• Tartalom

5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasítás

5/2002. (ÜK. 5.) LÜ u t a s í t á s

az ügyészségi alkalmazottak szolgálati igazolványáról*

2002.07.01.
A Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló, többször módosított 1972. évi V. törvény 19. §-ának (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján – az 1. § (2) bekezdése tekintetében a belügyminiszterrel egyetértésben – a következő utasítást adom ki:

1. § (1) Az ügyészi szerveknél szolgálatot teljesítő ügyészségi alkalmazottakat [1994. évi LXXX. törvény (Üsztv.) 1. § (2) bek.] ügyészségi szolgálati viszonyuk időtartamára az utasítás 1–14. számú melléklete szerinti szolgálati igazolvánnyal (a továbbiakban: igazolvány) kell ellátni.

(2) Az igazolvány közokirat és olyan, a 15. számú mellékletben meghatározott eljárással készülő biztonsági okmány, amely – személyazonosító okmány felmutatása nélkül – közhitelesen tanúsítja a benne foglalt adatokat, és egyben feljogosítja tulajdonosát az ügyészségi szolgálati viszonyából fakadó külön jogszabályokban meghatározott jogainak gyakorlására.

(3) Az igazolvány tartalmazza

a) az ügyészségi alkalmazott nevét, színes fényképét, ügyészségi alkalmazotti csoportjának (ügyész, ügyészségi titkár, fogalmazó, nyomozó, ügyintéző, tisztviselő, írnok, fizikai alkalmazott) megnevezését – a katonai ügyészi szervezetben szolgálatot teljesítők esetében a „katonai” jelzővel kiegészítve –, saját kezű aláírását, szolgálati helyét, beosztását – katonai ügyészségi alkalmazott esetén a rendfokozatát is –, születési helyét és idejét, állampolgárságát, továbbá az érvényesség idejét,

b) a kiállító hatóság megnevezését,

c) a (2) bekezdésben említett egyes jogosultságokat és az igazolvány sorszámát.

(4) Az utasítás 1–14. számú melléklete szerinti igazolványok a biztonsági okmányok védelmének rendjéről szóló 86/1996. (VI. 14.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében meghatározott „A” védelmi kategóriába tartoznak.

2. § (1) Az igazolványok kiállítása, cseréje, visszavonása, érvénytelenítése a Legfőbb Ügyészség személyügyi, továbbképzési és igazgatási főosztálya (a továbbiakban: Főosztály) feladatkörébe tartozik.

(2) A Főosztály

a) gondoskodik az igazolvány kiállításához (cseréjéhez) szükséges adatlapnak – a munkáltatói jogkör gyakorlója útján – az ügyészi szervekhez történő eljuttatásáról,

b) intézkedik – az igazolvány tulajdonosának a munkáltatói jogkör gyakorlójához az adatlapon tett bejelentése alapján – az igazolvány kicseréléséről, amennyiben annak adataiban változás történt, vagy az igazolvány megrongálódott,

c) a munkáltatói jogkör gyakorlójának felterjesztése alapján bevonja az igazolványt, ha tulajdonosának ügyészségi szolgálati viszonya megszűnt,

d) nyilvántartást vezet a kiállított igazolványokról,

e) intézkedik az elveszett igazolványok érvénytelenségének az 5. § (2) bekezdésében megjelölt hivatalos lapokban történő közzétételéről,

f) gondoskodik a bevont igazolvány megsemmisítéséről.

(3) A munkáltatói jogkör gyakorlója az utasítás 16., illetőleg 17. számú melléklete szerinti, megfelelően kitöltött adatlapot a kitöltő 2 db 45ö35 mm-es, egy hónapnál nem régebbi színes igazolványképével együtt – szolgálati úton – zárt borítékban, futárszolgálat útján vagy közvetlen kézbesítéssel megküldi a Főosztályhoz, új kinevezés vagy kinevezés (adat)módosítás esetén legkésőbb az okirat átadásától vagy az adatváltozásról történt tudomásszerzést követő három mnkanapon belül, egyébként a 4. § (4) bekezdésében írtak szerint.

(4) A Főosztály kiállítja az igazolványt, és az ügyészségi alkalmazott nevét, valamint igazolványának számát is tartalmazó átirattal (a továbbiakban: kimutatás) – zárt borítékban, futárszolgálat útján vagy közvetlen kézbesítéssel – megküldi a munkáltatói jogkör gyakorlójának, aki az igazolványt az ügyészségi alkalmazottnak átadja.

(5) A munkáltatói jogkör gyakorlója a Főosztály által megküldött kimutatáson az ügyészségi alkalmazottakkal aláíratja az igazolvány átvételét és a kimutatást a Főosztályhoz zárt borítékban, futárszolgálat útján vagy közvetlen kézbesítéssel visszaküldi.

(6) Állásból való felfüggesztés esetén (Üsztv. 58.§) az igazolványt a munkáltatói jogkör gyakorlója bevonja.

(7) Az igazolványt az ügyészségi alkalmazott legkésőbb az ügyészségi szolgálati viszonyának utolsó napján köteles a munkáltatói jogkör gyakorlójának leadni, aki azt tizenöt munkanapon belül a Főosztálynak megküldi.

3. § (1) Az igazolvány visszavonásig vagy érvénytelenségének megállapításáig érvényes.

(2) Az igazolvány tulajdonosa köteles az igazolványt megőrizni és hivatalos eljárása során magánál tartani.

4. § (1) Az igazolvány elveszését, megsemmisülését, megrongálódását a tulajdonosa haladéktalanul köteles írásban, a körülmények részletes kifejtésével jelenteni a munkáltatói jogkör gyakorlója útján a Főosztálynak. A megrongálódott igazolványt a jelentéshez kell mellékelni.

(2) Az (1) bekezdés szerinti esemény bejelentésekor a munkáltatói jogkör gyakorlója az érintett ügyészségi alkalmazott felelősségét megvizsgálja.

(3) Ha az igazolvány tulajdonosa felelős az igazolvány elveszéséért, megrongálódásáért, megsemmisüléséért, az új igazolvány készítésének költségei az ügyészségi alkalmazottat terhelik.

(4) Az adatváltozás miatt szükséges, illetve a megrongálódott igazolvány kicseréléséhez, továbbá az elveszett vagy megsemmisült igazolvány helyett új igazolvány kiállításához a 2. § (3) bekezdés szerinti adatlapot és igazolványképeket – az (1) bekezdés szerinti esetben az ott megjelölt jelentéssel együtt, de legkésőbb attól számítva három munkanapon belül – a Főosztályhoz kell – zárt borítékban, futárszolgálat útján vagy közvetlen kézbesítéssel – a munkáltatói jogkör gyakorlója útján felterjeszteni.

5. § (1) Az elveszett, a megsemmisült, a megrongálódott, valamint az ügyészségi szolgálati viszony megszűnésekor le nem adott igazolványok érvénytelenek.

(2) Az érvénytelen igazolványok sorszámait a Főosztály a Belügyi Közlönyben, a Hivatalos Értesítőben és az Ügyészségi Közlönyben közzéteszi.

6. § (1) Ez az utasítás 2002. július 1-jén lép hatályba, egyidejűleg az ügyészségi szolgálati viszonnyal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/1995. (ÜK. 3.) LÜ utasítás 2. számú melléklete 1. pontjának „Az ügyészeket, az ügyészségi titkárokat, fogalmazókat, nyomozókat és” szövegrésze és a)c) alpontja, 2. pontja, 3. pontja – „az OKRI kutatók részére kiállított igazolvány formája” szöveg és minta kivételével – és 4–5. pontja, valamint a Magyar Köztársaság ügyészsége szervezetéről és működéséről szóló 3/2001. (ÜK. 5.) LÜ utasítás 48. §-a (3) bekezdésének „ügyészi jogkört nem gyakorolhat” szövegrésze hatályát veszti.

(2) Az ügyészségi szolgálati viszonnyal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/1995. (ÜK. 3.) LÜ utasítás 9. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

9. § (1) Az ügyészi szerveknél szolgálatot teljesítő ügyészségi alkalmazottakat az ügyészségi szolgálati viszonyuk időtartamára a külön utasítás szerinti szolgálati igazolvánnyal kell ellátni.
(2) Az OKRI ügyészségi alkalmazottai ügyészségi szolgálati viszonyuk időtartamára a 2. számú melléklet szerinti – kutatók esetében a legfőbb ügyész által kiállított – szolgálati igazolványt kapják. Az OKRI ügyészségi alkalmazottainak igazolványára egyebekben – az értelemszerű eltérésekkel – az (1) bekezdésben említett külön utasítás szabályait kell alkalmazni.”

(3) A jelenlegi igazolványok 2003. június 30-áig használhatók. Az igazolványok első ízben történő kicserélésének rendjéről a Főosztály vezetője intézkedik.

Dr. Polt Péter s. k.,

legfőbb ügyész

1. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

Az ügyészi igazolvány mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

Dr. Kovács Jánosné

 

 

 

 

dr. Kiscelli Erika

 

 

 

ÜGYÉSZ

 

 

 

Az igazolvány tulajdonosát a legfőbb ügyész hozzájárulása nélkül őrizetbe venni,
ellene büntető-, illetőleg szabálysértési eljárást indítani, vagy ilyen eljárásban kény-
szerintézkedést alkalmazni a tettenérés esetét kivéve nem lehet. (1972. évi V.
törvény 23.)

 

 

 

 

 

 

1 0 0 0 1

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 

Az igazolvány tulajdonosa hatáskörében és az illetékességi körébe tartozó szerveknél jogosult az ügyész-
ségi törvényben, valamint más jogszabályokban meghatározott ügyészi jogok gyakorlására. Törvényben
szabályozott eljárása során szervezet vagy személy rendelkezése alatt álló területre, helyiségbe beléphet és
jogszabályokban meghatározott ügyészi intézkedéseket tehet, kényszerintézkedéseket alkalmazhat.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

2. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

A katonai ügyészi igazolvány mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

Dr. Kovács Jánosné

 

 

 

 

dr. Kiscelli Erika

dandártábornok

 

 

 

KATONAI ÜGYÉSZ

 

 

 

Az igazolvány tulajdonosát a legfőbb ügyész hozzájárulása nélkül őrizetbe venni,
ellene büntető-, illetőleg szabálysértési eljárást indítani, vagy ilyen eljárásban kény-
szerintézkedést alkalmazni a tettenérés esetét kivéve nem lehet. (1972. évi V.
törvény 23.)

 

 

 

 

 

 

1 0 0 0 2

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 

Az igazolvány tulajdonosa hatáskörében és az illetékességi körébe tartozó szerveknél jogosult az ügyész-
ségi törvényben, valamint más jogszabályokban meghatározott ügyészi jogok gyakorlására. Törvényben
szabályozott eljárása során szervezet vagy személy rendelkezése alatt álló területre, helyiségbe beléphet és
jogszabályokban meghatározott ügyészi intézkedéseket tehet, kényszerintézkedéseket alkalmazhat.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

3. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

Az ügyészségi titkári igazolvány mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

Dr. Kovács Jánosné

 

 

 

 

dr. Kiscelli Erika

 

 

 

ÜGYÉSZSÉGI TITKÁR

 

 

 

Az igazolvány tulajdonosát a legfőbb ügyész hozzájárulása nélkül őrizetbe venni,
ellene büntető-, illetőleg szabálysértési eljárást indítani, vagy ilyen eljárásban kény-
szerintézkedést alkalmazni a tettenérés esetét kivéve nem lehet. (1972. évi V.
törvény 23.)

 

 

 

 

 

 

1 0 0 0 3

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 

Az igazolvány tulajdonosa hatáskörében és az illetékességi körébe tartozó szerveknél jogosult az ügyész-
ségi törvényben, valamint más jogszabályokban meghatározott ügyészi jogok gyakorlására.
Törvényben szabályozott eljárása során szervezet vagy személy rendelkezése alatt álló területre, helyiség-
be beléphet és jogszabályokban meghatározott ügyészi intézkedéseket tehet, kényszerintézkedéseket alkal-
mazhat.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

4. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

A katonai ügyészségi titkári igazolvány mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

Dr. Kovács Jánosné

 

 

 

 

dr. Kiscelli Erika

főhadnagy

 

 

 

KATONAI ÜGYÉSZSÉGI TITKÁR

 

 

 

Az igazolvány tulajdonosát a legfőbb ügyész hozzájárulása nélkül őrizetbe venni,
ellene büntető-, illetőleg szabálysértési eljárást indítani, vagy ilyen eljárásban kény-
szerintézkedést alkalmazni a tettenérés esetét kivéve nem lehet. (1972. évi V.
törvény 23.)

 

 

 

 

1 0 0 0 4

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 

Az igazolvány tulajdonosa hatáskörében és az illetékességi körébe tartozó szerveknél jogosult az ügyész-
ségi törvényben, valamint más jogszabályokban meghatározott ügyészi jogok gyakorlására.
Törvényben szabályozott eljárása során szervezet vagy személy rendelkezése alatt álló területre, helyiség-
be beléphet és jogszabályokban meghatározott ügyészi intézkedéseket tehet, kényszerintézkedéseket alkal-
mazhat.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

5. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

Az ügyészségi fogalmazói igazolvány mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

Dr. Kovács Jánosné

 

 

 

 

dr. Kiscelli Erika

 

 

 

ÜGYÉSZSÉGI FOGALMAZÓ

 

 

 

Az igazolvány tulajdonosát a legfőbb ügyész hozzájárulása nélkül őrizetbe venni,
ellene büntető-, illetőleg szabálysértési eljárást indítani, vagy ilyen eljárásban kény-
szerintézkedést alkalmazni a tettenérés esetét kivéve nem lehet. (1972. évi V.
törvény 23.)

 

 

 

 

 

1 0 0 0 5

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 

Az igazolvány tulajdonosa hatáskörében és az illetékességi körébe tartozó szerveknél jogosult az ügyész-
ségi törvényben, valamint más jogszabályokban meghatározott ügyészi jogok gyakorlására.
Törvényben szabályozott eljárása során szervezet vagy személy rendelkezése alatt álló területre, helyiség-
be beléphet és jogszabályokban meghatározott ügyészi intézkedéseket tehet, kényszerintézkedéseket alkal-
mazhat.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

6. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

A katonai ügyészségi fogalmazói igazolvány mintája
I. oldal:


(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

Dr. Kovács Jánosné

 

 

 

 

dr. Kiscelli Erika

hadnagy

 

 

 

KATONAI ÜGYÉSZSÉGI FOGALMAZÓ

 

 

 

Az igazolvány tulajdonosát a legfőbb ügyész hozzájárulása nélkül őrizetbe venni,
ellene büntető-, illetőleg szabálysértési eljárást indítani, vagy ilyen eljárásban kény-
szerintézkedést alkalmazni a tettenérés esetét kivéve nem lehet. (1972. évi V.
törvény 23.)

 

 

 

 

1 0 0 0 6

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 

Az igazolvány tulajdonosa hatáskörében és az illetékességi körébe tartozó szerveknél jogosult az ügyész-
ségi törvényben, valamint más jogszabályokban meghatározott ügyészi jogok gyakorlására.
Törvényben szabályozott eljárása során szervezet vagy személy rendelkezése alatt álló területre, helyiség-
be beléphet és jogszabályokban meghatározott ügyészi intézkedéseket tehet, kényszerintézkedéseket alkal-
mazhat.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

7. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

Az ügyészségi nyomozói igazolvány mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

Kovács Jánosné

 

 

 

 

Kiscelli Erika

 

 

 

ÜGYÉSZSÉGI NYOMOZÓ

 

 

 

Az igazolvány tulajdonosát a legfőbb ügyész hozzájárulása nélkül őrizetbe venni,
ellene büntető-, illetőleg szabálysértési eljárást indítani, vagy ilyen eljárásban kény-
szerintézkedést alkalmazni a tettenérés esetét kivéve nem lehet. (1972. évi V.
törvény 23.)

 

 

 

 

 

1 0 0 0 7

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 

Az igazolvány tulajdonosa hatáskörében és az illetékességi körébe tartozó szerveknél jogosult az ügyész-
ségi törvényben, valamint más jogszabályokban meghatározott ügyészi jogok gyakorlására.
Törvényben szabályozott eljárása során szervezet vagy személy rendelkezése alatt álló területre, helyiség-
be beléphet és jogszabályokban meghatározott ügyészi intézkedéseket tehet, kényszerintézkedéseket alkal-
mazhat.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

8. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

Az ügyészségi ügyintézői igazolvány mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

Kovács Jánosné

 

 

 

 

Kiscelli Erika

 

 

 

ÜGYÉSZSÉGI ÜGYINTÉZŐ

 

 

 

Az igazolvány tulajdonosát a legfőbb ügyész hozzájárulása nélkül őrizetbe venni,
ellene büntető-, illetőleg szabálysértési eljárást indítani, vagy ilyen eljárásban kény-
szerintézkedést alkalmazni a tettenérés esetét kivéve nem lehet. (1972. évi V.
törvény 23.)

 

 

 

 

 

1 0 0 0 8

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 

Az igazolvány tulajdonosa hatáskörében és az illetékességi körébe tartozó szerveknél jogosult az ügyész-
ségi törvényben, valamint más jogszabályokban meghatározott ügyészi jogok gyakorlására.
Törvényben szabályozott eljárása során szervezet vagy személy rendelkezése alatt álló területre, helyiség-
be beléphet és jogszabályokban meghatározott ügyészi intézkedéseket tehet, kényszerintézkedéseket alkal-
mazhat.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

9. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

A katonai ügyészségi ügyintézői igazolvány mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

Kovács Jánosné

 

 

 

 

Kiscelli Erika

őrmester

 

 

 

KATONAI ÜGYÉSZSÉGI ÜGYINTÉZŐ

 

 

 

Az igazolvány tulajdonosát a legfőbb ügyész hozzájárulása nélkül őrizetbe venni,
ellene büntető-, illetőleg szabálysértési eljárást indítani, vagy ilyen eljárásban kény-
szerintézkedést alkalmazni a tettenérés esetét kivéve nem lehet. (1972. évi V.
törvény 23.)

 

 

 

 

1 0 0 0 9

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 

Az igazolvány tulajdonosa hatáskörében és az illetékességi körébe tartozó szerveknél jogosult az ügyész-
ségi törvényben, valamint más jogszabályokban meghatározott ügyészi jogok gyakorlására.
Törvényben szabályozott eljárása során szervezet vagy személy rendelkezése alatt álló területre, helyiség-
be beléphet és jogszabályokban meghatározott ügyészi intézkedéseket tehet, kényszerintézkedéseket alkal-
mazhat.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

10. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

A tisztviselői igazolvány mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovács Jánosné

 

 

 

Kiscelli Erika

 

 

 

 

 

 

 

TISZTVISELŐ

 

 

 

 

 

1 0 0 1 0

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 


II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 


Az igazolvány tulajdonosa az ügyészi szervek területére, helységeibe beléphet.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

11. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

A katonai ügyészségen szolgálatot teljesítő tisztviselő igazolványának mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovács Jánosné

 

 

 

Kiscelli Erika

 

 

 

őrmester

 

 

 

TISZTVISELŐ

 

 

 

 

 

1 0 0 1 1

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 


Az igazolvány tulajdonosa az ügyészi szervek területére, helységeibe beléphet.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

12. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

Az írnoki igazolvány mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovács Jánosné

 

 

 

Kiscelli Erika

 

 

 

 

 

 

 

ÍRNOK

 

 

 

 

 

1 0 0 1 2

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 


Az igazolvány tulajdonosa az ügyészi szervek területére, helységeibe beléphet.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

13. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

A fizikai alkalmazotti igazolvány mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovács Jánosné

 

 

 

Kiscelli Erika

 

 

 

 

 

 

 

FIZIKAI ALKALMAZOTT

 

 

 

 

 

1 0 0 1 3

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 


Az igazolvány tulajdonosa az ügyészi szervek területére, helységeibe beléphet.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

14. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

A katonai ügyészségen szolgálatot teljesítő fizikai alkalmazott igazolványának mintája
I. oldal:

(null)

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE

 

SZOLGÁLATI IGAZOLVÁNY

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovács Jánosné

 

 

 

Kiscelli Erika

 

 

 

őrmester

 

 

 

FIZIKAI ALKALMAZOTT

 

 

 

 

 

1 0 0 1 4

 

 

sorszám

 

saját kezű aláírás

 



II. oldal:

(null)

SZOLGÁLATI HELY:

BEOSZTÁS:

SZÜLETÉSI HELY, IDŐ:

ÁLLAMPOLGÁRSÁG:

 

KIÁLLÍTÓ HATSÁG:

LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG

 


Az igazolvány tulajdonosa az ügyészi szervek területére, helységeibe beléphet.

 

 

Visszavonásig érvényes

 

 

 

 

legfőbb ügyész

15. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz

Az igazolvány műszaki leírása:
Az igazolvány a biztonsági okmányok védelmének rendjéről szóló 86/1996. (VI. 14.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében meghatározott „A” védelmi kategória előírásainak megfelelő, 85×54 mm méretű, többrétegű, melegen laminált műanyag kártya. A grafikai elemek és az állandó szöveges részek többszín ofszetnyomtatással készülnek. A változó szöveges részeket (személyes adatokat, fényképet) thermoprinterrel rögzítik a kártyára. A kitöltés védelme érdekében a kártya előlapjának teljes felületére egyedi hologram fólia kerül.

16. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz


(null)


Adatlap ügyészségi szolgálati igazolvány
kiállításához, kicseréléséhez

 

 

 

Az ügyészségi alkalmazott neve:

 

állampolgársága:

 

szül. helye:

 

szül. ideje:

 

szolgálati helye:

 

beosztása:

 

személyügyi nyilvántartási sorszáma:

 

 

 

Az adatlaphoz csatolni kell 2 db 45×35 mm-es, 1 hónapnál nem régebbi színes igazolványképet!

 



 

 

 

dátum

ügyészségi alkalmazott aláírása

 

(Az aláírásnak a vonalak között kell maradnia!)

17. számú melléklet az 5/2002. (ÜK. 5.) LÜ utasításhoz


(null)


Adatlap
katonai ügyészségi szolgálati igazolvány
kiállításához, kicseréléséhez

 

 

 

A katonai ügyészségi alkalmazott neve:

 

állampolgársága:

 

szül. ideje:

 

szolgálati helye:

 

rendfokozata:

 

beosztása:

 

 

 

Az adatlaphoz csatolni kell 2 db 45×35 mm-es, 1 hónapnál nem régebbi színes igazolványképet!

 


 

 

 

dátum

ügyészségi alkalmazott aláírása

 

(Az aláírásnak a vonalak között kell maradnia!)

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére