• Tartalom

2/2019. (II. 21.) MvM rendelet

2/2019. (II. 21.) MvM rendelet

a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet módosításáról1

2019.02.22.

A Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet 14. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § A Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet (a továbbiakban: R.) 3. §-a a következő h) ponttal egészül ki:

(A miniszter által adományozandó díjak a következők:)

h) Mőcsényi Mihály-díj.”

2. § Az R. a következő 5/A. §-sal egészül ki:

5/A. § (1) A Mőcsényi Mihály-díj adományozására vonatkozó javaslatokat szakmai bíráló bizottság (e § alkalmazásában a továbbiakban: bíráló bizottság) fogadja be, véleményezi és rangsorolja.
(2) A bíráló bizottság tagjai:
a) az építészeti és építésügyi helyettes államtitkár, mint a bizottság elnöke,
b) a Magyar Tájépítészek Szövetségének elnöke, mint a bizottság társelnöke és
c) a miniszternek, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának, a Magyar Tájépítészek Szövetségének, a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozatának, valamint a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karának egy-egy delegáltja.
(3) A Mőcsényi Mihály-díj adományozására vonatkozó javaslattétel lehetőségét és határidejét tartalmazó felhívást minden évben legalább a szakmai szervezetek és intézmények körében közzé kell tenni a díj átadásának napját 90 nappal megelőzően.
(4) A bíráló bizottság az építészeti és építésügyi helyettes államtitkár útján az elismerés adományozását a Mőcsényi Mihály-díj átadásának napját legalább 60 nappal megelőzően – a jelölt életútjának, illetve tevékenységének rövid ismertetését tartalmazó indokolással és ajánló levéllel – kezdeményezheti a miniszternél.
(5) A bíráló bizottság tagjai e tevékenységükért díjazásban nem részesülnek. A bíráló bizottság melletti titkársági feladatok ellátásáról az építészeti és építésügyi helyettes államtitkár gondoskodik.”

3. § Az R. a következő 13/A. §-sal egészül ki:

13/A. § (1) Mőcsényi Mihály-díj (e § alkalmazásában a továbbiakban: díj) a legalább tizenöt év kimagasló egyéni tájépítészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható annak, aki Mőcsényi Mihály szellemiségének megfelelően végezte vagy végzi munkáját.
(2) A díj évente 1 fő részére adományozható, az elismerést ugyanaz a személy csak egyszer kaphatja meg.
(3) A díj átadására a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor.
(4) A díjazott az adományozást igazoló oklevelet kap.
(5) A díjhoz 1 500 000 Ft összegű pénzjutalom jár.”

4. § Az R. a következő 21. §-sal egészül ki:

21. § A 2019. évben a Mőcsényi Mihály-díj adományozásával kapcsolatos felhívást 2019. február 22-ig kell közzétenni. A 2019. évben a Mőcsényi Mihály-díj adományozására vonatkozó javaslatait a bíráló bizottság – az építészeti és építésügyi helyettes államtitkár útján – legkésőbb az átadás napját 10 nappal megelőzően terjeszti fel a miniszterhez.”

5. § Az R. 4. § (1) bekezdésében a „3. § b), e), f) és g) pontjában” szövegrész helyébe a „3. § b), e)–h) pontjában” szöveg lép.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2019. február 23. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére