• Tartalom

247/2018. (XII. 17.) Korm. rendelet

247/2018. (XII. 17.) Korm. rendelet

a honvédelmi szervezetek működésének az államháztartás működési rendjétől eltérő szabályairól szóló 346/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet módosításáról1

2019.01.01.

A Kormány az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 109. § (1) bekezdés 28. pontjában, továbbá a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 81. § (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdése szerinti feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A honvédelmi szervezetek működésének az államháztartás működési rendjétől eltérő szabályairól szóló 346/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) E rendelet alkalmazásában honvédelmi szervezet a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 80. § 13. pontján felül a miniszter fenntartói irányítása alá tartozó, katonai szervezetnek nem minősülő köznevelési intézmény.”

2. § (1) A Rendelet 2. § (4) bekezdés f) és g) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az államháztartás vitele szempontjából központi gazdálkodás és ellátás keretében valósul meg a HM fejezetnél)

f) a központi logisztikai beszerzési, importbeszerzési és beruházási feladatok ellátása;
g) a honvédelmi szervezet haditechnikai eszközökkel és anyagokkal, továbbá egészségügyi anyagokkal történő ellátása;”

(2) A Rendelet 2. § (4) bekezdése a következő j) ponttal egészül ki:

(Az államháztartás vitele szempontjából központi gazdálkodás és ellátás keretében valósul meg a HM fejezetnél)

j) a hadfelszerelés-fejlesztés, a haditechnikai eszközök fejlesztése és a kutatás-fejlesztés-innováció.”

3. § A Rendelet 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

7. § (1) A honvédelmi szervezet parancsnokának, illetve vezetőjének jogszabályban meghatározott gazdálkodási jogköre az ahhoz kapcsolt kötelezettségekkel és felelősséggel együtt központosítható, más honvédelmi szervezet parancsnokának, illetve vezetőjének jogkörébe adható.
(2) A központi költségvetés XIII. Honvédelmi Minisztérium fejezet alcímeibe sorolt honvédelmi szervezetek tekintetében alcímen belül, a személyi juttatásokra és azok járulékaira vonatkozóan az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 33. § (3) bekezdés a) pontja szerinti előirányzat-átcsoportosításra a pénzügyi és számviteli feladatok központosított végrehajtására kijelölt honvédelmi szervezet vezetője jogosult.
(3) Az Ávr. 9. § (1) bekezdésében a gazdasági szervezet részére meghatározott egyes feladatok központosított végrehajtására honvédelmi szervezet jelölhető ki.”

4. § A Rendelet a következő 7/A. §-sal egészül ki:

7/A. § A külföldön tevékenységet ellátó honvédelmi szervezet gazdálkodási tevékenysége során a kötelezettségvállalási, pénzügyi ellenjegyzési, érvényesítési, utalványozási és teljesítési igazolásra irányuló feladat végzésére jogosult személy a Polgári Törvénykönyvről szóló törvény szerinti közeli hozzátartozója vagy maga javára akkor végezheti e feladatokat, ha az összeférhetetlenség alól a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára írásban felmentést ad részére.”

5. § A Rendelet 10. § e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A központi költségvetésről szóló törvény elfogadását követően a pénzügyi és számviteli feladatok központosított végrehajtására kijelölt honvédelmi szervezet:)

e) az intézményi költségvetéseket a c) pont szerinti jóváhagyást követő 90. napig, de legkésőbb a tárgyév március 31-éig visszaküldi a honvédelmi szervezetek részére.”

6. § A Rendelet 4. §-ában és 33. §-ában az „Az MH hadrendje szerinti” szövegrész helyébe az „A katonai” szöveg lép.

7. § Ez a rendelet 2019. január 1-jén lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2019. január 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére