010. (III. 19.) FVM rendelet 5. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
10. § A 25/2010. (III. 19.) FVM rendelet a 8. melléklettel egészül ki.
11. § A 25/2010. (III. 19.) FVM rendelet 4. § (3) bekezdésében a „jogerősen” szövegrészek helyébe a „végleges döntésével” szöveg, a „jogerőre emelkedéséig” szövegrész helyébe a „véglegessé válásáig” szöveg lép.
3. A szőlőfeldolgozás és a borkészítés során keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatással történő lepárlásáról szóló 70/2012. (VII. 16.) VM rendelet módosítása
12. § A szőlőfeldolgozás és a borkészítés során keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatással történő lepárlásáról szóló 70/2012. (VII. 16.) VM rendelet [a továbbiakban: 70/2012. (VII. 16.) VM rendelet] 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
13. § A 70/2012. (VII. 16.) VM rendelet 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
4. A szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához a 2017/2018–2019/2020 borpiaci években igényelhető támogatásról szóló 1/2018. (II. 1.) FM rendelet módosítása
14. § (1) A szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához a 2017/2018–2019/2020 borpiaci években igényelhető támogatásról szóló 1/2018. (II. 1.) FM rendelet [a továbbiakban: 1/2018. (II. 1.) FM rendelet] 6. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
(2) Az 1/2018. (II. 1.) FM rendelet 6. §-a a következő (4a) bekezdéssel egészül ki:
(3) Az 1/2018. (II. 1.) FM rendelet 6. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
(4) Az 1/2018. (II. 1.) FM rendelet 6. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
15. § (1) Az 1/2018. (II. 1.) FM rendelet 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
(2) Az 1/2018. (II. 1.) FM rendelet 9. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:
16. § Az 1/2018. (II. 1.) FM rendelet 14. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
17. § Az 1/2018. (II. 1.) FM rendelet a következő 23/B. §-sal egészül ki:
5. Záró rendelkezés
18. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 3. napon lép hatályba.
1. melléklet a 19/2018. (VII. 27.) AM rendelethez
Hegyközségi tag/ |
Név |
Cím |
GA szám: |
Nyilvántartási szám: |
||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||
|
A |
B |
C |
D |
E |
F |
G |
H |
I |
J |
K |
L |
M |
N |
O |
P |
Q |
R |
S |
T |
||
1. |
Évjárat: |
Termőterület |
Szüretelt szőlő |
|
Szőlő felhasználása |
|||||||||||||||||
2. |
Termékkategória, (termékkategória csoport) |
Ha |
Település |
fajta |
Poten- |
Mennyiség (q/hl) |
Nyilatkozattevő általi borrá történő feldolgozás |
..................... szövetkezetnek szállítva |
......................... Borkészítő felvásárlónak |
Egyéb rendeltetés |
||||||||||||
3. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szőlő |
Must |
Szőlő |
Must |
|
|
|||||||
4. |
|
|
|
|
|
fehér |
kék |
fehér |
vörös |
fehér |
kék |
fehér |
vörös |
fehér |
kék |
Nettó ár (Ft/q) |
fehér |
vörös |
|
|
||
5. |
.................... Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott borászati termékek előállítására szánt szőlőültetvény |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
6. |
.................... Oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borászati termékek előállítására szánt szőlőültetvény |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
7. |
Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel vagy földrajzi jelzéssel nem ellátott fajtaborok előállítására szánt szőlőültetvény: ................ fajta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
8. |
Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel vagy földrajzi jelzéssel nem ellátott borászati termékek előállítására szánt szőlőültetvény |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
9. |
Más borászati termékek előállítására szánt ültetvény |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Borvidék: |
|
Hegyközség |
|
|
|
||||||||||||||||||||||||
Hegyközségi tag/ |
|
Név: |
Cím: |
Bejelentett termék(ek) nyilvántartási helye: |
|
||||||||||||||||||||||||
Nyilvántartási szám: |
|
GA szám: |
Borászati üzemengedély száma: |
Település: |
Cím: |
||||||||||||||||||||||||
Borpiaci év: |
|
|
|
|
|
||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||
|
A |
B |
C |
D |
E |
F |
G |
H |
I |
J |
K |
L |
M |
N |
O |
P |
Q |
R |
S |
T |
U |
V |
X |
Y |
Z |
AA |
AB |
||
1. |
|
Beszállítás |
Szőlőterület adatai |
A borászati év kezdete óta előállított termékek és borkészleteken kívüli egyéb készletek a jelentés elkészítésének időpontjában (hektoliterben) |
|||||||||||||||||||||||||
2. |
A fel- |
Név |
Szőlő szár- |
Tele- |
terü- |
Szőlő (hl/q) |
Nettó felvásárlási ár (Ft/hl, vagy Ft/q) |
........ OEM |
........ OFJ |
Nem OEM/OFJ (FN) ........ fajtájú fajtabor |
Nem OEM/OFJ |
Más |
|||||||||||||||||
3. |
|
|
|
|
|
|
|
Must |
Bor |
Must |
Bor |
Must |
Bor |
Must |
Bor |
Must |
Bor |
||||||||||||
4. |
|
|
|
|
|
|
|
fehér |
vö- |
fehér |
vö- |
fehér |
vö- |
fehér |
vö- |
fehér |
vö- |
fehér |
vö- |
fehér |
vö- |
fehér |
vö- |
fehér |
vö- |
fehér |
vö- |
||
5. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
6. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
7. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
8. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. melléklet a 19/2018. (VII. 27.) AM rendelethez
Borvidék: |
Adatszolgáltató neve |
|
||||||
Hegyközség |
Címe: |
|
||||||
|
GA száma: |
|
||||||
|
A |
B |
C |
D |
E |
F |
||
1. |
|
Értékesítés |
||||||
2. |
Termékkategória1:
…………………………………………. |
Folyó |
60 litert meg nem haladó űrtartalmú tárolóedénybe kiszerelt értékesítés |
Mindösszesen |
||||
3. |
|
fehér |
vörös/rozé |
fehér |
vörös/rozé |
|||
4. |
1. Belföldi értékesítés |
|
|
|
|
|
||
5. |
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű borászati termék: |
|
|
|
|
|
||
|
- ... OEM |
|
|
|
|
|
||
|
- ... OEM |
|
|
|
|
|
||
6. |
Oltalom alatt álló földrajzi jelzésű borászati termék: |
|
|
|
|
|
||
|
- ... OFJ |
|
|
|
|
|
||
|
- ... OFJ |
|
|
|
|
|
||
7. |
Nem OEM/OFJ fajta borászati termék (FNF) |
|
|
|
|
|
||
8. |
Nem OEM/OFJ borászati termék (FN) |
|
|
|
|
|
||
9. |
Kiszerelt fröccs |
|
|
|
|
|
||
10. |
2. EU tagországba történő értékesítés |
|
|
|
|
|
||
11. |
Oltalom alatt álló eredetmegjelöléseű borászati termék |
|
|
|
|
|
||
12. |
Oltalom alatt álló földrajzi jelzésű borászati termék |
|
|
|
|
|
||
13. |
Nem OEM/OFJ fajta borászati termék (FNF) |
|
|
|
|
|
||
14. |
Nem OEM/OFJ borászati termék (FN) |
|
|
|
|
|
||
15. |
Kiszerelt fröccs |
|
|
|
|
|
||
16. |
3. Harmadik országba értékesítés (export) |
|
|
|
|
|
||
17. |
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű borászati termék |
|
|
|
|
|
||
18. |
Oltalom alatt álló földrajzi jelzésű borászati termék |
|
|
|
|
|
||
19. |
Nem OEM/OFJ fajta borászati termék (FNF) |
|
|
|
|
|
||
20. |
Nem OEM/OFJ borászati termék (FN) |
|
|
|
|
|
||
21. |
Kiszerelt fröccs |
|
|
|
|
|
1 termékkategória-kódok: |
9 szén-dioxid hozzáadásával készült gyöngyözőbor |
3. melléklet a 19/2018. (VII. 27.) AM rendelethez
Borvidék: |
Adatszolgáltató neve |
|
|
|
|
|
|
|
Hegyközség |
Címe: |
|
|
|
|
|
|
|
|
GA száma: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A |
B |
C |
D |
E |
F |
G |
|
1. |
Borászati termékek kategóriái |
Saját készlet (hl) |
Bértárolásra átvett készlet (hl) |
||||
|
2. |
Fehér |
Vörös/rozé |
Összesen |
Fehér |
Vörös/rozé |
Összesen |
|
|
3. |
Borok: |
|
|
|
|
|
|
|
4. |
............ OEM |
|
|
|
|
|
|
|
5. |
............ OEM |
|
|
|
|
|
|
|
6. |
............ OFJ |
|
|
|
|
|
|
|
7. |
............ OFJ |
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Nem OEM/ OFJ fajtabor |
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Nem OEM/ OFJ bor |
|
|
|
|
|
|
|
10. |
Az EU más tagországaiból származó borok |
|
|
|
|
|
|
|
11. |
Harmadik országból származó borok |
|
|
|
|
|
|
|
12. |
Pezsgő1: |
|
|
|
|
|
|
|
13. |
Mustok: |
|
|
|
|
|
|
|
14. |
Sűrített szőlőmust |
|
|
|
|
|
|
|
15. |
Finomított szőlőmust-sűrítmény |
|
|
|
|
|
|
|
16. |
Tartósított must |
|
|
|
|
|
|
|
17. |
Részben erjedt szőlőmust |
|
|
|
|
|
|
|
18. |
Kiszerelt fröccs |
|
|
|
|
|
|
|
19. |
Egyéb |
|
|
|
|
|
|
Borvidék: |
Adatszolgáltató neve |
|||||
Hegyközség |
Címe: |
|||||
|
GA száma: |
|||||
|
A |
B |
C |
D |
||
1. |
|
Jogcím |
Adózatlan (hl) |
Adózott (hl) |
||
2. |
Nyitókészlet |
|
|
|||
3. |
Növekedés |
Saját előállítás |
|
|
||
4. |
|
Adóraktárból betárolt |
|
|
||
5. |
|
Egyéb növekedés |
|
|
||
6. |
|
Növekedés összesen (3-5. sorok összesen) |
|
|
||
7. |
Csökkenés |
Adóköteles fogyasztás |
|
|
||
8. |
|
Adómentes fogyasztás |
|
|
||
9. |
|
Másik adóraktárba kitárolt (bérmunka, bértároltatás) |
|
|
||
10. |
|
Harmadik országba kitárolt |
|
|
||
11. |
|
Tagállamba adófelfüggesztéssel kitárolt |
|
|
||
12. |
|
Tagállamba nem adófelfüggesztéssel kitárolt |
|
|
||
13. |
|
Belföldön szabadforgalomba bocsátott |
|
|
||
14. |
|
Igazoltan megsemmisült |
|
|
||
15. |
|
Mintaként vett |
|
|
||
16. |
|
Egyéb adóköteles csökkenés |
|
|
||
17. |
|
Egyéb nem adóköteles csökkenés |
|
|
||
18. |
|
Tényleges veszteség |
|
|
||
19. |
|
Csökkenés összesen (7-18. sorok összege) |
|
|
||
20. |
Zárókészlet (1. sor és 6. sor összege, és a 19. sor különbözete) |
|
|
|||
21. |
|
Elszámolható veszteség |
|
|
||
22. |
|
Adóköteles hiány (18. sor és a 21. sor különbözete) |
|
|
Borvidék: |
Adatszolgáltató neve |
||
Hegyközség |
Címe: |
||
|
GA száma: |
||
|
A |
B |
|
1. |
Keletkezett törköly mennyisége (q) |
|
|
2. |
Adott borpiaci évben keletkezett borseprő mennyisége (hl) |
|
|
3. |
Adott borpiaci évben a termék előállítása során ténylegesen keletkezett veszteség (hl) |
|
|
4. |
Adómentes borfogyasztás (hl) |
|
|
5. |
Adóköteles borfogyasztás (hl) |
|
Borvidék: |
Adatszolgáltató neve |
Hegyközség |
Címe: |
|
GA száma: |
|
A |
B |
C |
D |
E |
F |
1. |
A hivatalos zár típusa és kezdősorszáma |
Nyitókészlet |
Beszerzett mennyiség |
Felhasznált mennyiség |
A megsemmisült, elveszett hivatalos zárak (db) |
Készleten lévő mennyiség |
2. |
|
|
|
|
|
|
3. |
|
|
|
|
|
|
4. |
|
|
|
|
|
|
5. |
|
|
|
|
|
|
6. |
|
|
|
|
|
|
7. |
|
|
|
|
|
|
8. |
|
|
|
|
|
|
4. melléklet a 19/2018. (VII. 27.) AM rendelethez
(benyújtandó a termelő vagy meghatalmazottja által a szőlőültetvény helye szerint illetékes hegybíró részére)
Hegyközségi Tanács: |
Hegyközség neve: |
|||
Évjárat: |
||||
|
Termelő |
Nem feldolgozó felvásárló |
Feldolgozó szövetkezet |
Feldolgozó borkészítő |
Neve: |
|
|
|
|
Címe: |
|
|
|
|
GA száma: |
|
|
|
|
|
A |
B |
C |
D |
E |
F |
G |
J |
K |
L |
M |
N |
O |
P |
||||||||||
|
|
Termőterület |
Szüretelt szőlő |
|||||||||||||||||||||
1. |
Tétel- |
Származási |
Irányítószám / Település |
Dűlő |
Terület (ha) |
Hrsz.1 |
Fajta (kód) |
A szüret módja |
Potenciális alkohol- |
Szüret időpontja |
A szüretelt szőlőből készíthető borászati termék legmagasabb eredetvédelmi kategóriája2 |
Szőlő felhasz- |
Mennyiség [q]4 |
Nettó felvásárlási ár (Ft/q) |
||||||||||
2. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||
3. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||
4. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||
5. |
ÖSSZESEN |
|
|
|||||||||||||||||||||
1: Amennyiben a szüretelt szőlő: |
|
|||||||||||||||||||||||
2: a legmagasabb eredetvédelmi kategória megadása |
|
|||||||||||||||||||||||
3: kódok: |
|
|||||||||||||||||||||||
4: Borászati termék nyilvántartás/felvásárlási jegy/szállítólevél/átvételi elismervény alapján. |
|
|||||||||||||||||||||||
A kérelem aláírásával a termelő igazolja, hogy a saját feldolgozású/nem feldolgozó felvásárlónak értékesített/feldolgozó szövetkezetbe szállított/feldolgozó borkészítőnek felkínált termés (a megfelelő rész aláhúzandó) a kérelemben feltüntetett ültetvény(ek)ről származik és a feltüntetett eredetvédelmi kategóriának megfelel. |
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||
Kelt: .............................................................. |
.......................................................................................... |
|
|
5. melléklet a 19/2018. (VII. 27.) AM rendelethez
Hegyközségi Tanács: |
|
Évjárat: |
|
Hegyközség neve: |
|
Termelő neve: |
|
Címe: |
|
GA száma: |
|
A |
B |
C |
|
1. |
A borászati termék |
termékkategóriája (kóddal)1 |
|
2. |
tárolási helye: |
□ a termelő címével azonos |
|
3. |
□ egyéb: |
||
4. |
színe: |
□ fehér |
|
5. |
□ rozé |
||
6. |
□ vörös |
||
7. |
alkoholtartalmát növelték |
□ igen |
|
8. |
□ nem |
||
9. |
édesítése megtörtént |
□ igen |
|
10. |
□ nem |
||
11. |
savtartalmát növelték |
□ igen |
|
12. |
□ nem |
||
13. |
savtartalmát csökkentették |
□ igen |
|
14. |
□ nem |
||
15. |
Összes/ potenciális alkoholtartalom (esetleges alkohol tartalom növelést követően) |
|
|
16. |
mennyisége (hl – a borászati termék nyilvántartás szerint) |
|
|
A |
B |
C |
D |
E |
F |
G |
H |
I |
J |
K |
|||||||||
1. |
Tétel- |
Termőterület |
Szüretelt szőlő |
|||||||||||||||||
Irányítószám / Település |
Dűlő |
Terület (ha) |
Hrsz.2 |
Fajta (kód) |
A szüret módja K: kézi G: gépi |
Szüret időpontja |
Természetes alkoholtartalom (%vol) |
Legmagasabb eredetvédelmi kategória3 |
Mennyiség [q]4 |
|||||||||||
2. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||
3. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||
4. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||
5. |
|
ÖSSZESEN |
|
|||||||||||||||||
1 termékkategória-kódok: 1 bor 2 még erjedésben lévő újbor 3 likőrbor 4 pezsgő 5 minőségi pezsgő 6 illatos minőségi pezsgő 7 szén-dioxid hozzáadásával készült habzóbor 8 gyöngyözőbor |
9 szén-dioxid hozzáadásával készült gyöngyözőbor 10 szőlőmust 11 részben erjedt szőlőmust 12 töppedt szőlőből nyert részben erjedt szőlőmust 13 sűrített szőlőmust 14 finomított szőlőmustsűrítmény 15 szárított szőlőből készült bor 16 túlérett szőlőből készült bor 17 borecet |
|||||||||||||||||||
2 Amennyiben a szüretelt szőlő: 1. szüreti időpontja, 2. származási helye (országa, település, dűlő), 3. fajtája, 4. potenciális alkoholtartalma, 5. felhasználása, valamint az abból készíthető borászati termék eredetvédelmi kategóriája megegyezik, abban az esetben több helyrajzi szám is feltüntethető egy sorban |
||||||||||||||||||||
3 a legmagasabb eredetvédelmi kategória megadása |
||||||||||||||||||||
OEM: olta lom alatt álló eredetmegjelölés OFJ: oltalom alatt álló földrajzi jelzés |
FNF: földrajzi jelzés nélkül, fajtanév feltüntetésével E: egyéb |
|||||||||||||||||||
4 Borászati termék nyilvántartás alapján |
||||||||||||||||||||
A kérelem aláírásával a termelő igazolja, hogy a saját feldolgozású termés a kérelemben feltüntetett ültetvényről származik és a feltüntetett eredetvédelmi kategóriának megfelel. Jelen kérelem egyben a 436/2009/EK bizottsági rendeletben meghatározott szüreti és termelési jelentés. A kérelem aláírásával a kérelmező igazolja, hogy a kérelemben feltüntetett tételre vonatkozó adatok a valóságnak megfelelnek. |
||||||||||||||||||||
Kelt: |
________________________ |
|
|
|
||||||||||||||||
|
|
|
|
|
Bizonyítványt kérelmező aláírása |
6. melléklet a 19/2018. (VII. 27.) AM rendelethez
|
Termelő |
Nem feldolgozó felvásárló |
Feldolgozó szövetkezet |
Feldolgozó borkészítő |
Neve: |
|
|
|
|
Címe: |
|
|
|
|
GA száma: |
|
|
|
|
|
A |
B |
C |
D |
E |
F |
G |
H |
I |
J |
|
|
Tételszám |
Termőterület |
Szüretelt szőlő |
||||||||
1. |
Származási ország |
Település |
Dűlő |
Terület (ha) |
Hrsz.* |
Fajta |
Szüret időpontja |
Természetes alkoholtartalom (%vol)/Magyar mustfok |
Mennyiség [q] ** |
||
2. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
ÖSSZES MENNYISÉG |
|
|||||||||
6. |
ÁTLAGOS TERMÉSZETES ALKOHOLTARTALOM (%vol)/mustfok |
|
|
||||||||
* Amennyiben a szüretelt szőlő: - szüreti időpontja, - származási helye (országa, település, dűlő) - fajtája - potenciális alkoholtartalma - felhasználása, valamint az a jelölni kívánt kifejezések megegyeznek, abban az esetben több helyrajzi szám is feltüntethető egy sorban |
|||||||||||
** Borászati termék nyilvántartás/felvásárlási jegy/szállítólevél/átvételi elismervény alapján. |
7. melléklet a 19/2018. (VII. 27.) AM rendelethez
Példányszám: |
Sorszám: |
||||
Hegyközségi Tanács: |
Hegyközség: |
||||
Termelő neve: |
Termelő GA száma: |
||||
Termelő címe: |
A |
B |
C |
|
1. |
A borászati termék |
megnevezése: |
|
2. |
tárolási helye: |
||
3. |
termékkategóriája: |
||
4. |
színe: |
||
5. |
származási országa: |
||
6. |
évjárata: |
||
7. |
szőlőfajtája vagy fajtái: |
||
8. |
alkoholtartalmát növelték: |
igen/nem |
|
9. |
édesítése megtörtént: |
igen/nem |
|
10. |
savtartalmát növelték: |
igen/nem |
|
11. |
savtartalmát csökkentették: |
igen/nem |
|
12. |
összes/ potenciális alkoholtartalom (esetleges alkohol tartalom növelést követően) |
||
13. |
teljes mennyisége (hl) |
||
14. |
Potenciálisan jelölhető |
eredetmegjelölés és bortípus |
|
15. |
földrajzi jelzés és bortípus |
||
16. |
évjárat |
||
17. |
borszőlőfajta neve |
|
A |
B |
C |
D |
E |
F |
G |
H |
I |
J |
|
|
Tételszám |
Termőterület |
Szüretelt szőlő |
||||||||
1. |
Származási ország |
Település |
Dűlő |
Terület (ha) |
Hrsz.* |
Fajta |
Szüret időpontja |
Természetes alkoholtartalom (%vol) |
Mennyiség |
||
2. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
ÖSSZES MENNYISÉG |
|
|||||||||
6. |
ÁTLAGOS TERMÉSZETES ALKOHOLTARTALOM (%vol) |
|
|
||||||||
* Borászati termék nyilvántartás/felvásárlási jegy/szállítólevél/átvételi elismervény alapján. |
Kelt.: |
_________________________________ |
||||||
P.H. |
Hegybíró aláírása |
8. melléklet a 19/2018. (VII. 27.) AM rendelethez
A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2018. július 31. napjával.
- Hatályos
- Már nem hatályos
- Még nem hatályos
- Módosulni fog
- Időállapotok
- Adott napon hatályos
- Közlönyállapot
- Indokolás