• Tartalom

1204/2021. (IV. 28.) Korm. határozat

1204/2021. (IV. 28.) Korm. határozat

egyes rendezvények kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánításáról

2021.04.28.

1. A Kormány az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust és a 2021. évi „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítást (a továbbiakban együtt: Rendezvények) kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánítja.

2. A Kormány egyetért azzal, hogy az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvény lebonyolítási feladatait teljeskörűen az Egy a Természettel Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1122 Budapest, Maros utca 12.; cégjegyzékszám: 01-09-337636), a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága bevonásával, azzal együttműködve valósítsa meg.

3. A kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól szóló 1849/2020. (XI. 25.) Korm. határozatban kinevezett kormánybiztos (a továbbiakban: kormánybiztos) az e határozat szerinti feladatait a Kormány feladatkörében érintett tagjával együttműködve látja el:

a) a honvédelmi miniszter felel a Magyar Honvédség közreműködéséért a Rendezvényeken, illetve azok biztosítása során,

b) a belügyminiszter felel az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv rendezvénybiztosítási (közlekedési és közrendvédelmi) feladatokat ellátó és díszelgő egységei, a hivatásos katasztrófavédelmi szerv, a Terrorelhárítási Központ, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és az Alkotmányvédelmi Hivatal szervei Rendezvényekkel kapcsolatos közreműködéséért, valamint a Rendezvények biztosítási tervének elkészítéséért és azok végrehajtásáért,

c) a külgazdasági és külügyminiszter felel a diplomáciai protokoll feladatok ellátásáért,

d) az emberi erőforrások minisztere felel az egészségügyi szervek közreműködéséért és az egészségügyi biztosításért,

e) az agrárminiszter felel az Országos Meteorológiai Szolgálat közreműködéséért.

4. A 3. pont szerinti miniszterek a 3. pontban meghatározott feladataik ellátásához szükséges előirányzati fedezetet az általuk vezetett minisztérium fejezetében tervezik meg.

5. A nemzeti rendezvények megszervezéséről szóló 1190/2020. (IV. 30.) Korm. határozatban foglaltak szerint működő operatív törzs látja el a Rendezvények szervezett és biztonságos megvalósításával kapcsolatos feladatokat.

6. A Kormány felhívja a kormánybiztost, hogy az érintett szereplők bevonásával vizsgálja meg a Rendezvényekkel összefüggő közterület-használatnak a módját, és intézkedjen a Rendezvények megvalósításához szükséges közterületek szabályszerű igénybevétele iránt.

Felelős: kormánybiztos

Határidő: folyamatos

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére