• Tartalom

8/2020. (III. 25.) AM rendelet indokolás

8/2020. (III. 25.) AM rendelet indokolás

a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet módosításáról szóló 8/2020. (III. 25.) AM rendelethez

2020.03.28.
A rendelet módosításának célja a magyar fűszerpaprika piaci pozíciójának megtartásához elengedhetetlen jó minőségű termékek előállítását és forgalmazását biztosító szabályozás kialakítása. Jelenleg sem a magyar élelmiszer-szabályozásban, sem az Európai Unióban nincsen meghatározva a „füstölt fűszerpaprika-őrlemény” fogalma és minőségi paraméterei, amely indokolttá teszi a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) módosításával a füstölt fűszerpaprika-őrleményről szóló előírás megalkotását.
A Rendelet módosításával az I. és a II. osztályú, illetve a megkülönböztető minőségi jelzéssel ellátott fűszerpaprika-őrlemények mellett a füstölt fűszerpaprika-őrleményekre nézve is követelmények kerülnek megállapításra, amelyek kiterjednek a minőségi paraméterekre, a jelölésre vonatkozó követelményekre és a vizsgálati módszerekre.
A Magyar Közlöny kiadásáról, valamint a jogszabály kihirdetése során történő és a közjogi szervezetszabályozó eszköz közzététele során történő megjelöléséről szóló 5/2019. (III. 13.) IM rendelet 20. § (1) és (2) bekezdésében foglaltakra figyelemmel az indokolás közzététele javasolt az Indokolások Tárában.
  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére