• Tartalom

589/2020. (XII. 17.) Korm. rendelet

589/2020. (XII. 17.) Korm. rendelet

az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programmal kapcsolatos feladatainak átadásáról

2021.01.02.

A Kormány az Alaptörvény 15. cikk (3) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében és az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) 2021. január 1. napjától a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1–3.; cégjegyzékszáma: 01-09-273409; a továbbiakban: BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.) az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1036 Budapest, Lajos utca 103. B. ép. 2. em.; cégjegyzékszáma: 01-09-200849; a továbbiakban: NFSI Nonprofit Kft.) jogutódja az Európai Unió vagy más nemzetközi szervezet felé vállalt kötelezettséggel összefüggő, a 2014–2020 programozási időszakban a Kormány által a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörébe utalt energiahatékonyság növelését célzó beruházások megvalósításáról szóló 435/2015. (XII. 28.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó projektek, valamint az abban rögzített feladatok (a továbbiakban: feladatok) tekintetében.

(2) Az (1) bekezdés szerinti jogutódlás tárgyát képezi a feladatok ellátásával összefüggő valamennyi jogviszony, így különösen

a) a vagyoni jogok és kötelezettségek,

b) az átvett feladatokhoz tartozó ingó eszközállomány,

c) a feladatok ellátásával kapcsolatban kötött szerződésekből eredő jogok és kötelezettségek, valamint

d) a feladatokat ellátó munkavállalók feletti munkáltatói jogok gyakorlása és kötelezettségek teljesítése.

(3) Az (1) bekezdés szerinti jogutódlás az NFSI Nonprofit Kft.-vel szemben fennálló követeléseket nem teszi lejárttá, és arra való hivatkozással szerződésszegési igényt vagy biztosíték nyújtására vonatkozó igényt nem lehet érvényesíteni.

(4) Az (1) bekezdésben meghatározott feladatokhoz kapcsolódó vagyoni jogok és kötelezettségek, ingó eszközállomány, szerződésekből eredő jogok és kötelezettségek 2020. december 31-ei fordulónappal ellenérték nélkül átszállnak a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.-re, és az e feladatokhoz kapcsolódó valamennyi, szerződésen alapuló jogviszonyban 2021. január 1. napjától az NFSI Nonprofit Kft. helyébe a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. lép.

(5) Az (1) bekezdésben meghatározott feladatokkal kapcsolatban folyamatban lévő közbeszerzési és beszerzési eljárásokban 2021. január 1. napján az NFSI Nonprofit Kft. helyébe a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. lép.

(6) Az (1) bekezdésben meghatározott feladatokkal kapcsolatban folyamatban lévő közigazgatási hatósági eljárásokban, peres és nemperes eljárásokban az NFSI Nonprofit Kft. helyébe 2021. január 1. napján a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. lép, és ezen eljárásokban hozott határozatban megállapított jogosultság vagy kötelezettség a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.-t illeti meg vagy terheli. A BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. a 2. § szerinti átvételt követően haladéktalanul gondoskodik a fél személyében történő változás eljárásban történő bejelentéséről.

(7) Az (1) bekezdésben meghatározott feladatokhoz kapcsolódóan az NFSI Nonprofit Kft.-vel 2020. december 31. napján fennálló munkaviszonyból – ide nem értve az NFSI Nonprofit Kft. megszüntetésért felelős, a tulajdonosi joggyakorló által kijelölt munkavállalók munkaviszonyát – származó jogok és kötelezettségek 2021. január 1. napjától a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény VI. fejezet szabályai szerint a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.-re szállnak át.

2. § 2020. december 31. napjával az NFSI Nonprofit Kft. tételes jegyzőkönyv felvétele mellett az e rendeletben meghatározottak szerint átadásra kerülő feladatok vonatkozásában az azokhoz kapcsolódó valamennyi iratot és adatot átadja, a feladatellátásához szükséges vagy azt előmozdító valamennyi adatbázishoz a hozzáférést biztosítja a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. részére.

3. § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A 4. § 2021. január 1-jén lép hatályba.

4. §1

1

A 4. § a 2010: CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére