• Tartalom

258/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet

258/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet

a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók kötelező közbeszerzési szakmai képzéséről szóló 217/2017. (VII. 31.) Korm. rendelet módosításáról1

2019.01.01.

A Kormány a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 198. § (1) bekezdés 19. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók kötelező közbeszerzési szakmai képzéséről szóló 217/2017. (VII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. § (2c) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2c) A képző szervezet az elismert képzéseken résztvevőkről jelenléti ívet vezet és azt a képzést követő tíz napon belül megküldi a közbeszerzésekért felelős miniszternek. A jelenléti ív vezetésének módját, a képzésen résztvevő számára a továbbképzési tanulmányi pontszám jóváírásának feltételeit a képző szervezet határozza meg. A jelenléti ívnek alkalmasnak kell lennie arra, hogy a részvételt a képzés teljes időtartamára vonatkozóan igazolja, és legalább az alábbi adatok kötelező feltüntetését írja elő azon résztvevők számára, akik a képzés alapján továbbképzési tanulmányi pontszámban kívánnak részesülni:
a) viselt név,
b) születési név,
c) születés helye és ideje,
d) anyja neve,
e) lajstromszám (amennyiben releváns) és
f) elektronikus levelezési cím.”

(2) A Rendelet 2. §-a a következő (2d) és (2e) bekezdéssel egészül ki:

„(2d) A közbeszerzésekért felelős miniszter a képző szervezetek által a (2c) bekezdés alapján megküldött jelenléti ívek alapulvételével vezeti a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 195. § (6) bekezdése szerinti nyilvántartást, és összesíti a képzéseken résztvevők részvétele alapján megszerzett tanulmányi pontjait. A közbeszerzésekért felelős miniszter a képzésekről szóló jelenléti ív megküldését követően legkésőbb huszonegy napon belül tájékoztatja a tanulmányi pontszámra jogosult résztvevőt – a jelenléti íven feltüntetett – elektronikus levelezési címén a továbbképzési tanulmányi pontszámok nyilvántartásba vételéről. A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadót a róla nyilvántartott adatok tekintetében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 14. §-a szerinti jogosultságok illetik meg.
(2e) A közbeszerzésekért felelős miniszter a nyilvántartott tanulmányi pontokra vonatkozó adatokat a Hatósággal információátadás útján közli.”

2. § A Rendelet 4. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A megszerzett továbbképzési tanulmányi pontok a képzés napjától vagy a képzés utolsó napjától számított két évig használhatóak fel.”

3. § A Rendelet 1. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

a) nyitó szövegrészében az „az alábbi dokumentumok benyújtásával” szövegrész helyébe az „az egyes elismertetni kívánt képzést megelőző legkésőbb tíz napon belül az alábbi dokumentumok benyújtásával”,

b) d) pontjában az „az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja” szövegrész helyébe az „az Infotv. 5. § (1) bekezdés b) pontja

szöveg lép.

5. § Hatályát veszti a Rendelet

6. § Ez a rendelet 2019. január 1-jén lép hatályba.

1. melléklet a 258/2018. (XII. 18.) Korm. rendelethez

A Rendelet 1. melléklet 11. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„11. A képzésen történő részvételt igazoló jelenléti ív vezetésének módja, a képzésen részt vevő számára a továbbképzési tanulmányi pontszám jóváírásának feltételei”
1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2019. január 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére