• Tartalom

8/2024. (VI. 28.) HM rendelet

8/2024. (VI. 28.) HM rendelet

a ruházati ellátásról

2024.07.02.

A honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet 30. § (1) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 182/2022. (V. 24.) Korm. rendelet 112. § 1. pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:

1. § E rendelet alkalmazásában

1. egyenruházat: a Magyar Honvédséghez (a továbbiakban: MH) való tartozást kifejező, a haderőnemi, fegyvernemi sajátosságoknak és az igénybevételi kívánalmaknak megfelelő katonai öltözet,

2. várható elhasználódási idő: az egyes cikkekre vonatkozóan az elméleti fogyásmutató alapján években meghatározott mutatószám, mely átlagos használat mellett várható utánpótlási igény előrejelzésére szolgál.

2. § (1) A honvédek szolgálati feladataik ellátásához e rendeletnek megfelelően, természetbeni ellátás keretében alapfelszerelési, utánpótlási, valamint kiegészítő egyenruházati ellátásra jogosultak.

(2) A természetbeni ellátás keretében az egyenruházat és felszerelés névhez kötötten kerül kiadásra használat céljából, és kizárólag az e rendeletben meghatározott esetekben kerül a természetbeni ellátásra jogosult tulajdonába.

(3) A természetbeni ellátásra jogosult felelős különösen a pénzbeli juttatás szabályszerű felhasználásáért, az egyenruházat és felszerelés határidőben történő átvételéért, a mérethelyesség soron kívüli ellenőrzéséért, a rendeltetésszerű használatáért, valamint az e rendelet szerinti elszámolási kötelezettség teljesítéséért.

3. § (1) Az alapfelszerelési egyenruházati ellátás a szolgálatteljesítés megkezdéséhez szükséges egyenruházatot és felszerelést biztosítja, egyszeri alkalommal.

(2) Alapfelszerelési gyakorló és harcászati kiegészítő egyenruházati ellátásra jogosult

a) az MH hivatásos és szerződéses állományú tagja – ideértve a honvéd tisztjelöltet is – az állományba vétel napjától,

b) a tényleges szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos (a továbbiakban: tartalékos) a beosztásra történő felkészítés megkezdésének napjától

tárgyév december 31-ig.

(3) Alapfelszerelési köznapi és társasági egyenruházati ellátásra az MH-nak a hivatásos és a szerződéses tiszti, altiszti állománycsoport tagja jogosult. A tartalékos tiszti, altiszti állománycsoport tagja részére az alapfelszerelési köznapi és társasági egyenruházati ellátás – szolgálati kötelezettségek teljesítése érdekében – különösen indokolt esetben, a döntésre jogosult elöljáró engedélyével biztosítható.

(4) A honvéd tisztjelölt alapfelszerelési köznapi egyenruházati ellátásra és hallgatói díszruházatra, hivatásos vagy szerződéses tiszti vagy altiszti állományba vétele esetén – szakmai végzettségének megfelelően, első beosztásától függően, a haderőnemi és fegyvernemi sajátosságokat figyelembe véve – tiszti vagy altiszti alapfelszerelésre jogosult.

(5) Az alapfelszerelési egyenruházati ellátás összetételét és mennyiségét az 1. melléklet határozza meg. A döntésre jogosult elöljáró engedélyével az alapfelszerelési egyenruházat norma feletti mennyiségben is biztosítható.

4. § (1) Az utánpótlási egyenruházati ellátás az elhasználódott egyenruházat pótlása érdekében az alapfelszerelést követő év január 1-től jár.

(2) Nem jár utánpótlási egyenruházati ellátás

a) a rendelkezési állomány azon tagja részére, aki a rendelkezési állomány időtartama alatt nem lát el szolgálati feladatot,

b) a felmentési idő azon időtartamára, amikor a honvéd mentesül vagy a döntésre jogosult elöljáró mentesítette a szolgálatteljesítési kötelezettség alól,

c) a 30 napot meghaladó illetmény nélküli szolgálatmentesség időtartamára,

d) a szülési szolgálatmentesség időtartamára és

e) mindazon időtartamokra, amelyeket a szolgálati viszonyban töltött idő számításánál nem lehet figyelembe venni.

(3) A várható elhasználódási idő leteltét követően a nem saját tulajdonba kerülő cikkek utánpótlása a honvéd igénye alapján, az elhasználódott egyenruházat leadásával egyidejűleg minőségi csere formájában kerül biztosításra. A honvéd saját tulajdonába került cikkek esetében az utánpótlás a várható elhasználódási idő leteltét követően csere leadása nélkül kerül biztosításra.

(4) A várható elhasználódási időt megelőzően történő egyenruházati ellátást a döntésre jogosult elöljáró engedélyezheti jelentős mértékű méretváltozás vagy elhasználódás esetén.

(5) Az egyenruházat várható elhasználódási idejét az 1., a 2. és a 4. melléklet határozza meg, figyelemmel a honvéd nemére és a betöltött szolgálati beosztására vagy álláshelyére, a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet 19. § (1) bekezdése szerinti adminisztratív vagy műveleti besorolására.

5. § Egyes speciális szolgálati feladatok ellátásához, illetve az átszereléshez kiegészítő egyenruházati ellátásra jogosult

a) a magasabb rendfokozatba előléptetett, kinevezett honvéd, a 3. melléklet szerint,

b) a repülőhajózó, a 4. melléklet szerint, a repülőműszaki, az 5. melléklet szerint, a harckocsizó fegyvernemi azonosítóval meghatározott beosztást betöltő állomány, a 6. melléklet szerint,

c) az MH szervezetszerű díszelgő beosztást betöltő állománya, valamint a szervezetszerű díszelgő alegységhez vezényelt állomány, a 7. melléklet szerint,

d) az MH szervezetszerű huszár beosztást betöltő állománya, a 8. melléklet szerint,

e) a protokolláris feladatokban részt vevő, belső rendelkezésben meghatározott állomány részére norma feletti kiegészítő ruházati ellátás biztosítható szükséglet szerint,

f) a légiutas-kísérési feladatokban részt vevő állomány, a 9. melléklet szerint,

g) a katonazenekarok állománya, a 10. melléklet szerint,

h) a béketámogató műveletekben részt vevő, nemzetközi katonai megfigyelői és szaktanácsadói feladatokat ellátó, külföldi gyakorlaton, kiképzésen részt vevő, külföldön állomásozó, külföldön történő alkalmazásban részt vevő, Magyarországon kívül települő, szövetségesi területen vagy légtérben működtetett fegyveres készenléti szolgálat fenntartása vagy harcászati kiképzés végrehajtása érdekében külföldön szolgálatot teljesítő állomány, a 11. melléklet szerint, valamint

i) a Magyarországon települő nemzetközi katonai szervezetekhez vezényelt állomány, a 11. melléklet szerint.

6. § (1) A döntésre jogosult elöljáró engedélyével természetbeni ellátás keretében a 12. melléklet szerint kiegészítő egyenruházati ellátás biztosítható annak a nyugállományú katonának, aki a toborzás, a katonai igazgatási feladatok, a kegyeleti gondoskodással kapcsolatos egyes teendők, a katonai hagyományápolás, a honvédelmi nevelés és oktatás, valamint a nyugállományú katonák civil szervezetei működésének szervezése területén tevékenységet végez.

(2) Az (1) bekezdés szerinti kiegészítő egyenruházati ellátás iránti kérelmet a lakóhely szerint illetékes katonai igazgatási szervnél kell bejelenteni. Az ellátás körébe a társasági egyenruházati cikkek vonhatók be.

(3) A kiadással egyidejűleg az egyenruházat a nyugállományú katona tulajdonába kerül, és részére ismételt kiegészítő egyenruházati ellátás a várható elhasználódási idő lejártát követően engedélyezhető.

7. § (1) Az MH kijelölt szervezeti egysége természetbeni ellátás keretében végzi a tábornoki vagy ezredes rendfokozattal rendszeresített beosztást betöltők és a nyugállományú tábornokok egyenruházatának mérték utáni elkészítését, illetve egyéb ruházati szolgáltatásokat.

(2) A döntésre jogosult elöljáró az MH kijelölt szervezeti egysége szabad kapacitásának kihasználása érdekében

a) átmenetileg vagy állandó jelleggel bővítheti a ruházati szolgáltatás igénybevételére jogosult állomány körét, illetve

b) elrendelheti egyes ruházati szakanyagok konfekció- vagy egyéni méretben központi készletre történő legyártását.

(3) Az MH kijelölt szervezeti egysége meglévő szabad kapacitása terhére kiegészítő tevékenység keretében térítés ellenében biztosítja a ruházati szolgáltatását a rendvédelmi szervek tábornoki rendfokozatot viselő állománya részére, a ruházati termékek készítéséhez szükséges alapanyag és egyéb díszítőelem igénylő általi biztosítása mellett.

(4) Az MH kijelölt szervezeti egysége készpénzben történő fizetés esetén az elvégzett ruházati szolgáltatásról – a megrendelő igénye alapján – saját névre vagy a szolgálat helye szerinti szervezet nevére számlát vagy nyugtát állít ki.

8. § (1) A Magyarország határain kívüli nemzetközi válságreagáló és béketámogató műveletekben (a továbbiakban: missziós feladat) részt vevő honvédet természetbeni ellátás keretében el kell látni a 4. és a 11. mellékletben meghatározott egyenruházattal és felszereléssel, kivéve, ha a missziós feladatra vezényelt honvéd a (4) bekezdésre figyelemmel igazoltan rendelkezik a 4. és a 11. mellékletben meghatározott egyenruházattal és felszereléssel.

(2) A missziós feladat jellegéből következően a személyi felszerelést egyéb feladatfüggő, specifikus kiegészítő felszereléssel kell bővíteni.

(3) A műveleti területen elhasználódott, megsemmisült ruházati szakanyagok utánpótlása a missziós feladatot ellátó kontingens állomáshelyén kialakított raktári készletekből történik.

(4) A missziós feladat befejezését követően a honvéd részére biztosított gyakorló egyenruházat és felszerelési anyagok a honvéd használatában maradnak, valamint a 11. mellékletben ekként meghatározott egyes egyenruházat és felszerelés a honvéd tulajdonába kerül.

9. § (1) Az egyenruházat és a felszerelés megrongálódását, megsemmisülését, elvesztését a honvéd köteles haladéktalanul jelenteni a szolgálati elöljárójának.

(2) Az egyenruházatban és a felszerelésben keletkezett hiányokat a kártérítési eljárás megkezdésével egyidejűleg a honvéd részére pótolni kell.

10. § (1) A szolgálati viszony megszűnésekor a természetbeni ellátás keretében biztosított egyenruházattal és felszereléssel a honvéd köteles elszámolni.

(2) Az (1) bekezdéstől eltérően nem kell elszámolni a társasági egyenruházattal, ha a honvéd a szolgálati viszony megszűnését követően nyugállományú katonának minősül.

(3) Próbaidő leteltét követően az (1) bekezdéstől eltérően a szolgálati viszony megszűnésekor nem kell elszámolni a testtel érintkező fehérneművel, illetve higiéniai okok miatt további használatra nem alkalmas, a mellékletekben ekként megjelölt egyenruházattal.

(4) Amennyiben a honvéd az e rendelet szerinti elszámolási kötelezettségének nem, vagy csak részben tesz eleget, a hiányként jelentkező egyenruházat és felszerelés vonatkozásában kártérítési eljárást kell lefolytatni.

11. § A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló törvény szerint egyenruha viselésére kötelezettek és engedéllyel egyenruhát viselők részére a természetbeni ellátás keretében kiadott egyenruházat egyedi elbírálás alapján a döntésre jogosult elöljáró engedélyével tulajdonba adható.

12. § (1) A ruházati utalványfüzet érvényességi idején belül az egyenruházati ellátás keretösszegének nyilvántartására, anyagátvételre, ruházati szolgáltatás igénybevételére, valamint pénzbeli juttatások teljesítésére szolgáló szigorú számadásköteles nyomtatvány, amely a jogosult nevére szól, az másra nem ruházható át, használatakor a szolgálati viszony fennállását igazolni kell.

(2) Az átvett egyenruházat vagy az igénybe vett ruházati szolgáltatás ellenértéke az érvényes ruházati utalványfüzet utalványszelvényének kitöltésével és átadásával, bankkártyás fizetéssel, valamint készpénzzel egyenlíthető ki. Egy vásárlás csak egyféle fizetési móddal teljesíthető.

(3) A ruházati utalványfüzet elvesztését a jogosult köteles az ellátást végző honvédelmi szervezet részére bejelenteni. Az elveszett ruházati utalványfüzetet és annak számát az ellátó honvédelmi szervezet a letiltás érdekében megküldi a központi anyagellátást biztosító honvédségi szervezet részére. Az elveszett ruházati utalványfüzetben lévő keretösszeg-maradvány pótlólagosan nem kerül jóváírásra.

13. § (1) A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (a továbbiakban: KNBSZ) hivatásos állományának öltözete egyenruházatból és polgári ruházatból áll.

(2) A KNBSZ főigazgatója által meghatározott követelményeknek megfelelő polgári ruházat beszerzése érdekében a KNBSZ hivatásos állománya költségtérítésre jogosult.

14. § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – 2024. július 1-jén lép hatályba.

(2) A 16. § b) pontja 2027. január 1-jén lép hatályba.

15. § (1) Ruházati utalványfüzet 2025. január 1-jétől nem kerül kibocsátásra.

(2) A 2024. december 31. előtt kibocsátott ruházati utalványfüzetek érvényességi idejük lejáratáig, de legkésőbb 2026. december 31-ig használhatók fel a ruházati ellátásról szóló 20/2013. (IX. 16.) HM rendelet 2024. június 30-án hatályos rendelkezései szerint, azzal, hogy terhükre készpénz kifizetés 2024. december 31-ét követően nem teljesíthető.

(3) A 2024. június 30. előtt kibocsátott ruházati utalványfüzettel rendelkező állomány köznapi, társasági, valamint gyakorló öltözetből a már biztosított cikkek tekintetében e rendelet szempontjából ellátottnak minősül.

(4) Az ellátó honvédelmi szervezet 2024. június 30-át követően, de még 2024. december 31. előtt kiadott szerződéses utánpótlási utalványfüzetbe időarányosan jegyzi be a 2024. december 31-ig járó ruházati illetményt.

(5) 2024. június 30. előtt kiadott, érvényes szerződéses és előrehozott ruházati utalványfüzet terhére történő, időarányost meghaladó ellátást jóhiszeműen igénybe vett ellátásnak kell tekinteni.

16. § Hatályát veszti

a)1

b)2

1. melléklet a 8/2024. (VI. 28.) HM rendelethez

1. AZ ALAPFELSZERELÉSI EGYENRUHÁZATI ELLÁTÁS ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

1.1. Köznapi, társasági és hallgatói díszruházat

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

1

Megnevezés

Mérték-egység

Hivatásos és szerződéses tiszti, altiszti állomány tagja

Honvéd tisztjelölt

Kiadást követően a honvéd tulajdonába kerül

A szolgálati viszony megszűnése esetén nem elszámo-lásköteles

2

Általános

Ejtőernyős

Repülőműszaki

Légierős

Hadihajós

Általános

Légierős

3

Ffi.

Ffi.

Ffi.

Ffi.

Ffi.

Ffi.

Ffi.

4

Köznapi Bocskai-sapka szerelve

db

1

1

X

5

Köznapi sapka

db

1

1

1

1

1

1

X

6

Sötétkék köznapi sapka

db

1

1

1

1

1

1

1

1

X

7

Hadihajós köznapi tányérsapka szerelve

db

1

X

8

Társasági Bocskai-sapka szerelve

db

1

1

X

9

Sötétkék tányérsapka szerelve

db

1

1

X

10

Hadihajós társasági tányérsapka szerelve

db

1

X

11

Női kalap szerelve

db

1

1

X

12

Fekete női kalap szerelve

db

1

1

1

1

1

X

13

Nyaksál

db

1

1

X

14

Fekete nyaksál

db

1

1

1

X

15

Női nyaksál

db

1

1

X

16

Női fekete nyaksál

db

1

1

1

X

17

Köznapi zubbony

db

1

1

1

X

18

Sötétkék köznapi zubbony

db

1

1

1

1

X

19

Köznapi pantalló

db

2

2

1

X

20

Sötétkék köznapi pantalló

db

2

2

2

1

X

21

Köznapi női zubbony

db

1

1

1

X

22

Sötétkék köznapi női zubbony

db

1

1

1

1

X

23

Köznapi női szoknya

db

1

1

1

X

24

Sötétkék köznapi női szoknya

db

1

1

1

1

X

25

Köznapi női pantalló

db

1

1

1

X

26

Sötétkék női köznapi pantalló

db

1

1

1

1

X

27

Társasági zubbony

db

1

1

X

28

Sötétkék társasági zubbony

db

1

1

X

29

Hadihajós társasági zubbony

db

1

X

30

Fekete társasági pantalló

db

1

1

1

1

X

31

Sötétkék társasági pantalló

db

1

1

1

X

32

Társasági női kosztümkabát

db

1

1

X

33

Sötétkék társasági női kosztümkabát

db

1

1

1

X

34

Fekete társasági női szoknya

db

1

1

X

35

Sötétkék társasági női szoknya

db

1

1

1

X

36

Fekete női pantalló

db

1

1

X

37

Posztóköpeny

db

1

1

X

38

Sötétkék posztóköpeny

db

1

1

1

X

39

Női köpeny béléssel

db

1

1

1

X

40

Sötétkék női köpeny béléssel

db

1

1

1

1

X

41

3/4-es ballonkabát

db

1

1

1

X

42

Sötétkék 3/4-es ballonkabát

db

1

1

1

1

X

43

Női ballonkabát

db

1

1

1

X

44

Sötétkék női ballonkabát

db

1

1

1

1

X

45

4/4-es ballonkabát

db

1

1

1

X

46

Sötétkék 4/4-es ballonkabát

db

1

1

1

1

X

47

Köznapi nyakkendő

db

1

1

1

X

48

Fekete köznapi nyakkendő

db

1

1

1

1

X

49

Köznapi női nyakkendő

db

1

1

1

X

50

Fekete köznapi női nyakkendő

db

1

1

1

1

X

51

Fekete társasági nyakkendő

db

1

1

1

1

1

1

X

52

Fekete társasági női nyakkendő

db

1

1

1

1

1

1

X

53

Köznapi ing hosszú ujjú

db

5

5

2

X

54

Köznapi ing rövid ujjú

db

5

5

2

X

55

Világoskék köznapi ing hosszú ujjú

db

5

5

5

2

X

56

Világoskék köznapi ing rövid ujjú

db

5

5

5

2

X

57

Köznapi női ing hosszú ujjú

db

5

5

2

X

58

Köznapi női ing rövid ujjú

db

5

5

2

X

59

Világoskék köznapi női ing hosszú ujjú

db

5

5

5

2

X

60

Világoskék köznapi női ing rövid ujjú

db

5

5

5

2

X

61

Társasági fehér ing hosszú ujjú

db

1

1

1

1

1

1

1

X

62

Társasági fehér női ing hosszú ujjú

db

1

1

1

1

1

1

1

X

63

Társasági fehér ing rövid ujjú

db

1

1

1

1

1

1

1

X

64

Társasági fehér női ing rövid ujjú

db

1

1

1

1

1

1

1

X

65

Barna zokni

pár

5

5

5

X

66

Fekete zokni

pár

5

5

5

10

10

5

10

X

67

Félcipő

pár

1

1

1

X

68

Fekete félcipő

pár

1

1

2

2

2

1

2

X

69

Női cipő

pár

1

1

1

X

70

Fekete női cipő

pár

1

1

2

2

2

1

2

X

71

Bőrkesztyű

pár

1

1

1

1

1

1

X

72

Fekete bőrkesztyű

pár

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

X

73

Deréköv

db

1

1

1

1

1

1

X

74

Fekete deréköv

db

1

1

1

1

2

2

2

2

2

2

1

1

X

75

Köznapi paroli rendfokozati jelzés

pár

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

X

76

Társasági paroli rendfokozati jelzés

pár

1

1

1

1

1

1

1

1

X

77

Csillag

db

4

4

4

4

4

4

4

4

2

2

X

78

Hadihajós rendfokozati jelzés

pár

1

1

X

79

Vállzsinór

db

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

X

80

Nyakkendőtű, kézelőgomb

db

1

1

1

1

1

1

1

X

81

Állományt kifejező jelvény

db

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

X

82

Névkitűző

db

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

X

83

Rendfokozati jelzés posztóköpenyre

pár

1

1

1

1

1

X

84

Rendfokozati jelzés női köpenyre

pár

1

1

1

1

1

1

1

X

85

Paroli posztóköpenyre

pár

1

1

1

1

1

X

86

Paroli női köpenyre

pár

1

1

1

1

1

1

1

X

87

Végzettséget kifejező jelvény

db

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

X

88

Fegyvernemi jelvény

pár

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

X

89

Szúrósgomb

db

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

X

90

Csapatkarjelzés köznapi

db

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

1

1

1

1

X

91

Csapatjelvény

db

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

X

92

Hímzett köznapi rendfokozati jelzés

pár

3

3

3

3

2

2

X

93

Hímzett sötétkék köznapi rendfokozati jelzés

pár

3

3

3

3

3

3

2

2

X

94

Hímzett társasági rendfokozati jelzés

pár

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

X

95

Hallgatói díszzubbony

db

1

1

96

Hallgatói női díszzubbony

db

1

1

97

Nyakgallér

db

1

1

1

1

98

Rendfokozati jelzés hallgatói díszzubbonyra

pár

1

1

1

1

X

99

Hallgatói díszcsákó szerelve

db

1

1

1

1

100

Nadrágtartó

db

1

1

1

1

101

Fehér kesztyű

pár

1

1

1

1

1.2. Gyakorló ruházat és harcászati kiegészítő felszerelés

A

B

C

D

E

F

G

H

Fsz.

Megnevezés

Mértékegység

Hivatásos és szerződéses állomány tagja

Honvéd tisztjelölt

Önkéntes Tartalékos
a tényleges szolgálatteljesítés időtartalmára

Műveleti
besorolás

Adminisztratív
besorolás

Megjegyzés

Várható elhasználódási idő (év)

1

Kevlár sisak

db

1

1

1

10

10

1

2

Gyakorló sapka/barett sapka

db

1

1

1

2

2

1, 2

3

Gyakorló kalap

db

1

1

1

3

5

1, 2

4

Sisaksapka

db

1

1

1

2

3

1, 2, 3

5

Kiképzési/Műveleti zubbony

db

4

4

4

1

1

1, 2

6

Kiképzési/Műveleti nadrág

db

4

4

4

1

1

1, 2

7

Gyakorló téli fejvédő

db

1

1

1

3

5

1, 2

8

Hadi-(gyakorló) esővédő kabát

db

1

1

1

3

5

1, 2

9

Hadi (gyakorló) esővédő nadrág

db

1

1

1

5

10

1, 2

10

Polárpulóver (kabátbélés)

db

1

1

1

3

5

1, 2

11

Esővédő poncho

db

1

1

1

3

5

1, 2

12

Meleg kabátbélés

db

1

1

1

3

8

1

13

Meleg nadrágbélés

db

1

1

1

5

8

1

14

Gyakorló softshell kabát

db

1

1

1

3

3

1, 2

15

Hosszú ujjú harci póló

db

2

2

2

2

3

1, 2

16

Gyakorló póló

db

7

7

7

0,25

0,33

1, 2, 3

17

Bakancs

pár

2

2

2

1

3

1, 2

18

Hevederöv

db

1

1

1

3

3

1, 2

19

Kamásli

pár

1

1

-

3

8

1

20

Gyakorló zokni

pár

7

7

3

0,33

0,33

1, 2, 4

21

Gyakorló kesztyű

pár

1

1

1

3

3

1, 2, 3

22

Téli felső

db

2

2

2

3

5

1, 2, 3

23

Téli alsó

db

2

2

2

3

5

1, 2, 3

24

Nedvszívó kendő (csősál)

db

1

1

1

2

3

1, 2, 3

25

Evőeszköz készlet

klt

1

1

1

-

-

1, 2

26

Multifunkcionális zsebkés

klt

1

1

1

10

10

1, 2

27

Műanyag kulacs evőcsészével

db

1

1

1

10

10

1

28

Hálózsák téli

db

1

1

1

5

10

1

29

Hálózsák nyári

db

1

1

1

5

10

1

30

Hálózsák lepedő

db

2

2

1

5

3

1, 2

31

Személyi sátor

db

1

1

-

-

-

1

32

Polifoam/Önfelfújódó matrac

db

1

1

-

5

10

1

33

Hátizsák 1 napos

db

1

1

1

-

-

1

34

Hátizsák 3 napos

db

1

1

1

-

-

1

35

Hátizsák 7 napos

db

1

-

-

-

-

1

36

Háti italhordó

db

1

1

1

5

10

1

37

Ballisztikai lövész szemüveg

db

1

1

1

-

-

1

38

Ballisztikai porvédő szemüveg

db

1

-

-

-

-

1

39

Kézigránáttartó

db

2

2

2

-

-

1

40

Kulacstartó

db

1

1

1

-

-

1

41

Általános zseb

db

1

1

1

-

-

1

42

Tárdobózseb

db

1

1

1

-

-

1

43

Pisztoly tártartózseb

db

2

2

2

-

-

1

44

Szimpla tártartó

db

3

3

3

-

-

1

45

Dupla tártartó

db

1

1

1

-

-

1

46

Térdvédő

pár

1

1

1

-

-

1

47

Könyökvédő

pár

1

1

1

-

-

1

48

Málhaöv vállhevederrel

db

1

1

1

-

-

1

49

Hímzett névfelirat tépőzáras

db

4

4

4

1

1

1, 2, 4

50

Hímzett gyakorló rendfokozati jelzés

db

4

4

4

1

1

1, 2, 4

51

Hímzett államjelző

db

4

4

4

1

1

1, 2, 4

52

Hímzett színes nemzeti színű pajzs

db

4

4

4

1

1

1, 2, 4

53

Gyakorló csapatkarjelzés

db

2

2

-

-

1, 2, 4

54

Különleges katonai képességet kifejező karfelirat (külön igény szerint)

db

2

2

2

-

-

1, 2, 4

55

Szakmai sál (fegyvernemi színű)

db

1

1

1

-

-

1, 2

56

Önkéntes tartalékos hímzett karfelirat

db

0

0

2

-

-

1, 4

1.2.1. AZ 1.2. PONTBAN FOGLALT TÁBLÁZAT H OSZLOPÁBAN FOGLALT MEGJEGYZÉSEK MAGYARÁZATA

1.2.1.1. „1”: A honvéd első ellátása csapathatáskörben, természetbeni ellátás keretében történik, az állomány elhasználódott ruházatát az ellátó honvédelmi szervezet cseréli.

1.2.1.2. „2”: Az elhasználódott ruházati és felszerelési cikkeket az első ellátást követően az állomány Katonai Ruházati Ellátó Pont útján is pótolhatja.

1.2.1.3. „3”: A szolgálati viszony próbaidőt követő megszűnése esetén nem elszámolásköteles.

1.2.1.4. „4”: Kiadást követően a honvéd tulajdonába kerül.

1.3. Egységes megjelenést biztosító sportöltözet:

A

B

C

D

E

F

G

1

Megnevezés

Mértékegység

Hivatásos és szerződéses állomány

Honvéd tisztjelölt

Önkéntes tartalékos
a tényleges szolgálateljesítés időtartamára

A szolgálati viszony megszűnése esetén nem elszámolásköteles

Megjegyzés

2

Táska

db

0

1

0

X

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

3

Melegítő felső

db

1

1

1

X

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

4

Melegítő alsó

db

1

1

1

X

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

5

Sportpóló

db

2

2

2

X

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

6

Sportnadrág

db

1

1

1

X

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

2. melléklet a 8/2024. (VI. 28.) HM rendelethez

1. FŐBB KÖZNAPI ÉS TÁRSASÁGI EGYENRUHÁZAT VÁRHATÓ ELHASZNÁLÓDÁSI IDEJE (ÉV)

Fsz.

Megnevezés

TISZT, ALTISZT

Műveleti besorolás

Adminisztratív besorolás

Férfi

Férfi

Év

1.

Köznapi sapka

5

5

3

3

2.

Bocskai sapka köznapi szerelve / Köznapi tányérsapka

10

5

3.

Bocskai sapka társasági szerelve / Társasági tányérsapka

10

10

4.

Női kalap barna szerelék nélkül

10

5

5.

Női kalap fekete szerelék nélkül

10

10

6.

3/4-es ballonkabát béléssel

10

7

7.

4/4-es ballonkabát

10

10

8.

95 M köznapi ing ru.

3

1

9.

95 M köznapi ing hu.

3

1

10.

Köznapi ing női ru.

3

1

11.

Köznapi ing női hu.

3

1

12.

Bokazokni barna

0,5

1

13.

Bokazokni fekete

0,5

0,5

14.

95 M társasági ing ru.

5

5

15.

95 M társasági ing hu.

3

3

16.

Társasági ing női ru.

5

5

17.

Társasági ing női hu.

3

3

18.

Nyakkendő köznapi

10

4

19.

Női nyakkendő köznapi

10

4

20.

Nyakkendő fekete vagy barna társasági

7

7

21.

Női nyakkendő fekete vagy barna társasági

7

7

22.

Nyaksál

7

5

23.

Női nyaksál

7

5

24.

Bőrkesztyű téli barna

10

10

5

5

25.

Bőrkesztyű téli fekete

10

10

10

10

26.

Félcipő köznapi barna

10

5

27.

Félcipő köznapi fekete

10

5

28.

Félcipő társasági fekete

7

7

29.

Női cipő pömpsz barna

5

3

30.

Női cipő pömpsz fekete

7

5

31.

Női cipő mokaszín típus barna

7

32.

Női cipő mokaszín típus fekete

3

33.

Deréköv barna

7

7

3

3

34.

Deréköv fekete

10

10

10

10

35.

Köznapi zubbony

10

5

36.

Köznapi pantalló

5

2

37.

Köznapi női zubbony

10

5

38.

Köznapi női szoknya

5

2

39.

Köznapi női pantalló

5

2

40.

Társasági zubbony

10

10

41.

Társasági pantalló

7

7

42.

Társasági női kosztümkabát

10

10

43.

Társasági női szoknya

5

5

44.

Fekete női pantalló

10

10

45.

Posztóköpeny

10

10

46.

Női köpeny béléssel

10

10

47.

Női ballonkabát

10

7

48.

Nyakkendőtű (mandzsettagomb)

10

5

49.

Névkitűző műanyag

10

10

5

5

3. melléklet a 8/2024. (VI. 28.) HM rendelethez

1. A KÖZNAPI ÉS TÁRSASÁGI KIEGÉSZÍTŐ EGYENRUHÁZATI ELLÁTÁS ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

1

Megnevezés

Mértékegység

Ezredes dandártábornoki kinevezésekor

Őrmester és törzsőrmester tisztté, főtörzsőrmester zászlóssá vagy tisztté történő kinevezéskor, előléptetésekor

határozott időre magasabb rendfokozatba

2

3

kinevezett ezredes

előléptetett főtörzsőrmester

4

Általános

Légierős

Általános

Légierős

Általános

Légierős

Általános

Légierős

5

Ffi.

Ffi.

Ffi.

Ffi.

Ffi.

Ffi.

Ffi.

Ffi.

6

Köznapi Bocskai-sapka tbk. szerelve

db

1

1

7

Köznapi Bocskai-sapka ti. szerelve

db

1

1

8

Köznapi Bocskai-sapka alti. szerelve

db

9

Köznapi sapka tbk.

db

1

1

1

1

10

Köznapi sapka ti.

db

1

1

1

1

11

Köznapi sapka alti.

db

12

Sötétkék köznapi sapka tbk.

db

1

1

1

1

13

Sötétkék köznapi sapka ti.

db

1

1

1

1

14

Sötétkék köznapi sapka alti.

db

15

Társasági Bocskai-sapka tbk. szerelve

db

1

1

16

Társasági Bocskai-sapka ti. szerelve

db

1

1

17

Társasági Bocskai-sapka alti. szerelve

db

18

Sötétkék tányérsapka tbk. szerelve

db

1

1

19

Sötétkék tányérsapka szerelve

db

20

Női kalap

db

21

Fekete női kalap

db

1

1

22

Köznapi zubbony tbk.

db

1

1

23

Köznapi zubbony

db

24

Sötétkék köznapi zubbony tbk.

db

1

1

25

Sötétkék köznapi zubbony

db

26

Köznapi pantalló tbk.

db

1

1

27

Köznapi pantalló

db

28

Sötétkék köznapi pantalló tbk.

db

1

1

29

Sötétkék köznapi pantalló

db

30

Köznapi női zubbony tbk.

db

1

1

31

Köznapi női zubbony

db

32

Sötétkék köznapi női zubbony tbk.

db

1

1

33

Sötétkék köznapi női zubbony

db

34

Köznapi női pantalló tbk.

db

1

1

35

Köznapi női pantalló

db

36

Sötétkék női köznapi pantalló tbk.

db

1

1

37

Sötétkék női köznapi pantalló

db

38

Társasági zubbony tbk.

db

1

1

39

Társasági zubbony ti.

db

1

1

40

Társasági zubbony alti.

db

41

Sötétkék társasági zubbony tbk.

db

1

1

42

Sötétkék társasági zubbony

db

43

Fekete társasági pantalló tbk.

db

1

1

44

Fekete társasági pantalló ti.

db

1

1

45

Társasági pantalló alti.

db

46

Sötétkék társasági pantalló tbk.

db

1

1

47

Sötétkék társasági pantalló

db

48

Társasági női kosztümkabát tbk.

db

1

1

49

Társasági női kosztümkabát

db

1

1

50

Sötétkék társasági női kosztümkabát tbk.

db

1

1

51

Sötétkék társasági női kosztümkabát

db

52

Fekete társasági női szoknya

db

1

1

53

Társasági női szoknya alti.

db

54

Posztóköpeny tbk.

db

1

1

55

Posztóköpeny

db

56

Sötétkék posztóköpeny tbk.

db

1

1

57

Sötétkék posztóköpeny

db

58

Női köpeny béléssel tbk.

db

1

1

59

Női köpeny béléssel

db

60

Sötétkék női köpeny béléssel tbk.

db

1

1

61

Sötétkék női köpeny béléssel

db

62

Fekete társasági nyakkendő tbk.

db

1

1

1

1

63

Fekete társasági nyakkendő

db

1

1

64

Társasági nyakkendő alti.

db

65

Fekete női társasági nyakkendő

db

1

1

66

Női társasági nyakkendő alti.

db

67

Félcipő

pár

68

Fekete félcipő

pár

1

1

69

Női cipő

pár

70

Fekete női cipő

pár

1

1

71

Deréköv

db

1

1

1

1

72

Fekete deréköv

db

1

1

1

1

1

1

1

1

4. melléklet a 8/2024. (VI. 28.) HM rendelethez

REPÜLŐHAJÓZÓ FEGYVERNEMI AZONOSÍTÓVAL MEGHATÁROZOTT BEOSZTÁSBAN SZOLGÁLATOT TELJESÍTŐ TISZTEK ÉS ALTISZTEK KIEGÉSZÍTŐ EGYENRUHÁZATI ELLÁTÁSÁNAK ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

A

B

C

D

E

1

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Elhasználódási idő (év)

Megjegyzés

2

2003 M repülőhajózó overall

db

2

4

3

2003 M repülőhajózó dzseki béléssel

db

1

5

4

2003 M téli repülőhajózó ing

db

2

2

Kiadást követően a honvéd tulajdonába kerül.

5

2003 M téli repülőhajózó alsó

db

2

2

Kiadást követően a honvéd tulajdonába kerül.

6

2003 M nyári repülőhajózó ing

db

2

2

Kiadást követően a honvéd tulajdonába kerül.

7

2003 M nyári repülőhajózó alsó

db

2

2

Kiadást követően a honvéd tulajdonába kerül.

8

2003 M nyári repülőhajózó zokni

pár

5

1

Kiadást követően a honvéd tulajdonába kerül.

9

2003 M nyári repülőhajózó kesztyű

pár

2

1

10

Repülőhajózó bakancs

pár

1

2

5. melléklet a 8/2024. (VI. 28.) HM rendelethez

REPÜLŐMŰSZAKI FEGYVERNEMI AZONOSÍTÓVAL MEGHATÁROZOTT BEOSZTÁSBAN SZOLGÁLATOT TELJESÍTŐ TISZTEK ÉS ALTISZTEK KIEGÉSZÍTŐ EGYENRUHÁZATI ELLÁTÁSÁNAK ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

A

B

C

D

1

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Megjegyzés

2

Repülőszerelő zubbony

db

2

Elhasználódás függvényében a pótlása minőségi cserével történik

3

Repülőszerelő nadrág

db

2

Elhasználódás függvényében a pótlása minőségi cserével történik

4

Repülőszerelő bakancs

db

1

Elhasználódás függvényében a pótlása minőségi cserével történik

6. melléklet a 8/2024. (VI. 28.) HM rendelethez

HARCKOCSIZÓ FEGYVERNEMI AZONOSÍTÓVAL MEGHATÁROZOTT BEOSZTÁSBAN SZOLGÁLATOT TELJESÍTŐ TISZTEK ÉS ALTISZTEK KIEGÉSZÍTŐ EGYENRUHÁZATI ELLÁTÁSÁNAK ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

A

B

C

D

1

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Megjegyzés

2

2003M repülőhajózó kabát béléssel

db

1

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

3

Harckocsizó overall

db

2

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

4

2003 M téli repülőhajózó ing

db

2

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

5

2003 M téli repülőhajózó alsó

db

2

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

6

2003 M nyári repülőhajózó ing

db

2

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

7

2003 M nyári repülőhajózó alsó

db

2

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

8

Barett sapka szerelve

db

1

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

9

2003 M nyári repülőhajózó kesztyű

pár

2

Elhasználódás függvényében
a pótlása minőségi cserével történik

7. melléklet a 8/2024. (VI. 28.) HM rendelethez

1. AZ MH NEMZETI DÍSZEGYSÉGE KORONAŐR DÍSZELGŐ ÖLTÖZETÉT ALKOTÓ, KIEGÉSZÍTŐ EGYENRUHÁZATI ELLÁTÁSÁNAK ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

A

B

C

D

1

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Megjegyzés

2

Koronaőr Bocskai-sapka szerelék nélkül

db

1

3

Koronaőr sapkajelvény

db

1

4

Koronaőr szúrósgomb sapkára, köpenyre

db

9

5

Topán alátét skarlátpiros

db

1

6

Topán veret

db

1

7

Sapkazsinór társasági

db

1

8

Díszelgő díszzubbony

db

1

9

Koronaőr zubbonygomb füles

db

23

10

Koronaőr ujjagomb rugós

db

11

11

Koronaőr állományt kifejező jelvény

db

1

12

Koronaőr karjelzés

db

1

13

Koronaőr díszelgő paroli

pár

1

14

Koronaőr fegyvernemi jelvény

db

4

15

Csillag 15 mm-es

db

6

16

Koronaőr vállfődísz

db

2

17

Névkitűző

db

1

18

Koronaőr lovagló nadrág

db

1

19

Koronaőr díszöv

db

1

20

Kardtartó csatlék

klt

1

21

Koronaőr csizma

pár

1

22

Koronaőr mellzsinór

db

1

23

Díszelgő kesztyű

pár

4

24

Nadrágtartó

db

1

25

Póló

db

5

26

Nyári gyakorló zokni

pár

5

Kiadást követően
a honvéd
tulajdonába kerül.

27

Téli gyakorló zokni

pár

3

Kiadást követően
a honvéd tulajdonába kerül.

28

Koronaőr díszköpeny

db

3

29

Paroli posztóköpenyre skarlátpiros

pár

1

30

Rendfokozati jelzés posztóköpenyre

pár

1

31

Vállzsinór

db

1

32

Sarkantyú tiszti

pár

1

Tiszt részére
biztosítandó.

33

Sarkantyú szíj fekete

pár

1

Tiszt részére
biztosítandó.

34

Polár nyakravaló

db

1

Kiadást követően
a honvéd
tulajdonába kerül.

2. AZ MH NEMZETI DÍSZEGYSÉGE PALOTAŐR DÍSZELGŐ ÖLTÖZETÉT ALKOTÓ, KIEGÉSZÍTŐ RUHÁZATI ELLÁTÁSÁNAK ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

A

B

C

D

1

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Megjegyzés

2

Palotaőr Bocskai-sapka szerelék nélkül

db

1

3

Palotaőr sapkajelvény

db

1

4

Palotaőr szúrósgomb sapkára, köpenyre

db

10

5

Topán alátét palackzöld

db

1

6

Topán veret

db

1

7

Sapkazsinór társasági

db

1

8

Díszelgő díszzubbony

db

2

9

Palotaőr zubbonygomb füles

db

32

10

Palotaőr ujjagomb rugós

db

17

11

Palotaőr állományt kifejező jelvény

db

2

12

Palotaőr karjelzés

db

2

13

Palotaőr díszelgő paroli

pár

2

14

Palotaőr fegyvernemi jelvény

db

6

15

Csillag 15 mm-es

db

12

16

Palotaőr vállfődísz

db

4

17

Névkitűző

db

2

18

Palotaőr lovagló nadrág

db

2

19

Palotaőr díszöv

db

1

20

Kardtartó csatlék

klt

1

21

Palotaőr nyári csizma

pár

1

22

Palotaőr téli csizma

pár

1

23

Palotaőr mellzsinór

db

1

24

Díszelgő kesztyű

pár

5

25

Nadrágtartó

db

1

26

Póló

db

5

27

Nyári gyakorló zokni

pár

5

Kiadást követően
a honvéd tulajdonába kerül.

28

Téli gyakorló zokni

pár

3

Kiadást követően
a honvéd tulajdonába kerül.

29

Palotaőr díszköpeny

db

1

30

Paroli posztóköpenyre palackzöld

pár

1

31

Rendfokozati jelzés posztóköpenyre

pár

1

32

Téli felső

db

1

33

Téli alsó

db

1

34

Sarkantyú tiszti

pár

1

Tiszt részére
biztosítandó.

35

Sarkantyú szíj fekete

pár

1

Tiszt részére
biztosítandó.

36

Polár nyakravaló

db

1

Kiadást követően
a honvéd tulajdonába kerül.

3. AZ MH NEMZETI DÍSZEGYSÉGE DÍSZZÁSZLÓALJÁNAK DÍSZELGŐ ÖLTÖZETÉT ALKOTÓ, KIEGÉSZÍTŐ RUHÁZATI ELLÁTÁSÁNAK ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

A

B

C

D

1

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Megjegyzés

2

Díszelgő Bocskai-sapka szerelék nélkül

db

1

3

Kerek sapkajelvény

db

1

4

Társasági szúrósgomb sapkára,
díszköpenyre

db

13

5

Topán alátét optikai fehér

db

1

6

Topán veret

db

1

7

Sapkazsinór társasági

db

1

8

Díszelgő díszzubbony

db

1

9

Zubbonygomb füles

db

23

10

Ujjagomb rugós

db

11

11

Díszelgő állományt kifejező jelvény

db

1

12

Díszelgő karjelzés

db

1

13

Díszelgő paroli

pár

1

14

Csillag 15 mm-es

db

6

15

Díszelgő vállfődísz

db

3

16

Névkitűző

db

1

17

Díszelgő lovagló nadrág

db

1

18

Díszelgő díszöv

db

1

19

Kardtartó csatlék

klt

1

20

Díszelgő csizma

pár

1

21

Díszelgő mellzsinór

db

1

22

Fehér kesztyű

pár

5

23

Nadrágtartó

db

1

24

Póló

db

5

25

Nyári gyakorló zokni

pár

5

Kiadást követően
a honvéd tulajdonába kerül.

26

Téli gyakorló zokni

pár

3

Kiadást követően
a honvéd tulajdonába kerül.

27

Díszelgő díszköpeny

db

1

28

Díszelgő paroli díszköpenyre

pár

1

29

Paroli posztóköpenyre optikai fehér

pár

1

30

Rendfokozati jelzés posztóköpenyre

db

1

31

Téli felső

db

1

32

Téli alsó

db

1

33

Sarkantyú tiszti

pár

1

Tiszt részére
biztosítandó.

34

Sarkantyú szíj fekete

pár

1

Tiszt részére
biztosítandó.

35

Polár nyakravaló

db

1

Kiadást követően
a honvéd tulajdonába kerül.

4. AZ MH NEMZETI DÍSZEGYSÉGE KORONAŐR SZOLGÁLATI ÖLTÖZETÉT ALKOTÓ, KIEGÉSZÍTŐ RUHÁZATI ELLÁTÁSÁNAK ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

A

B

C

D

1

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Megjegyzés

2

Bocskai sapka köznapi szerelék nélkül

db

1

3

Koronaőr sapkajelvény

db

1

4

Koronaőr szúrósgomb sapkára

db

4

5

Topán alátét skarlátpiros

db

1

6

Topán veret

db

1

7

Sapkazsinór köznapi

db

1

8

Köznapi öltöny

db

1

9

Koronaőr zubbonygomb füles

db

8

10

Koronaőr ujjagomb rugós

db

6

11

Koronaőr állományt kifejező jelvény

db

3

12

Koronaőr karjelzés

db

1

13

Paroli köznapi öltönyre skarlátpiros

pár

1

14

Koronaőr fegyvernemi jelvény

db

2

15

Csillag 15 mm-es

db

6

16

Névkitűző

db

1

17

Köznapi ing hosszú ujjú

db

3

18

Bokazokni barna

pár

3

Kiadást követően
az igényjogosult tulajdonába kerül.

19

Köznapi félcipő barna

pár

1

20

Nyakkendő barna köznapi

db

1

21

Fehér kesztyű

pár

2

22

Nyakkendőtű, kézelőgomb

db

1

23

Deréköv barna

db

1

24

Nadrágtartó

db

1

25

Taktikai deréköv

db

1

26

Pisztolytartó

db

1

27

Tártartó

db

1

28

Gázspray tartó

db

1

29

Bilincstartó

db

1

8. melléklet a 8/2024. (VI. 28.) HM rendelethez

1. AZ MH SZERVEZETSZERŰ HUSZÁR BEOSZTÁST BETÖLTŐ ÁLLOMÁNYA KIEGÉSZÍTŐ EGYENRUHÁZATI ELLÁTÁSÁNAK ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

1.1. Díszelgő ruházat

Fsz.

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Megjegyzés

1.

Huszárcsákó szerelék nélkül

db

1

2.

Huszárcsákó jelvény

db

1

3.

Huszárcsákó rózsa

db

1

4.

Huszárcsákó lószőr forgó

db

1

5.

Huszárcsákó vitézkötés

db

1

6.

Huszárcsákó huzat (esővédő)

db

1

7.

Esővédő (körgallér)

db

1

8.

Huszárcsákó rendfokozati paszomány

db

1

9.

Huszár atilla (1869M) szerelék nélkül

db

1

10.

Hármas hurok galamb kosárral

pár

5

11.

Gallér és hátzsinór

pár

1

12.

Karzsinórzat

pár

1

13.

Huszár mente (1869M)

db

1

Fekete prémmel

14.

Hármas hurok galamb kosárral

pár

5

15.

Hátzsinór

pár

1

16.

Kismentekötő

pár

1

17.

Karzsinórzat

pár

1

18.

Rozettás gomb

db

2

19.

Csavart makkgomb

db

10

20.

Huszárnadrág (1869M)

db

1

21.

Comb vitézkötés

db

1

22.

Oldalzsinór

db

1

23.

Zsinóröv

db

1

24.

Tölténytáska (1920M)

db

1

25.

Vállzsinór

db

2

26.

Díszcsizma

pár

1

27.

Sarkantyú

klt.

1

28.

Sarkantyú szíj fekete

db

1

29.

Bőrcsatlék

db

1

30.

Kardtartó csatlék paszománnyal

db

1

31.

Lovassági kardbojt arany

db

1

32.

Lovassági kardbojt ezüst

db

1

33.

Rendfokozati jelzés

db

1

34.

Hímzett csillag 1,5 cm

db

6

Arany és ezüst

35.

Hímzett csillag 2 cm

db

6

Arany és ezüst

36.

Nyakravaló

db

1

37.

Fehér ing

db

1

38.

Nadrágtartó (gombos)

db

1

39.

Díszelgő kesztyű

pár

5

40.

Kürtzsinór

db

1

Trikolor

1.2. Szolgálati ruházat

A

B

C

D

Fsz.

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Megjegyzés

1.

Bocskai-sapka szerelék nélkül

db

1

2.

Topán alátét világoskék

db

1

3.

Topán veret

db

1

4.

Sapkazsinór

db

1

5.

Bocskai-sapka koronás gomb

db

1

6.

Bocskai-sapka jelvény

db

1

7.

Koronás szúrógomb

db

1

8.

Bőr viharszíj

db

1

9.

Díszelgő díszzubbony

db

1

10.

Névkitűző

db

2

11.

Állomány kifejező jelvény

db

2

12.

Huszár karjelzés

db

2

13.

Huszár díszelgő paroli

pár

2

14.

Huszár fegyvernemi jelvény

db

6

15.

Mente (1920M)

db

1

16.

Lovaglónadrág (barna)

db

1

17.

Csizmanadrág

db

1

18.

Lovagló csizma

pár

1

19.

Sarkantyú

klt.

1

20.

Sarkantyú szíj fekete

db

3

21.

Kardtartó szíj

db

1

22.

Kardbojt

db

1

23.

Csillag 15 mm-es

db

6

Arany és ezüst

24.

Nadrágtartó

db

1

25.

Bőrkesztyű (barna)

pár

2

26.

Zubbonygomb füles

db

32

27.

Ujjagomb rugós

db

17

28.

Huszár díszöv

db

1

29.

Díszelgő kesztyű

pár

5

30.

Rövidujjú ing (barna)

db

1

31.

Hosszú ujjú ing (barna)

db

1

32.

Koronás szúrógomb

db

4

9. melléklet a 8/2024. (VI. 28.) HM rendelethez

1. AZ MH SZERVEZETSZERŰ HUSZÁR BEOSZTÁST BETÖLTŐ ÁLLOMÁNYA KIEGÉSZÍTŐ EGYENRUHÁZATI ELLÁTÁSÁNAK ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

1.1. Díszelgő ruházat

Fsz.

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Megjegyzés

1.

Huszárcsákó szerelék nélkül

db

1

2.

Huszárcsákó jelvény

db

1

3.

Huszárcsákó rózsa

db

1

4.

Huszárcsákó lószőr forgó

db

1

5.

Huszárcsákó vitézkötés

db

1

6.

Huszárcsákó huzat (esővédő)

db

1

7.

Esővédő (körgallér)

db

1

8.

Huszárcsákó rendfokozati paszomány

db

1

9.

Huszár atilla (1869M) szerelék nélkül

db

1

10.

Hármas hurok galamb kosárral

pár

5

11.

Gallér és hátzsinór

pár

1

12.

Karzsinórzat

pár

1

13.

Huszár mente (1869M)

db

1

Fekete prémmel

14.

Hármas hurok galamb kosárral

pár

5

15.

Hátzsinór

pár

1

16.

Kismentekötő

pár

1

17.

Karzsinórzat

pár

1

18.

Rozettás gomb

db

2

19.

Csavart makkgomb

db

10

20.

Huszárnadrág (1869M)

db

1

21.

Comb vitézkötés

db

1

22.

Oldalzsinór

db

1

23.

Zsinóröv

db

1

24.

Tölténytáska (1920M)

db

1

25.

Vállzsinór

db

2

26.

Díszcsizma

pár

1

27.

Sarkantyú

klt.

1

28.

Sarkantyú szíj fekete

db

1

29.

Bőrcsatlék

db

1

30.

Kardtartó csatlék paszománnyal

db

1

31.

Lovassági kardbojt arany

db

1

32.

Lovassági kardbojt ezüst

db

1

33.

Rendfokozati jelzés

db

1

34.

Hímzett csillag 1,5 cm

db

6

Arany és ezüst

35.

Hímzett csillag 2 cm

db

6

Arany és ezüst

36.

Nyakravaló

db

1

37.

Fehér ing

db

1

38.

Nadrágtartó (gombos)

db

1

39.

Díszelgő kesztyű

pár

5

40.

Kürtzsinór

db

1

Trikolor

1.2. Szolgálati ruházat

A

B

C

D

Fsz.

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Megjegyzés

1.

Bocskai-sapka szerelék nélkül

db

1

2.

Topán alátét világoskék

db

1

3.

Topán veret

db

1

4.

Sapkazsinór

db

1

5.

Bocskai-sapka koronás gomb

db

1

6.

Bocskai-sapka jelvény

db

1

7.

Koronás szúrógomb

db

1

8.

Bőr viharszíj

db

1

9.

Díszelgő díszzubbony

db

1

10.

Névkitűző

db

2

11.

Állomány kifejező jelvény

db

2

12.

Huszár karjelzés

db

2

13.

Huszár díszelgő paroli

pár

2

14.

Huszár fegyvernemi jelvény

db

6

15.

Mente (1920M)

db

1

16.

Lovaglónadrág (barna)

db

1

17.

Csizmanadrág

db

1

18.

Lovagló csizma

pár

1

19.

Sarkantyú

klt.

1

20.

Sarkantyú szíj fekete

db

3

21.

Kardtartó szíj

db

1

22.

Kardbojt

db

1

23.

Csillag 15 mm-es

db

6

Arany és ezüst

24.

Nadrágtartó

db

1

25.

Bőrkesztyű (barna)

pár

2

26.

Zubbonygomb füles

db

32

27.

Ujjagomb rugós

db

17

28.

Huszár díszöv

db

1

29.

Díszelgő kesztyű

pár

5

30.

Rövidujjú ing (barna)

db

1

31.

Hosszú ujjú ing (barna)

db

1

32.

Koronás szúrógomb

db

4

10. melléklet a 8/2024. (VI. 28.) HM rendelethez

A KATONAZENEKAROK HIVATÁSOS ÉS SZERZŐDÉSES ÁLLOMÁNYÁNAK KIEGÉSZÍTŐ EGYENRUHÁZATI ELLÁTÁSÁNAK TARTOZÓ ÖSSZETÉTELE ÉS MENNYISÉGE

A

B

C

D

1

Megnevezés

Mértékegység

Mennyiség

Megjegyzés

2

Általános, férfi, tiszt, altiszt

3

Zenész Bocskai-sapka

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

4

Társasági zubbony

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

5

Fekete társasági pantalló

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

6

Díszköpeny

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

7

Fekete félcipő

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

8

Fehér kesztyű

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

9

Díszzsinór

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

10

Lyra karjelzés

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

11

Általános, nő, tiszt, altiszt

12

Fekete női kalap

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

13

Társasági női kosztümkabát

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

14

Fekete társasági női szoknya

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

15

Fekete társasági női pantalló

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

16

Női zenészköpeny béléssel

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

17

Fekete női cipő

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

18

Fehér kesztyű

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

19

Díszzsinór

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

20

Lyra karjelzés

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

21

Légierős, férfi, tiszt, altiszt

22

Sötétkék tányérsapka

db

1

23

Sötétkék társasági zubbony

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

24

Sötétkék társasági pantalló

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

25

Sötétkék posztóköpeny

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

26

Fekete félcipő

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

27

Fehér kesztyű

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

28

Díszzsinór

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

29

Lyra karjelzés

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

30

Légierős, nő, tiszt, altiszt

31

Fekete női kalap

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

32

Sötétkék társasági női kosztümkabát

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

33

Sötétkék társasági női szoknya

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

34

Sötétkék társasági női pantalló

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

35

Sötétkék női köpeny béléssel

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

36

Fekete női cipő

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

37

Fehér kesztyű

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

38

Díszzsinór

db

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

39

Lyra karjelzés

pár

1

Elhasználódás függvényében a cikkek pótlása minőségi cserével történik

11. melléklet a 8/2024. (VI. 28.) HM rendelethez

1

A 16. § a) pontja a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

2

A 16. § b) pontja a 14. § (2) bekezdése alapján 2027. január 1-jén lép hatályba.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére