• Tartalom

1/2019. (I. 9.) MNB rendelet

1/2019. (I. 9.) MNB rendelet

a Magyar Nemzeti Bank elnöke által adományozható díjakról szóló 27/2013. (XII. 10.) MNB rendelet módosításáról1

2019.01.10.

A Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (7) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 41. cikk (5) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörömben eljárva, a következőket rendelem el:

1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank elnöke által adományozható díjakról szóló 27/2013. (XII. 10.) MNB rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A díj három fokozatban adható. A díj első fokozata a Lámfalussy Sándor díj, amely nemzetközi díjként nemzetközileg elismert pénzügyi, gazdasági szaktekintélyek, második fokozata a Popovics Sándor díj, amely feltörekvő, reményteli fiatal szakemberek, harmadik fokozata a Scitovsky Tibor Kreativitási díj, amely a közgazdaságtani oktatás megújításában vagy a közgazdaságtan megreformálásában kiemelkedő oktatók számára adományozható.”

(2) A Rendelet 2. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A Scitovsky Tibor Kreativitási díj a közgazdaságtani oktatás megújításában vagy a közgazdaságtan megreformálásában kiemelkedő, a Budapesti Corvinus Egyetemen tevékenységet végző oktatónak ítélhető oda.”

(3) A Rendelet 5. §-a a következő (5) és (6) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A Scitovsky Tibor Kreativitási díjjal az adományozást igazoló okirat, legfeljebb a Kossuth-díjról és a Széchenyi-díjról szóló törvény szerinti, a Kossuth-díj nagydíj fokozatával járó, az odaítélés szerinti tárgyévi jutalom harmincadának megfelelő összegű pénzjutalom, valamint emlékérem jár.
(6) A Scitovsky Tibor Kreativitási Díjjal járó proof kivitelű emlékérem 999‰ finomságú ezüstből készült, súlya 81,7 gramm, átmérője 50 mm, széle sima. Az emlékérem előlapján, a középmezőben Scitovsky Tibor fiatalkori portréjának ábrázolása látható, jobb oldalon a portré ábrázolásába ágyazva az emlékérmet tervező Pelcz Balázs mesterjegyével. Az emlékérem szélén, felső köriratban a „SCITOVSKY TIBOR KREATIVITÁSI DÍJ” felirat, alsó köriratban a – Scitovsky Tibor munkásságát meghatározó három fogalomból álló – „JÓLÉT ÉS NÖVEKEDÉS t GAZDASÁGI ELÉGEDETTSÉG t JÓLLÉT” felirat olvasható. Az emlékérem hátlapján, a bal oldali éremmezőben az MNB épülete Bank utcára néző homlokzatrészletének ábrázolása, a jobb oldali éremmezőben a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar épülete Duna-partra néző homlokzatrészletének ábrázolása látható. A két éremmezőt függőleges vonal választja el, a vonal mellett a bal oldali éremmezőben fentről lefelé haladva a „MAGYAR NEMZETI BANK”, a jobb oldali éremmezőben lentről felfelé haladva a „BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM” felirat olvasható.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2019. január 11. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére